на колко вата слиза на охлаждане тоя модел ?
Тоя модел вече не се предлага. За 35-цата мога да кажа, че слиза на 200 вата. 25-цата е в други условия и там не съм засичал минимум.
- - - - - - - - - -
Да, там се пада датчика за температурата. Те хората дават инструкция за монтаж, но "великите" не ги четат и съсипват машините.
Този пост е редактиран от the inquirer; 14-07-21 в 21:56.
За втори път се случва да спират тока и заварвам климатика изключен. Този модел няма ли автоматичен рестарт?
Да нямаш някой активен таймер?
Поръчах си rak35rpe-rac35wpe, но се зачетох в темата и видях, че rak25rpe е с еднакво външно и вътрешно тяло спрямо 35. Откъде тогава идва разликата в параметрите, съответно и по ниската с около 100лв цена
Дилемата ми от 25 или 35 идва от това, че 25 е с доста по безшумно вътрешно тяло , 22 срещу 25 дБ
До скоро бях с Fujitsu ASYG12LECA и на най-ниската степен на турбината си беше ок при сън - 21дБ
Разликата идва от софтуера....
25dB си е доста тихо и е добре за спане. Аз бих гледал шумът на 2-рата степен. Още не съм срещал машина, която да се справя кой знае колко добре само на 1-ва степен в по-студено време. Колкото и да са големи дебитите, си духат под носа и не издухват достатъчно надалеч. Само в помещения с минимални загуби може да върши добра работа 1-ва степен.
Този пост е редактиран от rosswen; 13-05-22 в 10:54.
Да може би наистина е така, специално за отопление наистина 2ра степен поне е нужна, но при охлаждане лятото на 1ва степен нощем, за поддържане на приятна температура си е добре.
Дано наистина се окаже добър вариант, защото въпреки, че по параметри е 25дб прочетох доста мнения, че се усеща тих като работа.
Този пост е редактиран от rosswen; 13-05-22 в 11:01.
RAK35RPD външно тяло 2 пъти ми го подменят в гаранция заради заминал компресор.
Първата смяна беше на година и 6 месеца, инсталираха ми чисто ново външно тяло, работи лятото много малко и септември месец отказа.
Говорих с доста сервизи - казаха това им било слабото място, но аз повече Хитачи няма да си купя. Иначе е икономичен и работеше първата зима и на -15 без проблем.