Може и друга причина да има, аз например се сещам още при първия монтаж да са влезли боклуци в тръбите
Може и друга причина да има, аз например се сещам още при първия монтаж да са влезли боклуци в тръбите
Аз се сещам за още една..., която е по-вероятна.
Но определено слабото място на Хитачи не е компресора.
Тука само професионалист, като Александърс можеда внесе яснота.
Все пак има наблюдение върху броя на монтираните и дефектирали Хитачита от всеки един конкретен модел.
По моя препоръка един Приятел си купи такова Хитачи. Първо му гръмна платката после и компресора. Още първата зима.
Той обаче не е много претенциозен и не ми се сърди. Абе.... спокойна душа.
Доволен е. Много топли и е икономичен.
Е в крайна сметка,
- - - - - - - - - -
Е в крайна сметка, климатика, как се представя след ремонтите. Имало ли е други дефекти след тези двата?
Този пост е редактиран от bobivg; 20-11-22 в 09:05.
Привет!
Притежател съм от скоро на Hitachi rak-25rpd.Забелязах много странно поведение.При минус 2, минус 3 градуса навън нагласен на 24-25 градуса си работи на около киловат и понякога пада на 800 вата.В стаята става баня, и няма средно положение.
След достигане на температурата в стаята директно изключва .Т.е няма такива да падне на 400-500 вата и да поддържа както го прави Мицубишито в другата стая.С две думи работи леко като старите не-инвенторни климатици.
Та да викам ли сервиза или просто този модел така си работи?
Извинявам ако има правописни грешки, но пиша набързо от телефона.
Не си описал в какви условия работи климатикът, но не е нормално това поведение за модела.
В колко квадрата/кубика помещение е монтиран? Спазени ли са изискванията за отстояние от стени и от тавани? Спазена ли е минималната дължина на тръбния път?
Това го прави само при минус температури и то не повече от -5 по студено не е ставало тази зима и няма как да кажа как се държи при по-ниски.Климатика е в кухнята, която не е голяма - 9 квадрата.От ляво е на около 20 см. от стената а от тавана също.От дясно на около 30 см има прозорец.Тръбите са съвсем къси, защото външното тяло е точно за вътрешното.
При положителни температури работи нормално.
Нагласи температурата на 23 градуса и вентилатор на 3та степен.
20 кв. хол (втори етаж, къща с 8см изолация и североизточно изложение) - зададени 26 градуса на 1 степен е супер.
Зимата на -20 (преди изолацията) е падал до 350 вата дълго време работа, ама не се спира климатика. Предполагам, че е въпрос на предпочитания за температурата, но за 9 кв. мисля, че 3-та степен е множко.
Наблюдавам, че по-добре отоплява, когато му се остави вертикалната клапа да се мести нагоре-надолу (или е плацебо ефект ).
Здравейте. Климатика ми Hitachi с външно тяло RAC-35 WPD започна много да вибрира и да бучи. След 2 дена спря напълно. Нито звук, нито духа. Техниците без да замерват нищо са убедени, че е повреден компресор и по-добре било да се купи цяло ново външно тяло за около 1000лв. От друго място разбрах, че можело да се смени повреден с нов компресор, но незнам колко би струвало и къде може да се направи. Климатика е във Варна. Моля някой, който е наясно да даде жокер, кой е правилният вариант за действие. Благодаря.
гаранция няма ли ,3г безусловна е на хитачи .. инак май имат проблем с компресора този модел ,не си първия с думнал
Безусловна, но друг път...
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk