Обади се в Актон електроникс и ги попитай. Те ще ти съдействат.
Обади се в Актон електроникс и ги попитай. Те ще ти съдействат.
Купува се цяло външно тяло, но от по новата серия 35WPE. Имаш си гаранция 3 години. Kомпресора ако се поръча като резервна част струва около 750-800лв, като се сложи труда цената ще подмине цената на ново външно тяло.
36 месеца е с ежегодна профилактика, която за съжаление не правих.
Да,писах им на Актон и чакам отговор.
Иначе варианта на bobivg ми се струва най-безболезнен финансово,ако наистина има такава съвместимост между телата.
За което му благодаря.
Този пост е редактиран от penev; 21-02-23 в 14:11.
На мен, ако ми се издъни компресор гаранционно и трябва да плащам 1000лв за ново външно, не бих повторил с тази марка. Колкото и "безболезнено" да е.
От Актон потвърдиха, че са съвместими външните тела, но гаранцията си е същата-2г. и то при монтаж от оторизирана фирма.970лв.е тялото, монтажа 300лв...Май няма отново да рискувам с Hitachi. Да давам през 2г. по 1300лв. си е тъпотия.
Връщам се към ниско бюджетно Daikin-че. В другата стая имам такова, осма година вече нямам никакви проблеми с него.
Мерси за съветите.
Ако имаше някакъв производстен дефект всичките Хитачита от тая серия да бяха с издумкали компресори. Нормално е да има дефектни бройки, ама то си е при всяка марка.
а какъв е компресора на тоя модел ?
Кой ти е искал 300лв за монтаж? То има всичко тръби монтирано вътрешно тяло стойки. За какво точно ти искат 300лв като толкова струва стандартен монтаж със всички материали и труд. Монтажи. На всичко отгоре фирмата, която ще ти го монтира като го поръча тя ще има отстъпка от тези 970лв които са ти казали на теб. Коя фирма ти го е монтирала и те ли ти искат 300лв?
А има ли оторизирана фирма във Варна, която ще ми смени външното тяло безплатно? Написах 300лв. защото в няколко фирми, които разглеждах монтажа беше 280-300лв. и едва ли ще закачат ново тяло на старите тръби и да дадът гаранция.
- - - - - - - - - -
За последно по моята драма.
Знам, че много хора търсят мнения и решения на проблеми по форумите.
За мен :
Не купувай климатик от "Зора" или други големи магазини за техника. Особено на промоция.
Да не е произведено в Китай. Най-качествени са в Малайзия, а най-вече Тайван е най-добре.
Не вярвайте на А++++++++
Двуредов топлообменник.
Лека вечер.
Този пост е редактиран от penev; 21-02-23 в 22:40.
За големите си прав, за Китай не съвсем.Моя Н2 догодина на бал отива абитуриент ще да е. Не е мръднал средношколеца, само филтри хвърли, щото прегоряха.Не ври фреон, не чука, не хлопа.......верно, стар материал, но не е до държава на производство....
Здравейте,
Да раздвижа малко темата с един въпрос.
Имам Хитачи 25RPD. Почнахме да го пускаме от време на време и особено нощем или когато е по-тихо се чува един неприятен жужащ звук, който се променя с промяна на оборотите на турбината. Доколкото разбрах от темата, втулката на турбината им е "слабо" място и се сменя с някаква "подобрена", ако правилно съм разбрал. Тука идва и въпросът: каква точно е втулката и от къде да си набавя такава.
Поздрави
Димитър
Щом е жужажд звук и се увеличава с оборотите, може да е лагер на моторчето на турбината.
Определено се чува от ляво, където мисля е втулката.
Колко често се налага да го правиш? Няма ли по-трайно решение? Имам един Дайкин на 10 -11 години, няма да жужи, няма да трака...
Някъде четох че се сменя втулка с подобрена. Никой ли не е сменял досега, да даде отзиви...а и модел, какво да търся