По-лесно е да гресираш втулката. Аз на всички клими си ги смазвам с литиева грес, при профилактика.
По-лесно е да гресираш втулката. Аз на всички клими си ги смазвам с литиева грес, при профилактика.
ако са минали 4 години сменяш лагера и слагаш литиева грес на втулката
Здравейте.
Моля за съвет - нуждая се от климатик за помещение около 35м2 добре изолирано ново строителство.
Спрях се на два варианта:
Hitachi RAK50PPB PERFORMANCE, 18000 BTU
Gree GWH18AAD INFINITY, 18000 BTU
Мился че предпочитам първия вариант, но във форума прочетох за доста случаи на изгорели компресори на климатици Хитачи - масово явление ли е при марката, или инцидентни бройки?
Като цяло, кой от двата климатика е по-добър и по-надежден?
Благодаря!
stochod,
Пусни си запитване в определената за това тема за избор на климатик:
https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...%BD%D0%B0.html
Може би неясно съм се изразил - спрял съм се на вариант за климатик - Хитачи RAC50PPB Performance. Въпросът ми е - мога ли да разчитам, че компресорите на Хитачи и конкретно на този модел ще карат повече от гаранционния му период, който е 2г?
Компресорите на Gree по-добри ли са (конкретния модел на Gree е с двустъпален компресор G10). Можете ли да дадете повече информация за компресора на конкретния модел на Хитачи.
Благодаря.
Грито е минало много далече от двустапален компресор.
Снимка на компресора
https://airteam.com.ua/files/resized...1800x1800w.jpg
модела
Цитираният от мен модел Gree e AAD, но не знам дали има значение за компресора...
Но бих се радвал ако имате информация за компресора на Хитачито
Цитирания от Вас модел е най-ниския клас на марката и с това име "инфинити" го има само в една фирма която си го поръчва специално за нея. Предвид цитираните модели, явно е че търсите бюджетно решение... Колкото до хитачито - модел който е спрян от производство и отдавна го няма.... явно същата фирма има залежали бройки по складове.
Нещата загрубяха и затова да питам: какъв е лагера на мотора? Да се подготвя и да разглабям. Втулката я смазах с някаква грес за бутални пръти, такава имах под ръка, но ефекта беше повече от краткотраен. Ако може да ме насочите и за втулката: от къде да закупя нова и каква трябва да е втулката...
===================================================================================================
Развитието към днешна дата.
Вчера свалих втулката, смазах с литиева грес на Мотул и се оказава, че втулката май се е смачкала - гумената част. Като я монтирам и турбината опира някъде. Пред свършен факт и навих изолирбанд/скоч да я надигна малко и е ОК. Но трябва да се сменя, явно и отново ще помоля някой да каже от къде да закупя.
Климатика е монтиран на около 3 см от стената и е доста труден достъпа.
Относно лагер на мотора, отново ще помоля за модел на лагера, както и дали е необходимо сваляне на турбината за да мога да извадя мотора?
Този пост е редактиран от babatam; 31-10-24 в 10:17.
Този пост е редактиран от slip in; 01-11-24 в 10:46.