Като собственик на хитачи казвам, че хитачи правят шумен дефрост. Много шумен.
Като собственик на хитачи казвам, че хитачи правят шумен дефрост. Много шумен.
Добре, че влизат и други хора да дават мнение, че тъкмо се бях насочил към Хитачи за спалнята след проблемите с Edge.
Ако Ви е страх от новия Шорай-едж, погледнете стария Шорай. Той е със същата турбина/дебити, но с друг модел моторче на турбината. Там няма такива оплаквания, а вътрешното му тяло се ползва от много машини, включително по-ниския клас. Като поведение са подходящи за малки стаи/спални. Друг вариант е Дайкин FTXC-B или FTXF Сенсира-тихи са и са оправили дефроста. Малко стана темата "избор на климатизатор", но и на мен Хитачи не ми допадат като поведение за малки стаи. И аз бях залитнал по RPD по едно време, но добре че имах възможността да го пробвам наживо как работи.
Мерси за включването, колега. Ами така стана темата наистина, но е добре да се включват и други хора, че иначе човек остава с впечатлението - за Хитачи само добро или нищо...
Ми аз по принцип не обичам да се включвам по теми за други климатици, освен моите, но съм имал допир и наблюдения над доста машини. Много често пишещите нямат наблюдения над други модели, за да дадат максимално обективна оценка. Аз самият съм на този път в момента, искам да сменям едната машина в спалнята и където видя познат с някоя подходяща, потенциална машина, му ходя на гости с ватметъра.Не казвам, че моите виждания са най-правилните, всеки си има различни предпочитания.
Този пост е редактиран от rosswen; 28-01-21 в 11:51.
Във форума всичко е изкривено. Като начало, пишат хора с проблеми. Тези без проблеми не знаят за форума, не им и дреме. Ако влезнеш във форум на някоя автомобилна марка, ще се хванеш за главата. Там здрава кола няма, всичко е брак. Второ, ако на един дефроста му е тих, трябва на всички да е тих. Ако не е, трябва да вика да му точат фреон, да му хвърлят боб и да търсят нокът от трол във външното, или поне да му сложат още 20 метра тръбен път. Всичко това, защото климатика не трябва да издава и звук? Има профи форум, където с колеги обсъждаме реалните проблеми на машините и марките.
Дишай спокойно, нали RPD не се предлага вече.
- - - - - - - - - -
Тука се обсъжда конкретно дефрост на RPD.
И продължавам да твърдя, че не е шумен.
- - - - - - - - - -
Не ти допада за твоите изисквания. За моите си работи перфектно - все пак го взимах за детската стая.
- - - - - - - - - -
Ми да напускаме тоя форум, нали искаме да сме запознати с реалните проблеми на машините и марките..., а не проблеми породени от калпав монтаж.
на моето хитачи също е шумен дефроста ,не прави впечатление щото е в хола и е много нарядко ( след мода ) но за спалня не знам .. инак като дебити и топлене е без грешка ,мощна и ненатрапчива машина
Аз пък препоръчах на един колега 12RPE да си топли две стаи преходни едната от които е спалня. Казва, че е много доволен и дефроства рядко.
Дори брат му сега щял да си сменя някакъв Дженерал и да слага Хитачи щото като му ходил на гости му се струвало по комфортно.
За това колко е шумен дефроста не съм го и питал щото е малко глух.
Той като цяло е непретенциозен човек и би бил доволен от всичко стига да топли.
Такива като него най ги кльопат търговците.
@ the inquirer, колега моля не се засягай така. Цитата може би да не ти е дошъл подходящ, народа е казал че сит на гладен не вярва.
Радвам се че сте впечетлен от вашите RPD. Все пак сме наринали по хиляда и повече лева. Позволете и на други собственици да изкажат своите впечетления.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 29-01-21 в 19:35.
Чак пък впечатлен...! И какво като съм дал 1000 и повече лева, ако не бях доволен нямаше да си купя второ Хитачи от същата серия - или според вас съм достатъчно глупав, за да дам отново 1000 и повече лева......?
Не съм впечатлен, просто съм доволен от двете машини.
Дето се вика за толкоз пари толкова.
Впечатлен съм от тези дето дават +400 или +800 лева отгоре и имат проблеми.
Не отричам, че има бройки с проблеми, ама повечето дефекти са от калпав монтаж. И то не само при Хитачи, а и при другите марки.
Айде със здраве.
Моята 18 РПЦ е с близо 7 метра тръбен път, като 6 от тях са в хола, и мога да кажа, че дефроста е тих и не натрапчив. Трябва да се заслушаш за да чуеш движението му. Ако е пуснат телевизора изобщо не се разбира, както и ако си в спалнята. От спалнята го хващам по мигащата лампа. Та ако монтажа е добър и има достатъчно тръбен път, то определено не е дразнещ дефроста. Дразнещо беше, когато го правеше на 50 мин при чиста пита.