Колко метра е тръбният път?
Колко метра е тръбният път?
Поне 2 метра има.
Нормален е шумът от фреон, не му обръщай внимание.
Няма как да не обръщам. Досега беше 12-ка Фуджицу и такива паразитни шумове не е имало. А при първия дефрост, който чух вчера първоначално си помислих, че навън се е извила буря.
Защо не си взе пак Фуджицу?
Няма как по тръбите да тече течност/газ под налягане, и да не се чува нищо. Ако спре да се чува, тогава вече ще имаш поводи за притеснения.
Това беше едно от съмненията ми. Другото е, че има на две места ъгъл под 90 гр. и потенциално пречупване на тръбата.
- - - - - - - - - -
Разбирам, че има движение. По-скоро въпросът ми беше такъв ли е шумът на тази серия HITACHI ? Щото на доста климатици съм чувал дефроста, но подобен звук не бях чувал.
Добре, а не е ли възможно тези шумни дефрости да са от не добре вакуумирана система.
Мой познат с Панасоник миналата зима се оплакваше от много шумен дефрост. Идвали майстори, изтеглили фреона вакумирали, заредили по везна и след това всичко било Ок.
Това е което е видял. Може и нещо друго да са правили.
С риск да стана досаден
Да разбирам ли, че подобни HITACHI не правят толкова шумен дефрост ?
В моя случай беше извършено вакуумиране.
Ааа.... И преди интервенцията забелязал, че освен много шумния дефрост външното заскрежавало само на две тънки ивици отпо 5-6см. Една най долу и една по средата на питата.
След намесата на майсторите тих дефрост и плътно заскрежена "пита"
Не знам ивиците на какво се дължат, но все ми се струва, че много шумните дефрости с преливане, бълбукане, свирене, пърдене и т.н. си е или от малко фреон или от много въздух.
Преди няколко години имах оплакване от лмц с този шум много леко беше изразен и то с 4метра тръбен път след като добавих 100тина грама фреон изчезна.
А това заскрежаване на ивици от липса на фреон ли е?