виж да не би да има някакво счупване в механизма на клапата, който върти същата..
виж да не би да има някакво счупване в механизма на клапата, който върти същата..
scorpia, ти да не бачкаш в ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА ?????? .. оказа се пророчица... клапата е била пукната при закупуването на климатика и тия от техномаркет са я закрепили временно... толкова, че да изгърми миналатаседмица... в момента е счупена... монтажниците ми казаха, че такъв проблем с Мидея никога не са имали.. и казаха, че всъщност проблемът не е с климатика, а с тъпаците от т. европа... в такива моменти ми иде да стрелям на месо... и сега какво излиза в крайна сметка - ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА СА ДОЛНИ ИЗМАМНИЦИ, КОИТО СА СЧУПИЛИ КЛАПАТА НА ВЪТРЕШНОТО ТЯЛО, фирмата доставчик не признава гаранцията за такива проблеми с вътрешното тяло и аз трябва да се бръкна, за да си платя нова клапа, която трябва да чакам може би месец...
ИЗВОД: хора, НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТЕХНОМАРКЕТ ЕВРОПА !!!!!!!!!!!!
Малко ме съмнява да са ти чупили клпата защото климатиците са добре опаковани и дори имат лепенки на клапата за да не се мести при транспорта. Лично мое мнение е че у вас някой е местил клапата ръчно и е пукнал оста имал съм случай с един гинеколог който беше бъркал с термометър вътре и счупи турбината и упорито отказваше да каже истината.
Те,гинеколозите...постоянно бъркат някъде ...А иначе за техномаркет...няккой беше писал за изпуснат от продавач-консултантите плазмен телевизор...та всичко е възможно.Поне проблема си го видял къде е ...остава лошата част -даването на пари.Но не унивай-дано след отстраняването на повредата се радваш на климатика си
за съжаление, тъй като бързахме с поставянето на климатика купихме последната бройка от този модел, като вътрешното тяло на същия е служел за мостра в един от магазините им...!!!!!!!!!!! това ни наведе на мисълта, че най-вероятно именно там е било повредено !!!!!! може би и ние имаме вина, че не изчакахме да докарат други... но това не им дава право да продават счупени климатици...!!!!!!!!!Първоначално публикувано от airclima
Претполагам че ти е пукната оста там кадето влиза моторчето можеш да извадиш клапата и там външно да сложиш няква тъбичка която да сужи като обръч и така ще си кара с години.
за съжаление не е пукната, а едно малко парченце е отчупено точно там, където клапата влиза в механизма на въртене и същия не може да захапе..
Най-вероятно , щом климатика е бил мостра в магазин, може някой зяпач в магазина да е отворил и затворил клапата принудително за да "разгледа какво има вътре", като по този начин е повредил оста и се е отчупило това парченце. А като го монтираха монтажниците, не го ли пробвахте заедно, да го включите и след това да го спрете.....все щяхте да забележите че прави номера с клапата?
А защо не пробваш следното: гасиш климатика, затваряш "на ръка" клапата и след това пускаш климатика....
климатикът бачка без проблеми приблизително две седмици след монтажа.. докато не висна в един момент въпросната клапа..
Първоначално публикувано от MR.FROST