ами това ще направя довечера тогава... първо ще сменя батериите, после ще пробвам с RESET-а... пък каквото стане...
ами това ще направя довечера тогава... първо ще сменя батериите, после ще пробвам с RESET-а... пък каквото стане...
Абе човек,инструкция нямаш ли,в комплекта трябва да има - сядаш и четеш,там всичко пише.Няма нужда да сменяш батерии, клапите се управляват с двата бутона " AIR DIRECTION" и "SWING" нищо лошо няма да стане,а за регулиране струята наляво и надясно трябва ръчно да го направиш с вътрешните клапи да ги наречем.
с air direction-а не става.. пробвах сутринта.. тя вратичката си е насочена на горе и с това копче не може да се смени посоката й.. сменя се само леко ъгъла на отваряне.. swing-а пък също не върши работа при положение, че с него само стопирам движението на вратичката... вратичката трябва да се завърти на 180 градуса, за да е в правилно побложение.. но това не става.. нито едно от двете копчета не може да се справи с проблема..
вратичката на климатика е отворена, както се отваря при охлаждане !!!
Е стига с тази калпа просто го изключи от контакта и го включи отнов и клапата ще се овори и затвори правилно сама после си го пусни от дистанционното.
за съжаление нищо от това, което препоръчахте не свърши работа.. явно ще трябва да викам човек от сервиза.. благодаря на всички все пак...
Я го завърти на ръка - нищо няма да му стане - на моя колко пъти съм го въртял....нищо му няма. В изключено положение разбира се. Предполагам може да има някакви крайни ограничители които не са сработили, или просто пластмасата нещо да е заяла.
ама нали имаш предвид именно вратичката на климатика.. а не вътрешните "перки".. щото те спокойно си се врътват...
За разлика от Панасониците, които по едно или друга причина са най-обсъжданата марка в този Форум, хоризонталната жалюза при Мидеа може не само да се насочва надолу в няколко позиции, но и да се обръща нагоре - също в няколко позиции - копчето е все AIR DIRECTION!Първоначално публикувано от MR.FROST
Ако не става с натискане, натисни и задръж поне 1 сек. - а най-добре си прочети инструкциите. Но това е начина "без насилие".
Стига вече с тия вратички - наричат се клапи или жалузи.Натискаш SWING-клапите започват да се движат нагоре-надолу,в момента в който достигнат положението което желаеш,отново натискаш SWING и това е всичко. AIR DIRECTION! както вече бе обяснено служи за постъпково регулиране на клапите.
писах, че с AIR DIRECTION-а нищо не се променя, защото:
1. Клапите са отворени в положение, в което се отварят само за охлаждане !!! т.е. насочени са към тавана!!! с горепосоченото копче се изменя само ЧАСТИЧНО ъгъла на тяхната струя, но тя все пак остава насочена на горе!!!!!
2. При изключване на климатика тези клапи изобщо не се затварят, а дори напротив отварят се до краен предел, което не е нормалното им състояние!!!
3. Смених батериите на дистанционното, както вече писах и след това използвах RESET копчето.. дори свалих бушона, за да рестартирам изцяло процеса на работа на климатика, тъй като кабела ми е вграден!!! Ефектът беше нулев!!!
4. В положение на изключен климатик придвижих вратичките до нормалното им затворено състояние, но при пускането му те отново се отвориха в посока към тавана, а не към пода, както е правилно предвид зададената функция за отопление на въздуха (а не охлаждане!!!).
5. Инструкциите съм ги изчел минимум 5 пъти, но там не пише нищо за този вид проблем!!!
6. В така посочените по-горе инструкции е описано крятко, ясно и точно, че AIR DIRECTION-а е копче, с което може да се променя ъгъла на въздушната струя, но ОГРАНИЧЕНО И ЧАСТИЧНО. При MIDEA конкретно това може да стане в диапазон не повече от 20 градуса приблизително. Вие ми описвате възможност за движение почти на 180 градуса, което според инструкциите е НЕВЪЗМОЖНО !!!!
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ, КОИТО СЕ ОПИТАХА ДА ПОМОГНАТ СЪС СЪВЕТ!
За това че кабела ти е вграден тоест отрязан щепсел няма да ти се признае гаранция вече.Първоначално публикувано от MR.FROST
лично тези дето го монтираха (оторизиран сервиз) го резнаха и вградиха... казаха, че е по-добре така...
Поднасям извиненията си към всички,които може би съм засегнал несъзнателно,но не това е била целта ми.
С риск да ДО изнервя MR.FROST ще уточня,че познанията ми по въпросната техника се основават на 15 годишна практика.С това мнението ми по въпроса приключва,защото този форум не е место за изява на емоции и лични нападки,а един вид форма на взаимно подпомагане и обмяня на опит.
Лек и успешен ден на всички.