здравейте.. не знам дали тук е мястото за моя проблем и дали изобщо това е някакъв проблем, но съм собственик от скоро на климатик и общо взето следвам все още инструкциите на книжката към климатика... климатика е Мидеа 9-ка инвертор и от както е монтиран работи почти при постоянни стойности, предварително настроени от монтажниците на същия... или с други думи - работи при около зададени 25-26 градуса, с настройка Медиум на въздушната струя и хоризонталните жалузи са пуснати в движение с посока надолу към пода на стаята.. днес сутринта обаче реших да изпробвам функцията Таймер он, като го настроих да се включи сам в 17.00 часа и след натискане на копчето ОК климатикът се изключи.. междувременно обаче друг член на семейството пуснал климатика и хоризонталните жалузи се отворили в посока нагоре, насочени към тавана.. спрях климатика, като мислех, че те автоматично ще се оправят в правилната посока и съответно ще се затворят, но това не се случи.. даже напротив - отвориха се почти до краен предел насочени нагоре към тавана на стаята.. рестартирах на няколко пъти климатика, но се получаваше все същия ефект.. в момента климатика е изключен, но е с напълно отворени жалузи и не знам довечера като се прибера дали изобщо ще може да тръгне правилно и как да оправя тяхното положение..
благодаря на всички предварително за дадените съвети.. ще очаквам такива, защото сам не мога да се справя с възникналия проблем..
п.п. смятате ли, че климатикът е повреден ???