Не е чак толкова шумно - съседите имат климатик, който работи като фуражомелка през зимата и вечно питата му е бяла :D
Не е чак толкова шумно - съседите имат климатик, който работи като фуражомелка през зимата и вечно питата му е бяла :D
Повечето климатици стават шумни поради простата прична че долната част на климатика събира лед които се натрупва и обхваща тампоните на компресора и вибрацийте се предават на тялото а то на стената. От този кусур не са предпазени дори и най марковите модели визирам моето митсубиши и тошиба. Проблема се решава успешно с поставяне на тампони.![]()
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
А откъде могат да се закупят такива тампони и могат ли да се слагат без да се вика техник?
Има ги по 2 лева в повечето фирми за монтаж, слагат се лесно , но трябва да сте двама души, единият повдига, другият ги поставя и после се донагласят и затягат. Не е сложно. Само трябва да се действа внимателно.
Трябва ми производителя да си поръчам бройки че съм намислил всеки климатик да го слагаме с тампони но да ги купувам по 2лв е скъпо а и мен ми трябва голяма бройка.
VeleV.Klima за тампонитеразбрах и мисля да си сложа макар че съм смМХИ. А струва ли си да слагат някакв тампони между стеата на монтаж и стойките?
Не то тия изолирват вибрациатя почти напълно разбери моята тошиба като размразява така вибрираше че не се трае сега в спалнята кадето под прозореца са ми две външни тела не се чува нищо освен въздуха от вътрешното тяло.
VeleV.Klima БЛАГОДАРЯ ТАКА И ЩЕ НАПРАВЯ АМА КАТО СЕ СТОПЛИ МАЛКО. А ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ МАТЕРИАЛА ОТ КОЙТО СА . кАКТО ПРИ КОЛИТЕ ЗИМНИТЕ ГУМИ НАПРИМЕР? ДА НЕ ЗАМРЪЗНАТ И ТЕ И ВСЕ ТАЯ ПРИ МЕН СЕ ОЛИВА ОТГОРЕ И СТОЙКИТЕ СА С ЛЕД?иЛИ ДА СИ СЛОЖА СТРЕХИЧКА ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ? И ОТКЪДЕ ТОЧНО ДА СИ ВЗЕМА ПО КАЧЕСТВЕНИ ТАКИВА ТАМПОНИ АКО ИМА ИНФО?
Climatronic, това за оливането отгоре ако го беше споменал още в първата тема... В този случай и тампоните ще са безсилни - те стойките заедно с тампоните ако се сковат в лед, ефектът е същият. А звукът, който чуваш, 100% се дължи на обледения ти климатик. Програмата му за размразяване размразява питата, но не може да размрази всичко по климатика.
Пример: на съседа върху климатика капеше директно от висулките на покрива. В резултат целият беше в лед, отгоре, по планките и т.н. Целият блок се тресеше. Изчисти висулките отгоре, изчисти и снега, който се топеше на покрива и сега климатикът мърка. Помисли някак да защитиш твоя от директна вода.
deian ОК АЗ ЗНАМ ТВА ЗАТОВА ПИТАМ НО ОЙСИНАТРУПВА ЛЕД И БЕЗДДА СЕ ОЛИВА ПРСОТО КАТО СЕ ТОИ ОТ ПИТАТА И Е ЗАПУШВАТ ДУПКИТЕ И ТАКА СПОРЕДМЕН СЕ ЗМРАЗВАТ ТАМПОНИТЕ НА КОМПРЕСОРА..ТА АКО ЛОЖА ИНА СТОЙКИТЕЩЕ СТАНЕ СЪЩОТО АКОСЕ ОЛЕЕ ОТГОРЕ зАТО ПИТАХ ИМА И СМИСЪЛ ОТТАМПОНИ МЕЖДУ СТОЙКИТЕ И СТЕНАТ ..А СЪЩО И ОТ МАТРИЛА АТМПОНИТ ЗАВИСИ ЛИ И ОТКЪДДА СИ ВЗЕМА ТАКИВА
Баси! Нищо не разбрах.Първоначално публикувано от Climatronic
![]()
ЛЕЛЕ КАКВО СЪМ НАПИСАЛ...БЕ НЕЩО И КЛАВИАТУРАТА МИ СЕ СКАПВА МАЙ КАКТО КЛИМАТИКА ПИСАХ ЧЕ ЗНАМ ЗА ТОВА КОЕТО ПИШЕ deian НО ПРОСТО ТОЙ СИ НАТРУПВА ЛЕД И БЕЗ ДА СЕ ОЛИВА ДУПКИТЕ СЕ ЗАПУШВАТ И ТАКА СПОРЕД МЕН СЕ ЗАМРАЗЯВТ И ТАМПОНИТЕ НА КОМПРЕСОРА А ТАМ ДА БЪЗИКАМ НЕЩО МЕ Е СТРАХ ТА КАТО ОТВЪН АКО СЛОЖА ТАКИВА ТЕ СЕ ОЛЕЯТ ЗАМРЪЗНАТ ВСЕ ТАЯ МАЙ (ОСВЕН АКО СА ОТ СПЕЦГУМА АМА АКО ИМА ЛЕД МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ Е НУЛЕВ ЕФЕКТ) ЗАТОВА ПИТАХ МОГАТ ЛИ ДА СЕ СЛАГАТ МЕЖДУ СТОЙКАТА И СТЕНАТА? ТОВА Е ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА КОФТИ ПИСАНОТО ПО ГОРЕ
Climatronic дори и тампони да му сложиш щом се олеят и замръзнат ефекта е нулев.Това ти го казвам от личен опит.Моят е с тампони и най често замръзват тези от страната на компресора-Дясната.Това му е достатъчно да започне да тресе като фуражомелка.Изглежда отводняването на Мидеите не е много добре реализирано и оттам идва това оливане и замръзване на тампоните.
DDanev благодаря за споделянето на опита мне ме оливат отгоре още 4 климатика но повече от страната на питата като чели копресорът е по запазен мисля едни тампони и една стрехичка да спретна пък ще видя...моят е МХИ ама физиката е една за всички