Страница 6 от 9 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 126

Е как да купи човек Midea?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Re: Е как да купи човек MIDEA?

Цитат Първоначално публикувано от valen1

Най-високата скорост на вътрешният вентилатор е ниска като обороти, следствието от това е че тялото не може да отдаде топлината която фреонът носи. Температурата която издухва вътрешното тяло е висока, но стаята остава хладна, когато отвориш капака на вътрешното тяло и го оставиш така да си работи, температурата на издухване става леко затоплена.
    Лично съм мерил температурата при отворен и при затворен капак (идеално почистени филтри) и те уверявам че няма разлика по-голяма от 1-2*на въздушната струя. Температурата в стаята не се променя! След като свалих филтрите обаче температурата в стаята се вдигна с 2*.
    Напълно те подкрепям за вентилатора! Ще ползвам това мнение да питам възможно ли е някаси да се направи да духа по-силно вътрешното тяло (примерно с друг вентилатор (мотор) или друг управляващ блок)? Климатика е Midea MSG12HR

2.  

3. Тук е от
    Dec 2007

и аз ще ползвам темата да питам как да стигна до зумерчето и да го заглуша, става въпрос за същия климатик.

4. Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от zarzalai
    ...И не се подвеждай по евтини монтажи-довери се на по-скъпото,но профисионално.
    Eй тез' достатъчно скъпи и професионалисти ли са ...

ПАН Сервиз гр.В Търново ул.Краков 5 veliko-tarnovo@panservice-bg.com Паун Глушков +35962649811

5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

нямам много пари и искам климатик, дайте съвет какъв да е?

6. Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Варна, България

Мидея MSG-12HRN2

Здравейте, предлагат ми посочената по-горе Мидея. Някой да има впечатления от нея?
    От друго място ми предлагат за 760 лв. с монтажа Мидея 12 конвенционален клас А 410 фреон. Чудя се какво да избера. Моля да помогнете

7. Member
    Тук е от
    Jan 2008

И двата са добри но имай впредвид че са за помещение до 45-50 кубика.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2009

Аз също имам MIDEA - MSF09HR от около 3 години, а заедно с нея и следния проблем. Когато застудее и температурата навън падне до минус 5 градуса и надолу, климатика много често спира да работи. Изключва се сам и жълтия светодиод, който е за таймера започва да мига много бързо, не както когато е зададено време. При това положение не мога да подкарам машината преди да я рестартирам от контакта, защото не приема командите на дистанционното - издава звук, но не реагира. Случвало ли се е на някого подобно нещо, и ако да, би ли ми помогнал. Адски досадно е това, особено през нощта, когато остава незабелязано и до сутринта температурата е спаднала до 15 градуса. А топлим деца с него...

10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

nnddnn,Защита по висок консумиран от компресора ток. Ако в рамките на 1 час бъде отчетен 4 пъти по-висок консумиран от компресора ток. Over current protection of the compressor occurs 4 times in 1h

Но пък кое е интересното. При ниски външни температури и работещ климатик се появява претоварване на компресора. Може да се пробва да се смени работният кондензатор на компресора, но едва ли ще е от него.

Външното тяло по-ниско ли е монтирано като ниво от вътрешното?

11. Тук е от
    Jan 2009

Да, външното тяло е монтирано на по- ниско ниво от вътрешното - повече от метър.
    Местните майстори само вдигат рамене. А климатика е още в гаранция...
    Дали аз мога да предприема някакви мерки, тестове или нещо друго. Електротехник съм, макар да не съм се занимавал с такава техника.

12. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

?

13. Member
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Изикай ги за да ти важи гаранциата и извадете този кабел от токовия траф да не минава през него.
    ... за да ти изгори компресора.
    Странни съвети даваш.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2009

Ха сега де...
    Противоречиви мнения.
    А къде все пак се намира тази платка, във вътрешното или във външното тяло?

16. Member
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от nnddnn
    Ха сега де...
    Противоречиви мнения.
    А къде все пак се намира тази платка, във вътрешното или във външното тяло?
    Този токов трансформатор подава информация на процесора какъв е тока през компресора. Там вече по зададени от фирмата за конкретния модел, критерии се решава дали има проблем. Основната идея е да се запази компресора. Може тока да е по голям заради някой елементарен проблем. Ако се елиминира датчика е възможно елементарния проблем да доведе до скъп ремонт. Не пипай и не давай на кой да е да пипа там.

17. Тук е от
    Jan 2009

Напълно съм съгласен с теб, но какво да правя. Преди малко говорих с техника...Щял да дойде да го види и да замери налягането на фреона, дрън, дрън. Искал да види какво прави климатика. Как ще го види, като в момента той си работи перфектно. Не ми се вярва да стои и да го чака пак да спре А иначе според мен си топли съвсем нормално - сега навън температурата е под нулата, а в стаята е 22 градуса при зададени 24.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2006

На нашата мидейка си пише, че под 5 градуса е неефективен.
    Майстора ако ти направи прегледа както трябва, ще провери тока с ампер клещи, ще провери налягането на фреона ще ги сравни по таблиците или диаграмите в сервизната документация и тогава може да се умува дали е повреден, дали ще го дозарежда....
    Не съм хладилен техник/инженер, по скоро ел. Подразни ме лековатото отношение към автоматиката.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 9 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. БТВ купи „Господарите”
    От glowndark във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 13
    Последно: 11-09-12, 16:59
  2. Руска компания купи ICQ за $187,5 млн.
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 9
    Последно: 18-08-10, 23:35
  3. Microsoft купи Setcom
    От Vandal във форум За Форума
    Отговори: 6
    Последно: 01-04-08, 23:39
  4. Локомотив шедьовър купи БДЖ
    От dragozow във форум Коментирай новина
    Отговори: 12
    Последно: 10-09-07, 16:04
  5. ATI купи NVIDIA !!
    От DeathKnight във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 6
    Последно: 02-04-03, 10:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе