Абе кво сте се хванли в тоя коп като удавник в сламка. Само глупави коментари пишеш.
Преглед за печат
Абе кво сте се хванли в тоя коп като удавник в сламка. Само глупави коментари пишеш.
Здравейте. Имам проблем с две Мидеи от тоя модел. Климатиците са на една година, но дефакто не са използвани. Тази зима довършвах ремонтите в апартамента и се наложи да ги позлвам. Оказа се че външното тяло на единия бръмчи на интервали - много кофти немонотонно бръмчене. Направо може да побърка комшиите отвън! На другия пък вътрешното тяло вибрира и направо не се трае. Имам чувството че се предава вибрация от мотора от външното тяло. Защото не зависи от скоростта на вентилатора вътре а зависи от това дали работи или не външното тяло. Не знам какво да парвя, уж ще го разглобяват да го гледат фирмата която го монтира, но аз нещо с разочаровах. Имам 3 мидеи 12-ки от преди 5 години в другия апартамент и такова нещо не съм имал като проблем с тях! Затова и пак на Мидеа се спрях - то човек вече явно на нищо ново не може да разчита ...:( Старите Мидеи не се влияят от работата на външното тяло, тея когато се включи външното се предава някаква вибразия, направо дрънчат вътре пластмасите. Наложи се да го откача отдолу - така се понамалиха та поне да не стоя на студено..не знам какво да правя, някакви идеяи или да викам и направо да ги сменят - според меен не знам какво може да се "поправи " ама ... :undecided:
Да не би да са монтирани външните зад вътрешните? И за това да предава вибрациите.
Нормалното високо налягане вдигано от машините на фреон R410а е с 10bar по-голямо от машините работещи с фреон R22. Поради този факт е нормално тези които работят на по-високи налягания да са по-шумни, да се появяват вибрации и резонанси.
Новите модели сравнено със старите са с по-малки топлообменници и по-слаби компресори. Но това са нормални работи. Вероятно парите, които си платил за сегашните ти модели са ако не същите то по-малко отколкото за онези купени преди 5 години. Ти какво очакваш да получиш за същите или по-малко пари след 5 години разлика. За инфлация чували ли сте или смятате за нормално да давате по-малко и да вземате същото или повече. Цените на всичките материали и на китайският труд растат, а пък цената на крайното изделие климатик очакваме да остава същата или да пада и после, защо за тези пари сега не получавам същото, както преди 5 години.
Какво очаквам ли - очаквам като си купя климатик да го ползвам. А не като го пусна да не мога да слушам телевизора от гадно бръмчене и вибрации! Това очаквам. Все пак това не е нормална работа според мене, не може да дрънчи вътрешното тяло така си мисля, може да те побърка направо като си в стаята! Дразни ти нервната система - направо изперквам..не е тихо жужене ами си е доста силно !
Ами монтирани са нормално мисля: вътрешното горе, външното зад него но долу ниско. Нарочно ги свалих по- ниско долу уж да не вибрира стената от външното тяло , да е по близо до долната плоча. Около 2.5 метра е тръбния път и на двата. Самия тръбен път е вграден в стената, нарочно за да не се вижда отвън и вътре..Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
И аз имам същият проблем с този модел,но при мен монтажа е тяло зад тяло и май е доста къс тръбния път,но вече взех да свиквам,мисля да сложа по-сериозна изолация около компресора,поне да намаля малко дрънченето.
пулсациите на фреона, които се предават от външното тяло във вътрешното могат да бъдат елиминирани с така наречения на английски muffler, който представлява устройство подобно на автомобилния ауспуф (на немски) или както му казваме ауспух (без от него да излиза пух) с монтаж на газовата тръба
аз съм имал подобни проблеми и с далеч по-маркови климатици като митсубиши електрик и съм ги решавал доста успешно по този начин...
за съжаление, както не веднъж сме констатирали, изобилства от разбиратели, които не са в състояние да решат и елементарни проблеми на клиента, както и с производители, които нямат и намерение да си извадят поука от случилото се...
..Днес ще говоря с момчетата от фирмата дето ги поставяха, ще минават да видят какво моеже да се направи и ще ги питам за тоя Муфлер или там каквото е дали са запознати...Цитат:
Първоначално публикувано от climamarket
Кажи им заглушител, макар ако се занимават сериозно с климатици и "муфлер" ще свърши работа за се разберете.
Ми говорих току що с тях, не са слагали "заглушители" май .. Ще пробваме да позатворим крановете евентуално да видим дали идва проблема от налягането и пулсиране / тръби и ще видим после какво ще се прави..:(Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
..Едит: За такова нещо ли става въпрос?
https://forum.setcombg.com/index.php?topic=48688.0
Остава и да са сложили заглушители от Мидеа. Това все едно да си купиш Трабант и да има ABS.
Казвам че колегите от фирмата не са слагали такива устройства, не че Мидеа са сложили ли не н аклиматиците.. :)Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
Ами не им е и работа да слагат. Слагат климатика, който клиента си е купил. Вече при оплаквания клиента си плаща и има заглушители ...
..Все пак тези климатици трябва да работят в определени граници на шум - при мене не смятам че е така! Не ми е проблем да платя и за заглушители, но все пак си има толеранс в който да е шума от дадено тяло си мисля..:(Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
Колко струват тея заглушители, по колко се слагат ?
... Зависи, но ако това не е проблем на модела, по-скоро търси проблема в монтажа. ВелевКлима познава Мидеите, да каже. Аз не съм чул да имат такъв масов проблем.