Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 45

Каква евтина Мидеа за отопление?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Re:Каква евтина Мидеа за отопление?

Цитат Първоначално публикувано от ya
    Какво значи "Законова " гаранция на МИДЕЯ................по смисъла на гаранционните им карти това означава една година????????
    Чеки,че нещо се обърках...Вземам примерно Мидея ....гаранцията е 5 години,но....след една година за да се зачита оставащата трябва да плащам за профилактика???
    Предлагат ли се климатици с дори и 3 години гаранция която да важи и без профилактика?
    М/у другото за първия въпрос.....може да се каже,че се правя на "ударен".Имам две медеи....единия на който се направиха 2 профилактики вече аут.Другия без....си бачка на 6.

2.  

3. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

Ами да сигурно е така за 5-те години трябва да се направят 4 профилактики,

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

2 години е пълна гаранция за всеки ел.уред при всякакви условия, макар много често това да се "изтърва", нагоре е търговската гаранция, при условия на вносителя или търговеца.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Ами да сигурно е така за 5-те години трябва да се направят 4 профилактики,
    Както всичко в БГ.5 години гаранция,но след като си плащаш определена сума да важи гаранцията.Защо на хладилника 5год. гаранция си е 5 год. без профилактики?По- малко ще е включен,не може да му намалее фриона или изгори компресора?

6. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

Примера който дадох не е свързан със заКОНа и аз продължавам да не вярвам че МАГНУМ-МА ще спазят законовата гаранция от 2-те години ако не си си изпратил отрязъците за извършен монтаж и профилактика след първата година .....нека някой каже че греша

7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Щом не е изпратен отрязака за монтажа значи че климатика не е заведен в гаранционите. А за това че спазват гаранцията съм убеден защото съм поръчвал компресор на климатик който е месец преди изтичане на третата година и го получих. Като обаче съм правил два прегледа и съответно съм пращал талончетата за тях. И в гаранционата карта си пише че който желае да ползва тези 60месеца трябва да потърси сервизния център за извършване на преглед и съответно почистване на изпарителия и кондензатора за което се заплаща.Все пак никой не работи за слава. Тоест самата търговска гаранция е обвързана със почистването и проверка на параметрите на климатика а заплащането е въпрос на договорка със сервиза ви. Ако сервиза пожелае може и безплатно да го прави негова си работа.

8.  

9. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

Ми значи я няма тази търговска гаранция, и по добре да не я споменаваме, много "ако-та" станаха, говорим за стандартен климатик монтиран от стандартна фирма с подпис и печат............пък за профилактиките всичко е ясно( бягство от отговорност на някои вносители)още повече, че говорим за МИДЕЯ- климатикът който сам се защитава, защото си мери тока, пък и има вече над 10-15 годишни климатици .........те какво ли правят като не им е правена профилактика, освен стандартното чистене на филтри?

10. Тук е от
    Dec 2009

Малко отплеснахте темата, но пък ще е полезно
    В крайна сметка, след дълго умуване поръчах MSR-12HRN1.. Утре трябва да ми го докарат. Везните наклониха и това, че MSV1-09HRN1 го няма никъде.

11. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

Добър избор, честито

12. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Радвам се ,че се вслуша в съвета ми за 12-ка.
    Да те топли и охлажда дълги години.

13. Тук е от
    Dec 2009

Благодаря, но не знам дали е за поздравления .
    Леко съм разочарован от температурата, която успява да поддържа. Навън е около -2*, но има мъгла. Климатикът успява (доста трудно) да поддържа около 20* в стаята. Реших да направя експеримент, и да измеря температурата на жалузите. След поредното размразяване, нагласих на дистанционното на 30*, и пуснах вентилатора на макс. Държах обикновен термометър около 10 мин точно под жалузите. Измери 36-37*. Нормално ли е, или да викам утре техници?

14.  

15. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

При мен на -2гр. външна темп. Midea MSG-12 HR в 33.6 м3настроен на 24гр. реално в стаята 23гр. духа с 48-49гр. на high вентилатор.За мен тази темп. е ниска поне 42-44гр. трябва да докарва.Или термометъра нещо да не ти е верен.

16. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

Това е нормално, не забравяйте че това е клас А, или с две думи не харчат много ама и не топлят както трябва, необходимо е по дълго време да постигнат температура. Просто не трябва да се оставя стаята да изстива под 18 градугса и ще видиш че всичко е наред, освен ако не говорим за "студена" стая(апартамент)

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Айде малко поспри с бисерите.
    Щях да си замълча, ама ти е за втори път.

Това е нормално, не забравяйте че това е клас А, или с две думи не харчат много ама и не топлят както трябва, необходимо е по дълго време да постигнат температура. Просто не трябва да се оставя стаята да изстива под 18 градугса и ще видиш че всичко е наред, освен ако не говорим за "студена" стая(апартамент)
    Имам два климатика произведени от фуджитсу, мога да кажа, че когато други климатици издъхват, те яко си бухат жега.Затова ги държа на 23 градуса, а не на 25, 26 или по-нагоре.Отделно че като ги включиш в студена стая се набират яко и 20-30 минути са стоплили стаята/офиса.В офиса го държа когато ме няма, през нощта и събота и неделя на 16 градуса.И те са клас А.Факт е че който колега дойде в офиса на 23 градуса му се придремва от топличкото и отделно у дома в спалнята дори при -6 си стоя на 23 градуса настроен климатик по слипове само.

Изобщо можеш да ме разбереш ако се топлиш с правилно оразмерен инверторен фуджитсу/фуджи/дженерал, в противен случай само ще душиш миризмата на ястието както Хитър Петър и ще казваш за свое успокоение:"нещо не мирише на хубаво тази манджа"

Примера който дадох не е свързан със заКОНа и аз продължавам да не вярвам че МАГНУМ-МА ще спазят законовата гаранция от 2-те години ако не си си изпратил отрязъците за извършен монтаж и профилактика след първата година .....нека някой каже че греша
    Вярното е само в частта за срока за рекламацията, но тя не е "законова гаранция".Другото изобщо не е вярно.И двете отговорности са свързани със закона.Едната- рекламационната е въз основа на закона, а другата гаранционната е въз основа на договора за гаранция, но и двете са посочени и уредени от закона.
    Като не ти е работа или дори да ти е работа като не разбираш не заблуждавай другите.

18. Тук е от
    Dec 2009

Че е студена стаята - студена е (стая в къща). Компресора че не харчи много -не харчи (890w май го даваха при отопление за този модел). Въпроса е, при тези условия, дали температурата при жалузите е нормална? Да припомня:
    -температура в стаята 20*
    -външна температура -2*,мъгла
    -температура при жалузите - 36-37* при пълна мощност
    -климатика спира за дефрост на всеки 40-50 мин, размразява си напълно, а иначе скрежта е равномерна

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Евтина IP камера за 100-150 лв.
    От ilhanbg във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 2
    Последно: 04-11-14, 21:09
  2. На отопление каква да е скоростта на вътрешния вентилатор?
    От todor_l във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 24
    Последно: 17-02-14, 01:59
  3. Отговори: 3
    Последно: 26-04-12, 00:49
  4. Мидеа MSG-12HRN1 или Мидеа MSV1-12HRN1.
    От valerko във форум Климатици Midea
    Отговори: 1
    Последно: 12-06-10, 02:26
  5. Каква евтина видеокарта да си зема
    От fox във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 55
    Последно: 22-07-02, 15:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе