А внасят ли от външните тела от по-висок клас, дето ги има в каталога.Аз бих си взел такъв, ама не съм видял, може и да греша.
А внасят ли от външните тела от по-висок клас, дето ги има в каталога.Аз бих си взел такъв, ама не съм видял, може и да греша.
Така иска ми се тук да напиша едно мнение след първите по-големи студове тук и да попитам нещо друго.Значи при температури под нулата около - 3 -4 -5 градуса климатика се справи сравнително добре според мен при условията в които работи.При тия температури при зададени 23 градуса поддържаше около средно 21.Като се има предвид огроооомните ми топлозагуби според мен е добре(3 външни стени едната от която е с около 3,5м2 прозорец с алуминиева дограма).Искам само да попитам на какъв принцип е направен дефроса,защото ми се струва,че го прави на доста голям интервал,а примерно ако в този интервал го прави два пъти според мен ще е по добре,защото тялото се обледенява доста примерно 10-12 мин.преди да включи на дефрос.Климатика тогава намаля скоростта на вентилатора и започва да чака.След 10-12мин. изведнъж включва дефроса.Лошото е че през това време на чакане климатика намалява вентилатора на бавна скорост от където се губи и от топлината.Температурата спада с 2 градуса докато трае това изчакване и след това дефроса.Това нормално ли е?Ето и снимка на обледененото тяло според вас нормално ли е обледеняването?
http://pics.data.bg/categories/1/%d0...b009/dsc_0006/
Нормално ти работи машина и си размразява Като гледам си по тухла така че засега добре се справя да видим в големите студове
Да ще видим в най-големите студове,но според мен ще се наложи да и помогна с нещо малко.Иначе за пролет е планирана цялостна външна изолация и се надявам нещата да се подобрят доста.
Това не е обледеняване-радвай се,а нормално заскрежаване.Знаеш,че температурата на питата е с около 5° по ниска от околната.Първоначално публикувано от vaniosl
Само едно ме притеснява,че звука на компресора някак си се променя,когато се заскрежи.Нормално ли е?
Променя се как? Работи на ниски обороти, работи на високи обороти, става по-тих, става по-шумен или някакви вибрации има.
Работи си както обикновенно,но все едно прекъсва.Не е точно прекъсване,ами както си работи и се чува равномерен шум изведнъж за част от секундата му се променя звука все едно спира,някак все едно си променя оборотите към по ниски само за част от секундата.Това го прави само когато се е заскрежил иначе през другото време не прави така.
Не звучи добре. Щом само при заскрежен външен топлообменник се проявява има вероятност в цилиндъра от време на време да навлиза течен фреон.
Колко метра е тръбният път, вакуумиран ли е в началото и дозареждан ли е някога с фреон? Външното тяло по-високо или по-ниско е спрямо вътрешното?
Тръбния път е къс не повече от 1,5 метра.Не е дозареждан с фреон.Както си дойде така е.За вакуумиране незнам.Монтираха го двама,които хич ги нямаше нещо.Попринцип когато системата е нова не е ли заредена с фреон и да е вакуумирана,защото аз не съм ги видял да правят нещо такова освен,че запоиха медните тръби.
На каква мощност работи компресора ориентировъчно когато го прави това. Пробвай на минимална, средна и максимална мощности дали го прави, кога е по-често, кога е по-рядко и кога въобще не го прави.
Вътрешният вентилатор на каква скорост го държиш, пробвай на по-ниска или автоматична.
Благодаря за помоща после ще пробвам смощността на компресора.Нея как мога да я регулирам?Като променям градусите ли?Иначе вътрешния вентилатор винаги го държа на макс,но когато вземе да го прави това климатика автоматично го прави на минимална степен и след 10-15 мин.включва дефрос.
Този модел е толкова слаб, че нямам думи просто.Вентилатора на макс върви само при положителни температури, при температури под 0° машината е много слаба толкова, че вентилатора върви само на най-ниската степен, а компресора на почити максимална скорост. Затова е най-добре да не се изключва и да работи денонощно.Размразяването го прави добре като побелее добре от вън и размразява прави го значително бързо. Нали разбирате, че с компресор 9-ка и единична капилярка няма как да топли много. Това е най-слабия инвертор, който някога съм виждал. Тежко на ползвателите му, които ще разчитат само на него.
Значи направих експеримент и тази супер кратка промяна в оборотите на компресора я има само при доста студено време.При температури от около -5C и по надолу.При температури около 0C си работи супер даже е не е кой знае колко шумен.Иначе промяната я има при всякаква мощност на компресора.При средна даже е по-силна и отчетлива отколкото при максимална.При мн.студено време малко му помогнах на климатика и успя да докара до 24C е разбира се с помощта.Явно този шум се получава само при мн.студено време и когато не успява да навакса зададената температура.Не мога да кажа нищо повече,защото аз имам и огромнииии топлозагуби с тези 3 външни не изолирани стени.Даже едната е на тухла.Ще ми е интересно догодина с много хубава топлоизолация как ще се държи и дали ще успява да се справи сам,но живот и здраве ще видим .Първоначално публикувано от valen1
vaniosl ще останеш изумен колко много помага изолацията.