НЕ
а каква е разликата между MS9V 09HRDN1 и MS9A 09HRDN1
Каква може да е разликата между двата при положение, че ценовата разлика е само 10 лева. И все пак има някаква разлика, вътрешното тяло на MS9A-09HRDN1 е с 2,5 kg. по-леко, но пък изглежда по-фешън.
oska, Може би все още не си навътре в информацията за климатиците, но от темата до сега се разбира, че не става за отопление под 0°, защото по-скъпият с 10 лева модел MS9V-09HRDN1 е с единична капилярка без чек вентил.
Този MS9V е изпитан миналия сезон и се представя чудесно така че това че не работи по 0 е форумна измислица.
Сега погледнах Velev на сайта ти моделите, които продаваш и видях, че предлагаш и двата модела: MS9V и MS9A. Зад всяка една форумна измислица седят отделни хора, споделящи: впечатления, наблюдения и опит.
да ама на ms9a мисля че имаше някакъв вентил,а тези няколко килограма сигурно не са от голямо значение
За 10 лева в повече ти се предлагат 2,5 kg. повече мед умножено по цената на медта 9 лв./kg. = 22,50 лева. Правят ти изгодно предложение, защото знаят, че най-вероятно в последствие след като го видиш как топли ще отидеш да го върнеш в пункта за метали.
Иначе дори и за по 1200-1500 лева продават орязани 9-ки на различни марки, я от към килограми, я от към компресор. Така, че от нов климатик инверторна 9-ка за 690 лева чудеса не могат да се очакват.
Това,че MS9V 12HRDN1 не топли под 0градуса не мога да се съглася.Аз вече го пробвах при около -5 и успя да направи спокойно в стаята около 24 градуса при зададени 25.Това е супер предвид моите топлозагуби(без изолация съм с 2,5 външни стени).
Е, то остава и в 16 квадрата да не се справи.Нали толкова ти беше квадратурата.
Аз бих попитал къде видя че някой е казал че този модел не топли под 0 изключение е тази жена в темата при която определено не е случила на монтаж и сервиз.Първоначално публикувано от valen1
Ами ще видим дали при -градуси ще топли ама като му гледам колко мошност има в топлото се самнявам Но има време ще видим Виждам че вече някои от фирмите не предлагат мидея Да видим догодина дали колегата велев нямя дасе пресаедени кам тези фирми НО е факт че магнум фкарват наи слабите модели които нестават за топло Наи доброто от мидея остава модела верту конвенционал ама гледам че вече несе срещат
Определено вкарват най-слабите модели.Като гледах каталога за 2011 година, една и съща машина е с три вида външни тела.При нас вкарват най-калпавото от трите.
За капак от днес има нови по високи цени от 10 до 150лв нагоре при различните модели.Първоначално публикувано от edi1
Да видях като се заговори за краха на еврото и евро съюза нормална реакция предполагам А можеби пак сега да е сезона на големите монтажи знам ли
Изобщо не са калпави.!!!Факт е че старите 12HRI захранваха спокойно 75 кубика а сега границата им е 60 кубика,но същото се отнася и за Фуджицу 12LCC и последващите аналози LGC и сега LE и LK същото се отнася и за FTX на Дайкин и т.н.
За съжаление калегата Велев е прав за цените и примерно един модел като MSV1-12HRDN1 който работи ПЕРФЕКТНО вече е на цена от 999 лв. което с монтаж го прави почти непродаваем.