Здравейте, имам една стара Мидея MSG-09HRI и ме интересува колко трябва да е изходящата температура на вътрешното тяло и при какви настроени градуси?
Здравейте, имам една стара Мидея MSG-09HRI и ме интересува колко трябва да е изходящата температура на вътрешното тяло и при какви настроени градуси?
Настойваш всичко на МАХ и след 4-5 минути трябва поне 50-52гр. да извади,този модел е добър на Р-22 е така,че и 55гр.може да извади.Първоначално публикувано от stareca
Показа 47гр.,явно има нужда от фреонПървоначално публикувано от necata2
Вентилатор на минимум, стайна температура поне 20 градуса , външна температура над 0.градуса и тогава ги чакай. И мери максималхо дълбоко и посредата без да чупиш турбинатаПървоначално публикувано от necata2
![]()
Това се прави при определена температура в стаятаПървоначално публикувано от stareca
Вентилатор на минимум, стайна температура поне 20 градуса , външна температура над 0.градуса и тогава ги чакай. И мери максималхо дълбоко и посредата без да чупиш турбината
[/quote]
Така показа 50гр.,в стаята е 21гр.,навън е около 2гр.
Тези тестове се правят винаги на Максимум.Ако му липсва фреон и е на макс,то няма да вгигне налагане и съответно няма да духа топло.С минималният вентилатор вие го принуждавате да вдигне налягане от по-слабия толпообмен ,и това не е критерии за достатъчно фреон.С минимален вентилатор липса от 100-200гр. няма да я усетиш.Първоначално публикувано от abclima
Хубаво ,ако една трета от цялото количество на фреона липсва и няма да се усети на тез температури... Евала, no commet, предавам се...
Климатика си супер тогава,а колкото до липса на 100-200 гр......ами то този модел събира 560 гр. почти моментално ще замръзне
Мери се на максимум зададени градуси и обороти на турбината,има разлика м/у стайна Т и Т на входящия(него трябва да знаеш) и това не се прави с китайско стайно термометърче,може да има отклонение и за едни мръсни филтри.Ако не си доволен-викни някой да ти измери налягането и тока,този ще знае при каква външна,кво да очаква.
Мхмм, не е ясно и "питките" в какво сътояние са, турбината също!?Първоначално публикувано от johny01
Вярно е, много точно...Първоначално публикувано от zvqara
![]()
9HRI е със 870 грама фреон, доколкото виждам сервизното, а 12-ицата с 1120 грама.