Да, това съм аз, от лаптопът.
Сега гледам навън е, около 3 / 7 С.
Климатикът е пуснат на 23 С и ги поддържа в стаята без проблем, хвърлям око на стайния термометър, показва точно 23 С. Като паднат още температурите навън, ще пиша отзиви.
Да, това съм аз, от лаптопът.
Сега гледам навън е, около 3 / 7 С.
Климатикът е пуснат на 23 С и ги поддържа в стаята без проблем, хвърлям око на стайния термометър, показва точно 23 С. Като паднат още температурите навън, ще пиша отзиви.
Велев разкажи за тези машини KAISAI.
Признавам си не бях чувал "марката", но от любопитство разгледах сайта ти и ако написаните данни са верни изглеждат не много зле.
Кой ги произвежда? Кой ги внася, кой държи името?
Мерси предварително.
Като гледам дистанционното е чиста Midea:
http://kaisai.pl/wp-content/uploads/...controller.pdf
Касетъчните, подовите и таванните са 1към1 с Midea също:
http://kaisai.pl/wp-content/uploads/...SAI-2016_2.pdf
На сайта им пише, че са ODM, но не пишат кой ги произвежда, което е нормално де:
http://kaisai.pl/en/kaisai-brand/
Ако наистина са Midea, то има шанс да са неорязани за нашия пазар Midea-и, което е добре! Понеже са за западно европейския пазар и килограмите им по каталог са като на истинските Midea по каталог!
Иначе по темата - Blanc е ниския клас на мидея и не трябва да се очакват чудеса. Високия клас е Premier, но там цените са като на Suzumi, а и не се внасят в БГ.
Този пост е редактиран от Ventsislav Negentsov; 18-10-16 в 20:07.
Тези kaisai са нищо особено, не бих си поръчал такива. Много елементарни, да не кажа "детски" дистанционни, nippon-ите и те.
Premier, съм виждал да го предлагат в България за около 1100лв., ама нещо външното тяло дървено ми изглежда...
Blanc - какъв клас е няма да споря, определено го чувствам за сполучлив модел, почти идентичен е с Mission.
Интересна тема се е разразила .... прилича ми на тази за Daikin FTXB. Дано да е плодотворна и собственика да сподели обективно мнението си по време на зимата. Ще е в полза на много хора с тесен бюджет. Аз също ще следя темата с интерес!
Има ли разлика между Fairwind и този Blanc? С риск да се повторя имам наблюдения от Fairwind 12ка и 18ка, но не и преки. За тях знам, че за сега не са оставяли собствениците си на студено зимата. Разхода на ток също не е кой знае колко висок. Ако някой се интересува мога да нахалствам и да помоля да закача един ват метър на 18ката.
На мен ми е малко чудно друго, че тук във форума няма много писано за Mission, Fairwind, Blanc, все пишат за стари модели и то за конкретен проблем за климатици по 6-7 и повече години, дето не съм ги чувал.
Като минавам по основните булеварди във Варна и като се оглеждам за външни тела - масата са Midea и Осака. Осака не посмях да взема, поради простата причина, че не желая терасата ми да излита и да не смущавам много съседите, за тези Осаки в сайта им не са дадени кой знае какви подробности за тях.
Fairwind-а е доста стар вече, но ето спецификациите:
Midea Fairwind DC MS12FU-12HRDN1-Q air conditioner | Midea
Общо взето основната разлика е PTC нагревателя, което лично за мен е +.
Midea Blanc DС MSMA-12HRDN1-Q ION air conditioner | Midea
Ето и продуктов каталог за 2015-та, липсват моделите от 2016-та, сред които и Blanc, но не можах да намеря продуктов каталог за 2016-та. Вероятно не е излизал такъв или поне го няма по сайтовете.
Mission е по-добрият модел, но тук имаше някаква тема, в която го хранят сериозно, според мен без особени аргументи.
Общо взето тенденцията е всеки следващ модел да е по-зле от предишния, но при Midea се наблюдава подобрение. Скоро разглеждах едни нови модели LG 12-ки - е няма такъв смях. Отваряш капака и вътре буквално няма нищо, и тежи 20кг, поне по табелка, а на мен ми се стори по-леко...
Ето го:
E12EM Eco Plus Inverter V климатик от LG
В офиса пък ни монтираха една 71-ца Daikin Ftxs71 : вътрешното тяло е от толкова гадна пластмаса и понеже е дълго - в средата провисна и стои като разтопено ...
Утре ще го снимам!
Изглежда се движим в различни Варни.
Midea MSEAAU-09HRFN1,климатик за детска стая с много интересни екстри.Май няма друг такъв климатик,не знам не съм виждал друг такъв.
Не "хранете" Kaisai, защото се правят точно в същият завод както и вашата Мидея. Да не се окаже, че и вие сте се "обул"
- - - - - - - - - -
Като изключим дистанционното тип "бяла мечка" и цветовата схема на вътрешният модул, няма нищо по-специално
Този пост е редактиран от P.Hristov; 19-10-16 в 11:51.
Не ми ги навирайте тия kaisai, че kaisai...дизайн дърво... Старият ми български телевизор "София 31" по-добре изглежда.
Не Ви ги навирам, само Ви казвам, че се правят от така харесваният от Вас производител, тоест ако според Вас те са дървета то машината у Вас също е такава
Ако все пак сте решили да правите реклама на Мидеа, поне имайте доблестта, да не се представяте като краен потребител, а застанете с ясна позиция и име.
Вижте сега, аз Мидея имам, инверторна 24ка на R22, добре че я взех, че да се видя в ремонти
Имам и Sanyo имам и GREE, както и едно Самсунгче (ама то умря след десет години вярна служба).
След тая 24ка за мен марката е затворена страница.
Вие от друга страна добре нацелихте Tempex, но може пък и с колегите от ОхМиро да сте близки
Пак казвам, няма лошо човек да си хвали машините, стига да го прави открито.
Между другото май и това е производство на Мидеа -> link