Резултати от 1 до 6 от общо 6
Like Tree3Одобрявам
  • 3 Post By bobivg

Термостатът показва по-висока темп. от тази в стаята

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2021

Термостатът показва по-висока темп. от тази в стаята

В режим "отопление" термостатът показва с 4 градуса по-висока температура в стаята и спира да работи доста преди да си достигне зададената температура.
    Когато пипнах повърхността където се намира той (най-дясната страна на вътрешното тяло, където е мониторчето, което показва температурата) се оказва, че е досто топло там и предполагам затова и датчикът отчита по-висока температура.
    Техниците ми казаха, че понеже уредът се намира в едно село, което е на 50 км от най-близкия град... ще трябва да им платя допълнително пътя, за да дойдат, но не мога да си го позволя, защото имам високи медицински разходи, а идва и зима и трябва да се плаща ток за отопление.
    Обясниха ми, че където е датчикът било нормално да е по-горещо, защото там бил моторът, там бил фреонът и самото екранче, което свети и показва настройката и то загрявало, защото вътре имало лампичка и така били климатиците, просто да го задам на по-висока температура.
    Моля за вашата помощ, защото ми се струва, че проблемът е друг, а в село всички палят камини и няма кого да попитам дали и техния климатик е така.
    Това с лампичката, която "грее на екранчето" ми звучи като пълна глупост при положение, че живеем във време на led светлини от доста години, но нали сме от село, правят ни на глупаци...

Стаята е 21 кв., климатикът е Midea EZ-12RD6-I / EZ-12RD6H-O Solstice, 12000 BTU, клас А+++

Благодаря Ви за времето, което сте отделили да прочетете всичко и да помогнете!

С уважение,
    Маргарет Билянова

2.  

3. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Отговор: Термостатът показва по-висока темп. от тази в стаята

Пише че има фикция " Follow Me" пробвай я, така ще мери температурата с дистанционното. Ако си пускала някакви функции енергоспестяващи и подобни рекламни глупости ги спри, може да променят заданието след определено време.
    Дано помещението е изолирано и в някой по-топъл регион, че климатика е с много слаби характеристики и зимата може и да не смогва да го затопли. Сама ли си го избирала или е по препоръка?

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2021

Благодаря Ви!
    Ще пробвам функцията "Follow Me" и ще пиша какъв е резултатът.
    Ами пробвах с включена функция "AI" (за 3 часа), пробвах и без нея (пак за 3 часа), но няма разлика.
    Нормално ли е в зоната на вътрешното тяло, където е дисплея да е по-топло от останалата част на климатика? (режим отопление)
    Като пипна с ръка дисплея е топъл, а останалата част от климатика е по-хладна.
    Ами климатика ми го препоръчаха от фирмата, защото имал вграден изкуствен интелект и работел по-интелигентно, т.е. по-оптимално спестяване на енергия и по-малко настройки, което ми се видя добра идея предвид, че ще го ползва и много възрастен човек, който не се оправя с дистанционни и технологии като цяло.
    Мислех, че като е А+++ значи е доста икономичен.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Нормално е дисплея да е по топъл, защото консумира електроенергия и част от нея се превръща в топлина.както казаха, пуснете функцията климатика да следи температурата от дистанционното, сложете го някъде на маса с пряка видимост към климатика и е добре да бъде обърнат с дисплея надолу.Отзад има малки прорези, където е температурния датчик затова.

6. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от malgito Виж публикацията
    Ами климатика ми го препоръчаха от фирмата, защото имал вграден изкуствен интелект и работел по-интелигентно, т.е. по-оптимално спестяване на енергия и по-малко настройки, което ми се видя добра идея предвид, че ще го ползва и много възрастен човек, който не се оправя с дистанционни и технологии като цяло.
    Мислех, че като е А+++ значи е доста икономичен.
    Е той е А+++ на само на охлаждане, но това е най-манипулираната характеристика и последното нещо което трябва да се гледа.
    Преди време масово климатиците 12000BTU бяха с номинална мощност 4,2kW и максимална около 5kW (за среден клас) за сравнение твоя е 3.80kW номинална и максимална 4,10kW. Това е по-притеснителното дали ще успее да стопли помещението, затова ми бяха въпросите за помещението и дали е студен региона. Китайците станаха много нагли в това отношение вече побутват 12-ки с номинал на отопление 3,4-3,5kW.
    Продават глупости "изкуствен интелект" вместо хардуер.
    Колко ще харчи зависи от топлините загуби на помещението и това няма как да се компенсира софтуерно. Представи си, че помещенията са пробити каци, но дупките не са само на дъното. Едни са с повече дупки (топлинни загуби) други са с по-малко. Ако искаш водата в кацата да е до горе винаги трябва да доливаш. А колко точно вода ще харчиш зависи от кацата и колко пълна искаш да я държиш.
    Очаквам скоро време да почнат да продават кранчета за чешми с изкуствен интелект и да ни обясняват как едното пълни бутилка от литър с по-малко вода от стандартното, защото ще го пълни с различна струя първоначално и към края.
    Този пост е редактиран от bobivg; 01-10-25 в 15:29.
    Gena_bs, ccankov73 и Palev харесват това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2021

Цитат Първоначално публикувано от VLADO 66 Виж публикацията
    Нормално е дисплея да е по топъл, защото консумира електроенергия и част от нея се превръща в топлина.както казаха, пуснете функцията климатика да следи температурата от дистанционното, сложете го някъде на маса с пряка видимост към климатика и е добре да бъде обърнат с дисплея надолу.Отзад има малки прорези, където е температурния датчик затова.
    Благодаря Ви за помощта и изчерпателното обяснение как да използвам дистанционното оптимално.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Пише че има фикция " Follow Me" пробвай я, така ще мери температурата с дистанционното. Ако си пускала някакви функции енергоспестяващи и подобни рекламни глупости ги спри, може да променят заданието след определено време.
    Дано помещението е изолирано и в някой по-топъл регион, че климатика е с много слаби характеристики и зимата може и да не смогва да го затопли. Сама ли си го избирала или е по препоръка?
    Благодаря Ви за помощта, с функцията Follow Me и като е с дисплея надолу и пряка видимост към климатика, както ме посъветва съфорумника VLADO 66, нещата се получиха, вече отчита коректно температурата и не спира да работи преждевременно.
    Бях се притеснила и доста защо е топло около дисплея, да не би да не са свързали както трябва електрическата част и нещо да прегрява, но вече съм спокойна.
    Изключително много съм благодарна на всички се отзовали се за помощта!
    Желая Ви здраве!

Маргарет Билянова

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Термостатът на марката Pro T701 не показва нищо
    От siryu00 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 0
    Последно: 10-03-22, 13:33
  2. Как да скрия пакета с тръбите в стаята?
    От bo4o във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 12
    Последно: 24-10-11, 16:16
  3. Отдадена от хладилника топлина с стаята
    От javordinchev във форум Хладилна техника
    Отговори: 0
    Последно: 27-05-11, 16:30
  4. Темп.на CPU
    От gogocuk във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 5
    Последно: 19-02-06, 15:37
  5. Ниски температури в стаята?
    От Shegobieca във форум Общ - хардуер
    Отговори: 19
    Последно: 22-11-05, 18:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе