още нещо което ще ти е полезно - ако задържиш Boost 7 сек , активира Follow me за постоянно
още нещо което ще ти е полезно - ако задържиш Boost 7 сек , активира Follow me за постоянно
така ,при мен тази функция не работи при този модел .. при останалите ми мидеи работи .. доста дразнещо
под -2 подкарва дефрости на около 2 часа - не са шумни но това си е излишен разход на ток ,то и Бризлеса ми е с такъв алгоритъм но го излекувах ,та и този ще се лекува но да се постопли малко времето
Аз пък запоих друг резистор на Електрика и на другия ден заваля сняг, имаше един дефрост докато имаше влага и се запушиха ламелите, но снега спря и влажността е ниска последното денонощие и съответно няма скреж и няма нито един дефрост, а е под 0 градуса, но със 70-80 процента влажност няма как да се налепи нищо, те и по тази причина някои се хвалят тук че нямало дефрости![]()
Пробвал ли си на новите модели да им намалиш минималните обороти на компресора от сервизното меню на дистанционното. С мода под колко градуса почват пак на 2-3 часа.
Ти какво точно модваш, в сервизното сигурно няма много данни какви са условията за дефрост
И след намесата кога прави дефрост и блокира ли напълно ламелите на топлообменника със скреж
В сервизното от дистанционното на Мидея се пипат други работи като минимални и максимални обороти на компресора. Мода за дефрост си е с резистори на датчика на външното тяло. Общо взето почти всички марки дефростват на 1-2 или 3-4 часа май много, изключение прави toshiba и mhi , но там си има други кусури.
Аз за сервизното ръководство говоря. Е точно че няма идеални, а това че на МХИ и Тошиба алгоритмите били много умни са по скоро глупости, просто са настроени да запушват повече топлообменника, което за всеки климатик може да се нагоди по един или друг начин. Едва ли не вътре работят 16-ядрени процесори да пресмятат прогнозата за времето![]()
модването е спаралелване на подходящ резистор на дефрост термистора с цел "стоплянето" му ,като се внимава все пак трябва да прави дефрости когато е нужно .. Бризлеса ги подкарва по часовник под -7-8 ,до тогава само по нужда .. така .. до тук безинтересната част .. като заговорихте за сервизно меню - днес си поиграх че бях във Варна и имах време .. всичко работи при Солстиса ,не знам колко бяха минималните обороти на компресора по подразбиране но според мен поне 25-30Hz щото под 400 вата от приложението може да се каже че не съм го виждал ,макар че не съм отделял много време да го наблюдавам .. намалих ги на 10 ,и климатика заработи устойчиво на около 150 вата . Намалих и максималните обороти от 75 на 65Hz - стаята е 12 квадрата ,излишни форсирания не са нужни .. така максималната мощност падна от около 1400 вата на 1200 някъде . Taка напаснат към помещението очаквам да работи доста по комфортно . Тия неща при All Easy Pro не работят - да се знае .. явно софта е доста по стар . Ще остане да модифицирам малко дефростите и стават перфектни .![]()
Човека който го сподели това за сервизното меню и при него на all easy pro не работи, но е добре че работи на новите модели. Явно така ги гласят, защото много хора би ги дразнело по хладната струя, 150 вата си е доста добър минимум за такъв клас машина, но и въпроса какво отдава предвид слабичкия хардуер.
ами на най тих вентилатор струята е приятно топличка при 5 градуса външна ,приемливо .. да не кажа че е по добре от Хитачито ми при 150 вата .. преди това наистина духаше доста топло но много офеше
Правилно ли те разбирам Alexi.Ако климатика го сложа на тих режим по-малко ще влиза в режим офф ли? Защото забелязвам, че при моя климатик,Midea All Easy Pro Nordic MSEPBU-09HRFN8-IE,работи известно време и вдига жалузите нагоре. Браво, че тук доста хора предупреждават, климатика да не се монтира срещу легло диван или място на което прекарваш доста време, че като влезе в режим офф и си вдигне жалузите духа неприятна струя и ако си срещу него е много неприятно.
Този пост е редактиран от Aleksandars; Вчера в 16:46.
тук говорим за минимуми ,а на твоя модел той не може да се пипа .. тихия режим ограничава развъртането след ОФФ и като цяло да по рядко ще влиза в ОФФ но ако е в по голямо помещение може да не успява да стопли
Добре, ще го пробвам. В спалня 17 кв.м. е монтиран с външна и вътрешна изолация в панелен блок последен етаж. А като го ползвам на сайлънт режим ще има ли някакви каквито и да е негативи за самата машина?