Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 23
Like Tree15Одобрявам

Midea EZ-18RD6-I/EZ-18RDH-O Solstice Matte White AI

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Midea EZ-18RD6-I/EZ-18RDH-O Solstice Matte White AI

Здравейте,
    Днес за първи път монтирахме модел от новата серия Solstice и по конкретно модела от заглавието. Направих малко снимки за обща представа на машината.
    Като изработка, вътрешното тяло e направено добре (е, има неща които не ми допаднаха, но...)
    Изпарителя е двуредов, като целия корпус се разглобява лесно. Долната част е с един винт и две щипки и позволява са се махне само тя (за улеснение на монтажа, при предварително положени тръбни пътища).
    Мястото на йонизатора е точно пред въздушния поток, а не отстрани както е при другите модели на марката.
    Външното тяло е с двоен топлобменник зад вентилатора и единичен отстрани. Модела е с 850 gr хладилен агент, но можеха да го направят по компактно като размери и целия топлообменник да е двоен. За любителите на нагреватели и т.н. - модела няма нагревател на дъното, въпреки че има заготовка за полагане на такъв, както и на компресора. Дроселиращата система е изпълнена с ETRV.
    Като цяло, машина изглежда добре изработена. Сета момента с AI нещо не ми е ясно.... Дистанционното управление е леко променена спрямо другите модели - дисплея се осветява в бяло и вече има отделен бутон за управление на вертикалните клапи.
    Машината беше стартирана на 20°С при 28°С в помещението и 33°С външна температура. Нямаше дразнещи шумове и напъвания от към външното тяло.
    Като се има предвид, че все още няма много монтирани такива машини, оценката е 7 от 10 засега....
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 09-06-25 в 07:28.
    popovp, Mega, bobivg и 3 други харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Midea EZ-18RD6-I/EZ-18RDH-O Solstice Matte White AI

понеже боцнах една такава 9ка и да не отварям нова тема може адаша да преименува тази да е обща за модела ... първи впечатления - монтиран в южна средна стая 11 квадрата във Варна като избрах точно този модел защото може да духа право надолу ( наистина го може ) .. напълно безшумна единична клапа ,за късмет няма и никакви паразитни шумове като пукане или шуртене на фреон въпреки късия тръбен път около 1.8 метра .. външното тяло не се форсира излишно и за момента кротува . Дистанционното наистина е леко променено към по добро . АИ функцията и аз я намирам за неразбираема никъде няма конкретно описание какво точно прави .. модела идва с вградено УИФИ като от приложението има доста подробен седмичен таймер ,консумация и др . Нямах време да го разучавам . Вътрешното е приемливо безшумно за спалня на тих режим ,но е леко по шумно от брийзлес ( който отпадна ,защото не само че не може да духа право надолу ами не може да духа дори относително надолу а по скоро на 45 градуса най много ) .. за момента толкова , тия дни беше хладно и го ползвахме като естествено е он-офф ,така по наблюдения минимума ще е както на останалите Мидеи 220-260 вата - на твърда връзка е и за момента не съм го мерил ,а и тия замервания вече не са ми особено интересни . Приятна и ненатрапчива работа при температури от около 8 до 12-13 градуса . В друга стая която е двойно по голяма сложих All Easy Pro но той е популярен модел има доста писано за него и като цяло нямам какво да добавя .
    popovp, vanz и HRS9 харесват това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2005

Тук намирам малко инфо за модела, вкл. за AI функции:

https://www.midea.bg/en/midea-air-co...nditioner.html

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

+-0.3 градуса е най-интересното според мен. че имам и къде да пробвам една 9-ка.

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2019

Здравейте, някакви мнения за модела от хора наблюдаващи работата ? Замислям се и аз за една 9-ка , заради малкия размер на вътрешното тяло и нелошите параметри. Мисля да го сложа в кухня 10 квадрата, северна стая без изолация за сега. Като до момента беше конвектор на Теси 1.5 kw с електронен термостат, но паднат ли темперарурите около 0 вижда зор да затопли а и разхода му е доста голям.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2012

Lyubo95 , след като 1,5 кВ . не стигат на 10 кв . около 0 гр . да се стопли по добре вместо за климатик средствата да идат за една хубава изолация , иначе е почти сигурно че в помещението ще има непрекъснато течение от климатика за да може да топли .

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2022

Добре де, като няма нагреватели на външното тяло, защо му дават работен диапазон до -25 градуса при отопление? Колебая се между All Easy Pro Nordic и този заради, като клоня към Solstic-a заради 'екстрите' му и ъглите на крилото, най-вече

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Награветеля няма нищо общо с работния диапазон...Информирайте се каква е целта на подобни "екстри".
    Ivanskin одобрява това.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

модела е относително "олекотен" ,не бих разчитал на него при -25 .. от гамата на Мидея единствено Оазиса е по сериозна машина за подобни студове ( каквито обаче по нашия край поне няма от над 15г )
    HRS9 одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

В България от доста години няма - 25, освен някъде в планините или в Кнежа и то за няколко дни, когато под ръка може да има някаква духалка.
    HRS9 одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2019

Цитат Първоначално публикувано от gerhar Виж публикацията
    Lyubo95 , след като 1,5 кВ . не стигат на 10 кв . около 0 гр . да се стопли по добре вместо за климатик средствата да идат за една хубава изолация , иначе е почти сигурно че в помещението ще има непрекъснато течение от климатика за да може да топли .
    Здравей, идеята е че съм заделил и пари за изолация обаче времето да хвана тази зима не стигна. Трябва да затворя едната тераса и след това да направя външна изолация изцяло, а не на парчета. Имам предвид, че конвектора теси който е 1.5кw не че не си достига зададената температура, но примерно в стаята градусите падат до 13-14. Включвам конвектора и да стигне до 23-24 му трябват, 2-3 часа. Тъй като навърта доста големи смвтки за ток се спира. Идеята да сложа климатик е да се монтира да го включа на 23-24 градуса на ауто и чак март април да го изключа. При моите незадълбочени знания за климатиците това че му дават номинал 2.9 кw отдавана мощност, което е двойно на конвектора с разход около 0.670w мен ме устройва. Като се надявам като се темперира помещението да държи някакъв минимум от 300-400w. Това ми е предостатъчно. Не знам дали е най-подходящия

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2022

Според мен тази машина(9 000 BTU) е много подходяща за такова малко помещение, тъй като е с добри шумови показатели и ниски въздушни дебити. Със сигурност ще бъде и поне ДВА или ТРИ пъти по-икономична от конвектора а и ще охлажда през лятото. Имайте впредвид, че отдаваните 2.9 kW номинално са при външна температура +7 и вътрешна +20 при максимална степен на вентилатора, при отрицателни температури и комфортна степен на вентилатора отдаването ще бъде подобно на това с конвектора, което не е проблем за такъв малък въздушен обем.
    Този пост е редактиран от HRS9; 08-10-25 в 10:24.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

Цитат Първоначално публикувано от banch3v Виж публикацията
    Добре де, като няма нагреватели на външното тяло, защо му дават работен диапазон до -25 градуса при отопление? Колебая се между All Easy Pro Nordic и този заради, като клоня към Solstic-a заради 'екстрите' му и ъглите на крилото, най-вече
    По препоръки тук в форума ,аз заложих на All Easy Pro Nordic.Нямам много наблюдения до сега, защото те първа започнах да го ползвам . Ако имаш въпроси, може да пишеш в темата за климатика, ако все пак мога да ти бъда полезен с нещо .

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

с 10 квадрата ще се справя ,няма смисъл от Ал изи про ( макар че са на сходна цена де ) .. от наблюденията ми до сега Солстиса работи една идея по комфортно

18. Member
    Тук е от
    Mar 2024

Интересно е че Nippon GLORY PRO по спецификации е като Midea Solstice, но на по-ниска цена. Въпроса е какво са "орязали" за да се постигне тази цена
    estqwerty одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продавам XBOX 360 120 GB Elite !!! Matte Black !
    От benktrade във форум Продава
    Отговори: 6
    Последно: 01-04-11, 19:43
  2. Black & White
    От Wizard във форум ИГРИ
    Отговори: 3
    Последно: 21-12-03, 11:24
  3. TV-out - black&white, help!
    От Yozo във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 3
    Последно: 02-07-02, 04:04
  4. Black & White
    От The_UFO във форум ИГРИ
    Отговори: 13
    Последно: 30-05-01, 22:56
  5. Black&White HELP
    От Aquadark във форум ИГРИ
    Отговори: 2
    Последно: 10-04-01, 23:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе