1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Midea EZ-18RD6-I/EZ-18RDH-O Solstice Matte White AI
топличко днес ,в стаята няма никой и съм му задал среден вентилатор да темперира .. кротнАл се е .. между другото в сервизното меню на 26ти ред могат да се регулират и минималните обороти на турбината в режим отопление .. минимума е 300 оборота ,според мен по подразбиране бяха около 500 - сега на тих режим е напълно безшумен трябва да приближиш ръка да видиш че духа ..
Загледах се във този модел,заради 180 гр клапата,минимума който постига след настройки във сервизното меню и многото настройки на вентилатора.Като кусури да разбирам, че датчик за вътрешна темп. не е ок,и трябва да се ползва този от дистанционното ли.Също така,под 0 гр,да се очакват празни дефрости по време.Трябва ми за топла 13кв спалня във Варна и приоритет са ми нисък минимум и дебит.Интересно,ако може да се вярва ,на спецификациите му дават 800 в отдаване при 75 в консумация при отопление, звучи леко нереално.
датчика не е сериозен проблем ,според мен са му вдигнали чувствителността като част от това AI което рекламират за модела ,в резултат климатика малко излишно шари между ватове и десети от градуса - 150-250-300 вата ,пада на 120 ,после 200 ,и така нон стоп но това не е кой знае какъв проблем и не се усеща в стаята на колко вата точно работи .. клапата да духа надолу установих ,че не е много оптимално решение - топли около себе си особено в стаи с повечко топлозагуби реално влошава комфорта вместо да го подобрява .. но при определени условия може да е единствен вариант да не духа на легло/бюро/диван .. дефрости по време ще има под 0 ,по 3-4 на нощ да речем - модва се ако много дразни .. тия каталожни данни не ги гледай - нито слиза до 75 вата ,нито топлоотдава 800 вата на минимума ( а той е около 120 вата на 10 херца зависи колко градуса е навън/вътре ) .. моята 9ка се ползва във Варна в 11 квадрата спалня ново строителство в момента без съседи още ,юг .. ами под 200 вата рядко го виждам да се задържа при настроени 24 градуса ( щерката е зиморничава ) .
200 в е добре.Досега,се топлехме със един Самсунг при задание 24 гр и тих режим и консумация около 240 в.При нас също няма топлещи комшии,така че не мярвам да успее да ни стопли със 140-150 в.Парите не са проблем,но се колебая все още.Цената му е около 600 евро,а си е олекотен модел със 23 кг външно.Обмислям все още,дали да не прекалява минимума и да сложа един Старлайт за 450 лв.Иначе,няколко празни дефроста на вечер,определено ще са ми проблем,спя леко.
прекалено много изисквания имаш ти като част от тях са нерешими кажи речи независимо от бюджета .. Самсунга не дефростваше ли под нулата ? един климатик има доста варианти да издава шумове които да те будят ,дефроста е само единия от тях имай предвид ..
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
топличко днес ,в стаята няма никой и съм му задал среден вентилатор да темперира .. кротнАл се е .. между другото в сервизното меню на 26ти ред могат да се регулират и минималните обороти на турбината в режим отопление .. минимума е 300 оборота ,според мен по подразбиране бяха около 500 - сега на тих режим е напълно безшумен трябва да приближиш ръка да видиш че духа ..
Искам да намаля минималните обороти на турбината в режим отопление,показва стойност от - 41 до 0, коя е най ниската стойност за дебит на отопление?
-41 ,като това е коефициент има го описано в единия мануал на дистанционното .. при други модели е направо в обороти .. имай предвид ,че на тия обороти няма да можеш да се стоплиш на тих режим
Цитат:
Alexi
-41 ,като това е коефициент има го описано в единия мануал на дистанционното .. при други модели е направо в обороти .. имай предвид ,че на тия обороти няма да можеш да се стоплиш на тих режим
По дефолт на кой коефициент е зададено да работи климатика и кой коефициент да избера за да намаля дебита, но да топли на тих режим?
при мен дефолтите не се виждат ,а относно дебитите трябва да експериментираш .. в момента силно ли ти се струва че духа на тих режим
Цитат:
Alexi
при мен дефолтите не се виждат ,а относно дебитите трябва да експериментираш .. в момента силно ли ти се струва че духа на тих режим
На тих режим е добре, но на автоматичен режим духа силно дори и след като е достигната зададената температура.Мидеята е 12.