Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy
Еми защото с вентилатор на auto някой път не се получават нещата. Зависи от климатик, от помещението.
3D auto мърда хоризонтални и вертикални клапи за да разкара струята на всякъде из стаята. Когато стигне зададената температура и започне да включва/изключва клапите не се мърдат, остават в настроеното положение, т.е. няма 3D auto. Поне при мене беше нещо такова и аз не го ползвам. За новият модел не знам дали работи по същият начин.
Цитат:
Първоначално публикувано от
thuggy
А защо не оставяте климатиците на ауто ами ги включвате на определени степени? Стана ли ясно 3Д ауто какво точно прави?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Аз лично не го ползвам, защото ми духа на моменти към щорите и ме дразни.
Имах предвид вентилатора на ауто и климатика сам да си регулира температурата в стаята, съответно да увеличва и намалява вентилатора когато има нужда. Питам понеже забелязвам повечето сменят постоянно сами първа втора трета степен и се зачудих да не би да е по-добре така? Иначе с ауто регулирани на мен си ми е добре. С зс-с35 ми прави впечатление че трябва да го държа с на 22-23 за да ми е комфортно, докато със стария на 25. Но за мен отдавна показанията на градусите на дистанционното са нива на комфорт а не реални градуси.
Цитат:
Първоначално публикувано от
thuggy
Имах предвид вентилатора на ауто и климатика сам да си регулира температурата в стаята, съответно да увеличва и намалява вентилатора когато има нужда. Питам понеже забелязвам повечето сменят постоянно сами първа втора трета степен и се зачудих да не би да е по-добре така? Иначе с ауто регулирани на мен си ми е добре. С зс-с35 ми прави впечатление че трябва да го държа с на 22-23 за да ми е комфортно, докато със стария на 25. Но за мен отдавна показанията на градусите на дистанционното са нива на комфорт а не реални градуси.
Аз лично съм много доволен от ауто-то на МХИ. Поддържа си заданието много точно, а когато го достигне се кротва турбината и понякога не ножеш да разбереш, че работи.
На мен много ми харесва Hi Power режимът на Heavy. Намаля турбината, утихва отвън и започва да бълва жега за 15 минути :) След края на операцията плавно намаля оборотите и продължава да си духа топло, в случай че има нужда. За сравнение Powerful режимът при Fujitsu означава да си достигне максимално бързо температурата, зададена на дистанционното. Оттам всичко е ясно. Почва се една усърдна работа, едни торнадота и урагани в стаята... После извъднъж се чува туп-туп... компресорът е спрял. Вътрешното тяло също спира. Няма плавно преминаване от режим в режим, докато Heavy-то знае "три пъти мери, един път режи".
Днес се прибирам вкъщи, нищо не работи - гробна тишин. Викам си "пак е влязъл в off". Шум абсолютно никакъв, дори и минимален. Гледам обаче, клапата надолу, не е в режим оф. Завирам си ухото направо до клапите, турбината работи на толкова ниски обороти, че дори и от такова разстояние пак не се чува шум, само лек полъх. Толкова лек, че все едно е в офф. Зададени 22, в стаята 22, fan auto. Направо да се изуми човек от управлението на турбината и как машина с номинал 6.8kw може да бъде толкова тиха и деликатна.
Хубави машини са, затова ги купуваме.
Rosswen, вчера вечерта и при мен подобна ситуация, застояхме се в хола повече време без да отваряме, по едно време тишина, клапата отворена, духа топло, нищо не се чува, температурата на изх. въздух 40 градуса.
Дано и малките им събратя от пермиум серията да работят по сходен или подобен начин.
Тя, работата на машината зависи от много неща, не само от самата машина.
така както работи климатик в голямо помещение ,в малко помещение не може да се имитира дори 7ца да сложиш
За малки помещения има само две марки машини, всичко останало е компромис. За съжаление те са само на 100V.
вторите могат да се зачеркнат ,че вече няма машини на под 10г