Резултати от 1 до 10 от общо 10

Mitsubishi Electric MSZ-280YX - не работи добре

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2008

Mitsubishi Electric MSZ-280YX - не работи добре

Здравейте. Днес ми поставиха климатика (msz-280yx)и имаше леко проблемче. Просто климатика не духаше така както трябва. На студено духаше едно такова.. леко хладно... въобще нищо общо с това което трябва. На топло не съм сигурен точно какво стана(пробваха го и така де).Та.. замерваха го те с някакъв уред и това което показваше беше максимум 17-18 бара!? Незнам... предполагам че това е малко!?
    А и още нещо едната тръба замръзваше като затвори винтила!?.. ,а като го отвори се размразяваше(нещо такова). Решиха че може би му е изтекъл фреона и другата седмица ще идват да го зареждат. Някакви идеи от какво друго може да е? Благодаря ви предварително и се извинявам, че си задавам въпроса толкова "зле", но просто не сам в час с тези неща и не мога да обесня много хубаво, надявам се че сте ме разбрали

2.  

3. Тук е от
    May 2008

Re: Проблем с Митсубиши

Коя тръба замръзваше

4. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от eVoKe
    Та.. замерваха го те с някакъв уред и това което показваше беше максимум 17-18 бара!? Незнам... предполагам че това е малко!?
    много е баце много е, ако отдавна не е умрял тоя климатик, то поне е празен като космоса

5. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от eVoKe
    Здравейте. Днес ми поставиха климатика (msz-280yx)и имаше леко проблемче. Просто климатика не духаше така както трябва. На студено духаше едно такова.. леко хладно... въобще нищо общо с това което трябва. На топло не съм сигурен точно какво стана(пробваха го и така де).Та.. замерваха го те с някакъв уред и това което показваше беше максимум 17-18 бара!? Незнам... предполагам че това е малко!?
    А и още нещо едната тръба замръзваше като затвори винтила!?.. ,а като го отвори се размразяваше(нещо такова). Решиха че може би му е изтекъл фреона и другата седмица ще идват да го зареждат. Някакви идеи от какво друго може да е? Благодаря ви предварително и се извинявам, че си задавам въпроса толкова "зле", но просто не сам в час с тези неща и не мога да обесня много хубаво, надявам се че сте ме разбрали
    Нека ти го презаредят отново на везна!Ако,след това ти замръзва "тънката" тръба/при спазено количество на фреона/-пиши КОМПРЕСОР БЕЗ ДЕБИТ!
    Не ти го пожелавам,ама secondhand машини........
    Доста такива случаи с инвертори на по 7-10 години-няма да пиша марката,тя в 90 процента от случаите е една,за да не се засегне някой!/пък може да се окажат и повече-недай боже!!!!/

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

dindo, Като начало искам да кажа че нямам наблюдения или опит с вносните климатици втора употреба. Това което си написал като начин за разпознаване на такъв проблем при кой вид климатици се наблюдава: конвенционални, инверторни или и при двата.

Не мисля че може да се познае този дефект /намален дебит на компресора/ по това дали замръзва която и да е тръба. Можеш ли да обясниш при такава повреда защо замръзва.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Ами,понеже съм просто момче от село правя така-слагам манометрите на 6-тицата,10 или 12 е отворена.Пущам климатика и гледам дали за около 30 сек ще вдигне 30 бара,колко ще ги задържи след това и т.н.Ама ,просто момче съм и работя с прости методи.Няма значение дали е инвертор или обикновен-почне ли да работи като Трабант след 10 бара-пиши го бегал.Проста ,селска логика
    .p.s.@Valen1-нищо лично.....

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Е кажи марката.Наблюденията ти са важни.Сега ,че някой ще се засегне е друг въпрос.След като не е лично срущу някой,мисля ,че няма защо да се притесняваш!

10. Member
    Тук е от
    Jan 2006

...

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

по това до колко се самовакуумира един климатик при събиране на фреона може да се съди на какво дередже му е компресора ... въпреки че ако четирипътния вентил пуска по малко пак няма да се вакуумира на пълно ... но това са си проблеми по повечето стари климатици

12. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от dindo
    Няма значение дали е инвертор или обикновен-почне ли да работи като Трабант след 10 бара-пиши го бегал.
    В какъв смисъл като Трабант,на звук ли да го докарва като Трабанта или да се мъчи с налягането?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25 ZGX-S или Mitsubishi Electric MSZ-GV251?
    От bgt123 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 11
    Последно: 06-06-23, 20:10
  2. Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA или Mitsubishi Electric MSZ-SF25VE
    От Yavor_Panteleev във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 10
    Последно: 07-02-15, 22:59
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy или Fujitsu
    От valmon във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 8
    Последно: 26-10-07, 16:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе