Кой модел ще ме топли за 45 квадрата..хол + трапезария с 2 балкона ,външна изолация
това? Mitsubishi
Модел: MSZ-ZXV22Т или друг,.. модел, паричния лимит е кум 2100 лв ?
Кой модел ще ме топли за 45 квадрата..хол + трапезария с 2 балкона ,външна изолация
това? Mitsubishi
Модел: MSZ-ZXV22Т или друг,.. модел, паричния лимит е кум 2100 лв ?
3 такива може и да стоплят 45 квадрата .. ориентирай се към 50ка някой модел ,2100 са малко за читава машина с тая мощност
Значи 22 в означението на японските машини не означава, че машината е 22-ка както ние тук сме свикнали. Тя чисто и просто си е ~7-ца. А 7-ца не може да ти стопли това помещение.
хм.. и какво е за препоръчване с оглед на помещението ? искам да е japan made..
2 поста а ти не ги четеш .. писал съм ти - 50ка ,т.е. 5 кв на охлаждане ,на отопление около 6-6.5 кв номинална а не максимална мощност
Веднага мога да ти препоръчам 50-ка. Ама не е "японска" - пак японска марка, но за нашия пазар, правена в Тайланд. Но надхвърля бюджета ти с 1000 лв
За тези пари и за такава голяма стая, по-скоро минаваш на бюджетно решение. Не че са малко парите, точно са за прекрасен климатик за 20-25 кв.м. Ама за 45...
Аз лично, ще ти предложа едно решение което ще ти свърши идеална работа за това помещение - ще дадеш малко повече пари, но просто ще се "родиш".
Toshiba RAS 361BDR - охлаждане 冷房能力 3.6(0.3~4.2)kW и консумация 消費電力 825(50~1,170)W при COP(エネルギー消費効率) 4.36, отопление 暖房能力 4.2(0.3~7.6)kW и консумация 消費電力 755(50~2,000)W при COP(エネルギー消費効率) 5.56
Е, разбира се, избора е твой! Успех!
4,2 номинал з 45кв не е ли малко aleksandars
Ами какво да ти кажа....Аз съм в момента на 4,2 номинал на почти същата квадратура с малка разлика, че имам само една тераса, но пък при мен изолацията ми е и отвътре и отвън и имам триплекс...Какво да ти кажа, направо ми доста топло. Разбира се, аз дадох просто предложение, по отношение на това че знам как работят тези машини. Като отчетем факта, че едното помещение е трапезария, а като гледам малко хора отчитат факта, че домакинските уреди които се използват отделят някаква топло енергия когато работят.
много фактори имат значение .. домакинските уреди топлят но ако има аспиратор примерно ,той дърпа много от затопления въздух ... 4.5 ми се вижда твърде малко за 45 квадрата на мен ,тя машината се развърта до 7 и ще топли но винаги ще работи над номинала си