Здравейте на всички съфорумци .След дълго обикаляне и избиране из сайтове се спрях на Mitsubishi MSZ/MUZ-FD25 VA,Daikin FTXS25G или Fujitsu General ASH B09LD Plasma и имам молба да ми помогнете в избора на кой е по добър модел?
Здравейте на всички съфорумци .След дълго обикаляне и избиране из сайтове се спрях на Mitsubishi MSZ/MUZ-FD25 VA,Daikin FTXS25G или Fujitsu General ASH B09LD Plasma и имам молба да ми помогнете в избора на кой е по добър модел?
Ами дай малко повече инфо за колко кубика стая става въпрос.Има ли изолация PVC и за кой град?
Необходима ми е за стая 18 квадрата с външна и вътрешна изолация с ПВЦ дограма с К стъкла ,южно изложение,София.
Слагай Fujitsu General ASH B09LD и се наслаждавай на комфорт и уют.Иначе и Mitsubishi MSZ-FD25VA ще ти върше работа.
Не е ли най добро Митсубишито?Пък е и с най малък разход на електроенергия.
•Климатик тип: Инверторни климатици
•Мощност при отопление: 0.9-3.2-5.0 kW
•Мощност при охлаждане: 0.9-2.5-3.2 kW
•Ел. консумация: 0.60-0.72 kW
•Обем на помещението: 90 куб.м
•Гаранция: 3 години
PlasmaDuo FD Smart Inverter - Инверторни климатици с висока енергийна ефективност
Иновационна инверторна технология.
Енергиен клас АA
COP 5.25
Изключително ниско шумово ниво при работа 20 dBA
Платинен каталитичен обезмирисяващ филтър
Анти-алегичен ензимен филтър
i-See Sensor автоматично проверява температурата в обхват от 150О
Дистанционно насочване на въздушния поток във всички посоки
Функция за самодиагностика на системата
Елегантен дизайн на вътрешните тела
Се
Взимай MITSUBISHITO.След намереното инфо вече съм смело за MITSUBISHITO.Успех !!!
На хартия .да но искам искам мнение на специалист все пак това не е малка и краткосрочна инвестиция.
С тази добре изолирана стая климатика ще работи на он/офф режим аз имах този проблем миналата година. Това по принцип не е проблем но мен ме дразнеше ужасно много.Съветвам те да гледаш климатик който има много ниско топлоотдаване на мин.Японксите климатици на 100 волта са такива и аз си взех такива нищо общо нямат с тези за европа.
Он офф значи тръгни и спри.Има хора които предпочитат така защото винаги духа доста топло.Всичко това си има и недостатаци мен най много ме дразни че като тръгват почват да духат силно и може да се чуе пропукване на пластмасата после като спира пак може да се чуе пластмасата като изстива.
На Mitsubishi-то FD серията топлообменика на външното тяло е двоен,Климаком-ци "решиха "един не маловажен проблем със замръзването му-а именно да пробият с боркорона още един отвор на ваната.Ще познаеш интервенцията по пластмасовите външни ленти,които опаковат кашона.На оригинала се бели и термично слепени,на тези на които е имало интервенция-черни с алуминиеви клипси!Ако не ти покажат кашона и видиш само външния аграегат-погледни отдолу.С 2 отвора-преработка КЛИМАКОМ!Иначе климатика е добър,но цената за всички дилъри е определена-ВИСОКА!Дилъра прибира поне 1/4 от крайната цена без включен монтаж!
Айде,че пак ще ме заплашват!
Е,явно не е толкова добър,щом се налага такава интервенция...Или е такъв само на хартия.
здравеите. наскоро си сложих fd25va но ме притеснива че не спира да работи дори когато е наваксал температурата работи на ниски обороти.това нормално ли е
Много хора за това си мечтаят да не спират климатиците и аз в това число.
Не се плаши климатика не харчи много ток така.
Ползваи го със здраве.