За малката стая добре, обаче за голямата се пада само по 60 вата на кубик, разликата между двата модела е само 800 вата, малко ми се вижда май ти трябва номинал поне към 4,8 кв, за да постигнеш към 70 вата на кубик.
За малката стая добре, обаче за голямата се пада само по 60 вата на кубик, разликата между двата модела е само 800 вата, малко ми се вижда май ти трябва номинал поне към 4,8 кв, за да постигнеш към 70 вата на кубик.
Под номинал разбираш максималната отоплителна мощност в KW ли ? Иначе 70 вата на кубик ли се приема за нещо нормално за да се постигне добро утопление без да се натоварва прекалено много климатика ?Първоначално публикувано от ivan1
Под номинал- средната мощност съответно 3,2 и 4 кв, максималната не я гледай, всеки различно гледа на необходимата мощност, но ако имаш добра изолация според мен 70 са добре.
С две думи казано за хола трябва да търся нещо с номинална мощност при отопление от 5KW..Първоначално публикувано от ivan1
Точно така. А и какви са тези температури... 26° вътре при -15° навън - ненормално е. За такова нещо може и добре да си се насочил първоначално, но просто е абсурдно.
Значи картинката горе-долу ми се изясни, благодаря за което.
Междувременно погледнах какво предлагат и друга качествена марка - Daikin и се зачудих, дали не е по-добре вместо GE25 и GE35 да се насоча към дадените по-долу модели.
http://www.powerclima.com/index.php?page=details&id=138 - спалнята
http://www.powerclima.com/index.php?page=details&id=139 - хола
Освен, че биха излезли с около 300 лв. по-евтини от моделите на ME, и номиналните стойности за утопление/охлаждане са по-добри. Чудя се дали тези Daikin - и не са по-добрият избор спрямо ME - иците на които съм се спрял или Mitsubishi - то остава по-добрият вариант за утопление при ниски температури? Нямам идея как са едната спрямо другата марка, а и за съпоставката между тези модели не мога да съм сигурен, че извода ми е правилен.
За Деян незнам,ама аз баш за тва се сетих.Първоначално публикувано от chachoto
До колкото знам тази серия на Дайкин е от най ниския им клас. Помисли и разпитай за конкретни модели защото на хартия повечето климатици си приличат (имат сходни/еднакви показатели) но на практика не е така.
Аз бих те посъветвал да си вземеш същата комбинация като моите, много съм доволен от тях. За хола 50-цата идва малко големичка, но ако искаш наистина такива температури в студовете тя е правилния избор.Първоначално публикувано от nut001
Други варианти в същия ценови диапазон за спалнята са GE25VA и 9LDC, а за хола 12LDC.
Първоначално публикувано от rist
Така като гледам точно така ще направя. Утре ще прозвъня фирмата и ще се задействам докато още не са паднали снеговете.
Благодаря на всички за помощта
Здравейте, дойде и моят ред да климатизирам апартамента, спрял съм се на митсубиши ( и познати ме съветват, и по магазините също) хола ми е 76.5 кубика с височина на тавана 2.95, а спалнята 44.5 кубика също с височина 2.95, целия апартамент е с изолация 5 см на тавана и на стените (вътрешна), вътрешен апартамент, тухла с източно изложение, в Русе (тук зимите не са никак топли). Двете стаи са с общ коридор и вратите са винаги отворени поради летящия напред-назад тригодишен фъстък . Според Вас кои модели са подходящи и с какви мощности да бъдат (отделил съм добър бюджет)
За хола ми предлагат MSZ-GE42VA или промоционален модел на панасоник KIT-XE15-LKE-3 / E15-LKE-3
За спалнята MSZ-FD25VA
(отделил съм добър бюджет) след като имаш добър бюджет скачай на Тошиба по компетентните ще ти кажат кои модели
Модела RAS-13SAVP-E за хола влиза в това число ?Първоначално публикувано от zzz
P.S. Какво мислите за марката INVENTOR - дават им 5 години пълна гаранция без необходимост от профилактика
За спалнята може FD25VA, а може и RAS-B10SKVP-E или новия RAS-10PKVP-E (страхотен е).
За хола GE42VA е OK, но за тези пари аз бих взел Nocria AWYZ14LB. Стаята не е толкова голяма и може да ти се струва шумен, но пък заради височината се иска малко повече мощност. И ги монтирай поне 15 см под тавана според мен.