Здравейте,
Имах проблем зимата с въпросния климатик - замръзваше външното тяло.
След като монтажниците се навиха да премахнат въпросния джъмпер на платката за увеличаване на температурата при дефрост, нещата се пооправиха, тъй като климатика започна да размразява по яесто и да чисти питата. Но въпреки това дъното се заледяваше и започваше да трупа лед.
След консултация в климаком, те ми препоръчаха да си сложа ниско температурния кит, с идеята да не се заледява тавата. Момчетата от климаком дойдоха, направих пълна проверка на климатика, сложиха новата платка и нагревателя. Попитах ги, дали има нужда отново да се премахне въпросния джъмпер, те ми казаха, че платката идвала с фабрично премахнат джъмпер.
Какъв бе резултата ? Да, наистина спря образувеането на лед в тавата, но климатика започна да прави дефрост на 1-2 часа, като през това време питата ставаше цялата в лед и започваше да духа хладно и както си духа хладно завърта клапата хоризонтално и така стои около час и чак тогава започва дефрост, който е недостатъчен за напълното отстраняване на леда - около 7 минути. След това цикъла се повтаря.
Разговарях с климаком и те ми казаха, че новата платка е същата като старата и не е от нея, разликата била само в това, че ималал куплонг за свързване с нагрвателя в тавата.
Въпросът ми е, дали найстина платката идва фабрично с отрязан джъмпер за удължаване температурата при дефрост или не ?
Благодаря предварително за отговорите.