Резултати от 1 до 6 от общо 6

Въпрос за температурния кит за gc25va

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2010
    Мнения
    21
    #1

    Въпрос за температурния кит за gc25va

    Здравейте,
    Имах проблем зимата с въпросния климатик - замръзваше външното тяло.
    След като монтажниците се навиха да премахнат въпросния джъмпер на платката за увеличаване на температурата при дефрост, нещата се пооправиха, тъй като климатика започна да размразява по яесто и да чисти питата. Но въпреки това дъното се заледяваше и започваше да трупа лед.

    След консултация в климаком, те ми препоръчаха да си сложа ниско температурния кит, с идеята да не се заледява тавата. Момчетата от климаком дойдоха, направих пълна проверка на климатика, сложиха новата платка и нагревателя. Попитах ги, дали има нужда отново да се премахне въпросния джъмпер, те ми казаха, че платката идвала с фабрично премахнат джъмпер.
    Какъв бе резултата ? Да, наистина спря образувеането на лед в тавата, но климатика започна да прави дефрост на 1-2 часа, като през това време питата ставаше цялата в лед и започваше да духа хладно и както си духа хладно завърта клапата хоризонтално и така стои около час и чак тогава започва дефрост, който е недостатъчен за напълното отстраняване на леда - около 7 минути. След това цикъла се повтаря.
    Разговарях с климаком и те ми казаха, че новата платка е същата като старата и не е от нея, разликата била само в това, че ималал куплонг за свързване с нагрвателя в тавата.
    Въпросът ми е, дали найстина платката идва фабрично с отрязан джъмпер за удължаване температурата при дефрост или не ?

    Благодаря предварително за отговорите.

  2.  
     
  3. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено
    Мнения
    475
    #2

    Re:Въпрос за температурния кит за gc25va

    За да ти трупа лед в тавата значи че нямаш хубаво оттичане на водата от дефроста.Трябва внимателно да се провери нивелацията на външното тяло,защото понякога и стойките правят Келяф (номера).То и без друго не оттичат идеално дъната на ME - така да знаеш

  4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2010
    Мнения
    21
    #3

    Re:Въпрос за температурния кит за gc25va

    Здравей D_image,
    По принцип сиправ, но откакто имам нагревател, дъното е чисто, но дефроста се рпецака. Та ако може някой да ми каже дали новата платка е с махнат джъмпер или не, за да знам как да процедирам.

  5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #4

    Re:Въпрос за температурния кит за gc25va

    Не съм наясно по твоя въпрос, но във форума имаше поне 2 случая на лед в долната част на външното тяло, който се е "покачил" по ламелите до фреоновите тръби и спукване на тръби на външен топлообменник вследствие последвано от изтекъл фреон и авария на компресора в резултат на липсата на фреон.Ето темата: https://forum.setcombg.com/index.php/topic,43743.0.html
    Оказва се, че това не е първия такъв случай има и други, https://forum.setcombg.com/index.php...358.0/all.html дори на най-скъпата серия FD...Участника във форума си е затрил сам отговорите, доколкото разбрах под натиск на фирмата вносител...

    То и аз преди да реша каква да е марката и модела четох 6 месеца във форума всички климатични теми и избрах по няколко критерия:
    -надеждност защита от токови удари(да видя кои преживяват токовите удари и най-малко се развалят от некачествения ток-ниско напрежение, свръхнапрежение внезапно спиране и тръгване на тока и др. свързани)
    - качествен дефрост и липса на замръзване;
    - сервизно обслужване и резервни части.
    Поради това избрах 1 път дайкин и 2 пъти фуджитсу(Дженерал и фуджи 12LD).


  6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #5

    Re:Въпрос за температурния кит за gc25va

    vladisslav, Работата на самият климатик (отопление/охлаждане) промени ли се след смяната на платките. Мислех си да не са объркали местата на датчиците, като например да включат този мерещ външната температура на мястото на дефроста и обратно. Друго което би могло да е, датчика за дефроста да е излязъл малко от гнездото си, датчика за външна температура да се покрива със скреж/лед.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2010
    Мнения
    21
    #6

    Re:Въпрос за температурния кит за gc25va

    Здравей Valen1,
    Ами климатика зимата работеше, както и преди смяната на платката, само че по време на работа вдигаше клапата и започваше да духа студено. Така духа около 1 час и след това започва дефрост. Това го правеше най - често при мъгла и по- студено време. Иначе това предположение с датчиците до какво би довело ? дали до същото положение ?
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1308559846[/time]_________________________________________________

    Като по - точно описние на работата през зимата бих казал, че прави следното -
    работи около 40 минути и вместо да започне да размразява - обръща клапата и стои още около 40 минути с обърната клапа и духа студено, след което започва да размразява и пак цикъла се повтаря.

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA - мнения
    От lubo74 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 46
    Последно: 28-01-23, 13:15
  2. Профилактика на Вътрешно тяло на MSZ-GC25VA
    От Testarossa във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 04-11-12, 11:14
  3. Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA - мнения
    От maikl във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 16
    Последно: 08-11-07, 15:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе