За Плевен става въпрос ж.к Кайлъка
ако на някой му говори нещо
За Плевен става въпрос ж.к Кайлъка
ако на някой му говори нещо
О да там е ветрилник. Днес монтирахме там.Първоначално публикувано от MatZo
на южна стена е.И е облекчение.От сутринта го грее до вечер,щото е на 11 етаж
Е,и това ли да им смятам!!!Първоначално публикувано от pilot
Не стига ли,че ги черпя с ''know how''...при това безплатно!
Как се смята една машина да работи на номинал при -10С?Първоначално публикувано от d_imige
Най-простия начин:
След като си определил необходимата за помещението топлинна мощност (Трябва да е 50-70w/m3) остава да откриеш коя машина ще ти я осигури с номинала си при тази външна t*.За наше щастие такава информация все още е достъпна,и то безплатно...понеже чичко Гугъл разполага със сервизни на всички сериозни машини.Там има таблици на отдаваната мощност при различни външни t*.В общия случай спада при -10* е около 40%
Има и професионален метод,при който се отчитат топлопритоци и топлозагуби на помещението при различни t*
Гледам коментарчета са се натрупали по темичката ми
Много е хубаво, че освен да топли климатичето охлажда с лекота 40 кв.
Супер!
Да не забравиш да си активираш функцията CLEAN (ако го спираш)...че ще е грехота да жабяса този звер
Колега тези 40 кв само с една 35-ца ли ? Зимата нямаше ли ядове ? Ако е така то 25-цата (MUZ-FD25VABH ) трябва да става без проблем за 25 кв
Anubis, може ли да споделиш - твоя климатик работи ли по някога он-офф с този висок минимум? В режим отопление спира ли турбината при достигане на зададените градуси? При тръгване след това развърта ли турбината на висока скорост или тръгва плавно?
Зарибявам се по FD25VABH за спалня и ме интересува дали е много тих.
Добро подсещане!Първоначално публикувано от d_imige
В интерес на истината на охлаждане ми е малко некомфортно от много студената струя. Минимума му е много висок за лятото, защото не спира да духа тоест не влиза в режим Он-ОФ.
И колега, не се зори зимата, защото тогава вратата на коридора е затворена и помещението е 35 кв. Съответно ако са отворени вратите помагат климатиците в другите стаи.
Климатика е изключително тих но за спалня не бих го препоръчал, поради факта, че тази машина е създадена да топли/охлажда по-големи помещения.
Освен ако не искаш да спиш на 26-29 градуса зимата!
П.П За спалнята на детето сложих FTXS 25G е се справя чудесно. (Но по външното тяло се наложи за се прави тунинг, за да спре да трака като ярмомелка)
Да не те подведа,защото моят е само FD...но много често консумацията му слиза под 200W на охлаждане.Не би трябвало да е така според обявените данни,но в такава ситуация струята е комфортно хладна...не студена.Затова съм много по-доволен от работата му в сравнение с Панасоника който беше в тази стая преди това.Първоначално публикувано от Anubis
Anubis, той минимумът на VABH е 800 вата, а на Дайкина 1300 вата на охлаждане :rolleyes: Той, като не изключва, климатик с по-нисък минимум не ти върши работа. На отопление обаче, високият минимум е по-добре.
d_imige, на отопление каква е консумацията на минимум на FD VA?
При моя лично най-ниските стойности които съм засичал са около 360-380W,като това на 1 или 2 степен на вентилация.
Допускам,че е възможно още малко да слезе...ако работи на високите степени на вентилация...но не съм засичал така.
Да, за съжаление моя е с вкопани тръби, за да го измеря. Някой беше споменал, че слиза на 320 вата, което е почти КОП 5 на минимум, при 1500 вата отдаване