Точно и ясно казано.
или babati да го диагностицира по жицата и да му бае,щото напоследък ,която и тема да погледна тука той изказва "компетентно мнение" навсякъде като папагал и обърква хората като разводнява темите. Сори..просто не се стърпяхПървоначално публикувано от Mega
Щом е такава ситуацията с машинката, значи трябва да се прегледа от "Личния лекар".Първоначално публикувано от don.mitio
don.mitio ,определено има проблем някъде с това мицубиши.Иначе доста добра машинка-погледна ли да не е намален ампеража от дистанционното,и да е ограничена мощноста?При все,че имаш и индикатор за натовареността на компресора-какво показва той?
И интересно ми е,каква максимална мощност има при 2° този модел,а и дай му и килограмите,и номинала не е малък,но пък максимума не му е голям.
Здравей!Първоначално публикувано от diksanal
На висока мощност е.Санютата са на ниска мощност и пак си работят безупречно.Индикатора на компресора показва,че е натоварен докрай,но не духа топло.През деня когато температурите са по високи едвам духа съвсем малко топло,но вечер изобщо не духа топло,а компресора си работи ,но не се натоварва,а работи тихо,външното тяло не заскрежава изобщо.Преди когато му вдигах градусите с около 5 градуса например,външното тяло променяше звука си,а сега не,давам му максимални градуси, а външното тяло не променя звука си и компресора оборотите.Вчера на обяд се затопли и започна да духа топло,горе долу както трябва,след 17 ч. когато се прибрах пак беше спрял да духа топло и стаята беше се изстудила,а иначе си работеше компресора.
На вътрешното тяло пише 12 кг. При 4.0 KW му дават консумация 0.705 KW. COP 5.67 на отопление.
То и затова има такъв голям COP, защото няма компресор, ами детска играчка.
Външното тяло на този климатик тежи 36кг.,като няма компресор сигурно са го напълнили с камъни за да докаран тези 36 кг.Първоначално публикувано от valen1
Да се изтегли фреона и да се зареди по везна точното количество. После да се измерят наляганията. Възможно е за 12 години компресорът да се е поизносил.
Вчера се обаждах в фирмата откъдето е купен и ме записаха.Не знам кога ще дойдат техници.На място могат ли да извършат това което ми казваш.Възможно е и да се е износил компресорът,все пак не е първа младост,но до последно работеше добре и беше безшумен.Като съм слушал някои климатици какъв шум издават.Първоначално публикувано от deian
Да,сервиза най добре да си види,какво ограничава компресора да се развърти,щом индикатора показва,че е натоварен до край,а от вън си стои на средни,постоянни обороти.А вътре температурния датчик,реална ли температура показва на дисплея-че не е достигнато заданието в случая?
Надявам се, че мога и аз да се изкажа в тази тема...Прочетох доста мнения, някои от които просто ей така написана да има пълнеж. Машината е от високия клас на Mitsubibshi и модификацията се произвежда от 10.01.2001 до 03.2002 година. След това има промяна в дизайна на модела. Машината има много добри параметри и е поставена в подходящо помещение. Определено има някакъв проблем и трябва да се види от кадърен техник. А за тези които се изказаха неподготвени по темата...ето параметрите:
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.3 ~ 3.6), 9600 BTU (1020 ~ 12300)
Консумирана електроенергия: 500 W (55 ~ 990)
COP: 5.60 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 4.0 kW (0.3 ~ 7.5), 13700 BTU (1020 ~ 25600)
Консумирана електроенергия: 705 W (55 ~ 1945)
COP: 5.67 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 5.4 kW, 18430 BTU
Консумирана електроенергия: 1720 W
Външно тяло: 36 kg
Вътрешно тяло: 12 kg
Средна годишна консумация на електроенергия: 750 W
Mда,страхотни параметри,и за това помещение би се справила и без проблем и по малка модификация от 28ца.
Сашо,а модела MSZ-DX28J малко по нисък клас ли е-гледам го по лек е,и с по ниски стойности малко,от 02г. пак е,или е следващ модел?
Наистина MSZ-DX28J е малко по нисък клас, но съм монтирал от тази серия, и мога да твърдя отговорно, че работят много добре. Модификацията се произвежда само през 2002 година (януари~юли). Външното тяло MUZ-DX28J е 33 kg.
Така представени параметрите в синтезиран вид, ако са реални са добри.
Без да разбирам от климатици, не е ли видно, че проблемът няма да се реши чрез писане по форумите. Това, че от фирмата за поддръжка май няма желание да се отзоват скоро е проблем, но друго решение мисля е несериозно.