5 Прикачен файл(ове)
Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH
Айде още една такава машинка във форума и първата в Шумен ..
Прикачен файл 8965Прикачен файл 8966
Прикачен файл 8967
отвора на тавата е около 40 мм + още 2 по малки в 2та края :
Прикачен файл 8968
За всеки случай му сложих и тампони на външното макар че се оказа много тихо .
Ето го и на стената :
Прикачен файл 8969
кабела няма да остане така ще се скрие в последствие ..
Монтажа беше извършен прилежно и качествено ,вакумиране 20 мин и всичко както си му е реда ..
Първи впечатления - много красиво и луксозно вътрешно тяло от качествена пласмаса ... безумно тих .. на първа степен буквално не се чува ,има общо 5 степени .. жалузите са общо 4 като може да си ги движи поотделно явно има 4 моторчета .. дистанционното е много красиво ,прекрасно реализиран таймер както и 2 програмируеми настройки които си сменяш с 1 бутон .. скоро ще замеря и как е с консумацията в това време ..
Остава да го полея :)
- - - - - - - - - -
нещо важно за краткото ми наблюдение над машината - минимума определено не е 1.8 ! по скоро е 1.0 като на останалите машини от гамата .. навън е 8° ,задал съм и 24 ,постигна си ги и сега си крета на някаква мощност ,не изключва .. вентилатора е на ауто ,2ра степен по слух ,подухва топличко ..
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
Айде още една такава машинка във форума и първата в Шумен ..
Първи в света, втори в България! Честит да ти е и да си го ползваш със здраве! :Drinks:
Данните на 25-цата са си точно 1 киловат минимум на отопление. Не знам това 1.8 от къде е?
в доста каталози е 1.8 ,а на 35цата 1.0 което е леко апсурдно според мен ..
Alexi, в какво помещение го сложи МЕ?
Цитат:
Alexi
в доста каталози е 1.8 ,а на 35цата 1.0 което е леко апсурдно според мен ..
А, добре дошъл в отбора на безшумните!:cool: Като го замериш ще се види истината, колко е. Имай в предвид, че ако си включил окото, както е и при FD-то, не изключва често, понеже мери температурата и насочва струята към по-студената част на стаята.
P.S. На първа степен слиза ли? Понеже по данните, 2-ра степен/23 дб/ отговаря по-дебит на 1-ва степен/20 дб/ на вента, т.е. май ще се окаже леко по-шумен от FD, ако може да се каже де:) A, на 1-степен дебита нa FH ми изглежда малък за зимата.
Цитат:
JOKVN
Alexi, в какво помещение го сложи МЕ?
в 17 квадрата спалня ,северна и доста хладна въпреки изолациите и ПВЦ дограмата ..
Да ти е честита машината :Drinks: дълга и безпроблемна работа ти желая.Ей, това моето ХИТАЧИ така и не умря да го заменя с нещо по-добро, жилава гадина излезе.Все му глася нещо марково - LT, МЕ, ТОШИБА, ама не ще да мре и това си е.Колко нови модела се изредиха вече на пазара.
Честито и от мен.
Наистина е адски тих, и въпреки, че изглежда голямо вътрешното тяло сравнено с другите ( 92 см ), на стената буквално залепва.
Моят е в 35 кв. м. стая, но имам отвсякъде изолация вата и картон, а на външните + стиропор отвън, в момента навън е 5-6 градуса, а в стаята е 18,3 без отопление и без да се живее. Смятам, че 35-цата ще се справи без проблем.
Онзи ден пак при такава температура вън и вътре го зададох на 21 градуса, горе долу за 30-60 мин направи 20,5 градуса, и то на ауто вентилатор, мисля че основно тогава духа на 2-ра степен, не си променя силата на духане с времето, или поне на мен така ми се стори. То трябва да стоиш до него и да го гледаш.
А с какво го замервате колко харчи? Че аз мислех да си купувам едни елетронни джаджи от 25 лв дето мерят, ама дали са точни :) .
Супер е! Новото си е ново.:Drinks:
аа ,променя си ги на ауто като ползва всичките .. я му задай 30° да видиш как се развилнява :)) това ми беше първата проба ,да му видя силата :)
честито и на двамата. чакаме зима сега да видим как е :) до следващият дефрост остава има, няма 10 месеца :)
Може и повече да е до първия дефрост, че като гледам тези огромни тела, може да не доживеят скоро.:)):Drinks:
направих едни бързи измервания ,минимума очаквано е около 300 вата ,но навън днес е много топло 15° което както знаем се отразява и на минимума по някакъв начин .. не е много нисък но реално не е проблем защото климатика много меко спира и тръгва ,нито компресора нито турбината се развъртат силно при старт .. качва плавно до около 400 вата ,почвайки от 100-120 ,после пада на около 300 и така работи известно време след което изключва ..за 4 часа изхарчи 1кВ поддържайки 23°
Алекси как е таймера защото на моито FA може да го нагласиш но изпълнява един път командата не е като XE-то.