Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH
Да, из съм чел тези твърдения в рекламните брошури, но касае си мисля истинския ЗУБАДАН, а не домашните машини от ниските мощности.Такива твърдения има и в рекламните брошури за LTCN, но пак са написани витиевато.Ако вземем предвид, че запазва при -15 градуса толкова отоплителна мощност, колкото е номинала се съгласявам, но не мога да се съглася, както някъде се твърди, че номиналната отоплителна мощност на малките машини е една и съща при +7 и при -15 градуса.
еди1 можеш ли да поснеш тестовете на скандинавците
Да, ама утре от компютъра в службата.
P.S. Ето я таблицата - http://www.forbrukerradet.no/annet/t...ts=13b3c762196 .
Излиза, че при -15 може да подържа номиналната изходната мощност, но при максимална консумация, така да се каже. Правилно ли го разбирам?
Да, при 100% натоварване на компресора отдава тези 4,3 кв.
да събудя темата Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE - Zubadan vs. AWYZ 14 LB MSZ-NOCRIA компресора на MSZ-FH35VE 950W -- NOCRIA 900W
вътрешно тяло почти идентични 13.5кг. ----- 13.5кг. NOCRIA има на макс 10% по-голям дебит на вентилатора
външно тяло също почти идентично 37кг. ---39кг. еднакъв дебит на вентилатора
макс налягане на фреона по памет 5% по-високо за MSZ-FH35VE
в същото време нокрията на книга има чуствително по-високи показатели на отопление от къде идва това?
Идва от разликата между "номинална" и "максимална" мощност. Двете понятия са коренно различни, не ги бъркай.
ама ти сравняваш 12ка с 14ка .. той и 25цата ма МЕ е със същия хардуер но е доста киловати отдолу на нокрията .. според мен компресора на нокрията е доста форсиран откъм максимални обороти ( не ми се рови в сервизните сега ) както впрочем е "направена" 35ца от 25ца при МЕ - максималните обороти на компресора са завишени и това е никаква друга разлика няма ( но пък даваш 500 лв повече ) ..
Още малко да дойде зимата и всички, които препоръчваха нокрията пред fh ще променят мнението си :)
Даваш 2300-2500 лв за климатик и вземаш 3-4 годишен модел :) .
Цитат:
Първоначално публикувано от
nikolayvarna
...Даваш 2300-2500 лв за климатик и вземаш 3-4 годишен модел :) .
Повярвай ми, това би бил по-добрия вариянт! :punk:
Цитат:
Alexi
ама ти сравняваш 12ка с 14ка .. той и 25цата ма МЕ е със същия хардуер но е доста киловати отдолу на нокрията .. според мен компресора на нокрията е доста форсиран откъм максимални обороти ( не ми се рови в сервизните сега ) както впрочем е "направена" 35ца от 25ца при МЕ - максималните обороти на компресора са завишени и това е никаква друга разлика няма ( но пък даваш 500 лв повече ) ..
прав си но в тестовете по напред в темата се вижда че 35 разгръща целия потенциал при ниски температури
- - - - - - - - - -
Цитат:
dodo_pv
Повярвай ми, това би бил по-добрия вариянт! :punk:
можеш ли подробно да обясниш моля като за начинаещ :)
Може, но в края на януари. Още е рано.
Цитат:
Alexi
.. според мен компресора на нокрията е доста форсиран откъм максимални обороти ( не ми се рови в сервизните сега ) както впрочем е "направена" 35ца от 25ца при МЕ - максималните обороти на компресора са завишени и това е никаква друга разлика няма ( но пък даваш 500 лв повече ) ..
А, то щото, при другите марки не даваш, че и до 1000лв. повече:)
няма защо да чакате зимата всичко се знае.
в бг като няма кой да тества се тества на вън. в лаборатория.
до -25 можете да сте спокойни.
файла е за Z модела.
сори ако го има по-напред.
http://www.scanoffice.fi/uploads/vtt-raportit/VTT-S-06121-12.pdf
бърз разговорник за фински или каквото е там : розовото е топлоотдаването, тъмносиньото е външна Т. по-малко тъмносиньото е ел потреблението. :)