Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH
Предполагам, че и при FH25VE ситуацията с "тавата" е същата, както и на показаните по-горе снимки на FH35VE. Бях се навил, това да бъде климатика за спалнята, но като че ли не ми се рискува със замръзване в студените дни. Сигурен съм, че инженерите от МЕ са пресметнали всичко, дано това да не създава проблеми при тези великолепни машини!
Отговор: Re: Появи се заместника на FD серията, серията FH
поживем увидем.... :rolleyes:.
Ми резнете си джъмперите, да не се тревожите.
моя е на завет така или иначе :))
здравейте според каталога на климаком MSZ-FH VEHZ 35 при -15 градуса има отоплителна мощност 4.0 киловата възможно ли е
Напълно възможно.Стари ями японец има 4,95 максимал при -15, при все че е дърта технология.
Цитат:
Първоначално публикувано от
edi1
Напълно възможно.Стари ями японец има 4,95 максимал при -15, при все че е дърта технология.
Тя дъртата тенология по добра и с повече окстри от новата ..
в сервизното не ги виждам тези 4 киловата затова питам може и да бъркам
MSZ-FH VEHZ 35 имали аналог при Mitsubishi Heavy Industries
Сега погледнах сервизното - 35VEHZ запазва при -15 градуса около 46-47% мощност, значи ти остават около 3,1 кв мощност по максимал.Не е 4 кв, но е достатъчно.Значи дъртата технология води по точки:god.Хеви нямат аналог по мощност.
1 Прикачен файл(ове)
3,1 на макс при - 15 много малко ми се вижда за върхов модел , то 22-ката ( 7-ца ) ми запазва повече от нея по спомен 4 kw при -15 . А халата наречена хитачи 5.5KW при -15 жалко , че няма графика по надолу
Прикачен файл 11498
Даже се зачудих ако сложиш тоя FH в едни 25 кв и искаш да направиш от 20 градуса 25 примерно ( да си изкъпеш детето ) кога ще се случи това ... А тоя FH струва колкото една TOSHIBA RAS-251NDR1 ( запазва 4 KW при -15 и има повече екстри ) . Като гледам какви работи има за другите пазари и на какви цени се продават , се чудя защо нашия пазар е толкова смотан . Не стига , че продават боклуци ами и на космически цени .
П.П Не искам да кажа , че FH-а е лош ( още не е замръзнал ) искам да кажа , че е скъп ...
Цитат:
Първоначално публикувано от
edi1
Сега погледнах сервизното - 35VEHZ запазва при -15 градуса около 46-47% мощност, значи ти остават около 3,1 кв мощност по максимал.Не е 4 кв, но е достатъчно.Значи дъртата технология води по точки:god.Хеви нямат аналог по мощност.
Сигурен ли сте, че са дадени по максимал, защото и аз ги гледам ей тези, но мислех, че са дадени по номинала?
за FH 35
-10 e 3.6kw
-15 e 3.2kw
не е ли това номинала?
Не е номинал.В графиката за коефициента на стр. 11 от сервизното - средната таблица е даден % запазване на енергия.С този % си смяташ и номинала и максимала.Това в брошурата е поредната некоректно подадена информация - пише отоплителна мощност и човек спокойно може да се обърка.МАДЖ ти какво очакваш от европейските модели.Всички добри модели се въртят около 50% при -15 градуса.То и за Япония при новите модели са свалени мощностите, не е като при старите машини.
Еди, в сервизното над графиките пише Heating capacity (at Rated frequency). Това означава, че графиките са при определена честота на компресора, която е честотата необходима за постигане на номиналните параметри при +7 градуса. Не е коректно да казваш "С този % си смяташ и номинала и максимала."
Приемам забележката, прав си, не отчетох това.Сега се загледах в една таблица от тестове на някакви скандинавци.За 35VABN и 35VENZ дават максимално отдаване при -15 градуса 4,3 кв., а за двете 25-ици 3,2 кв при -15.
Аз до колкото знам МЕ твърдят, че така наречения зубадан запазва мощността си (посочена по номинал) до -15 градуса, което не може да се потвърди от сервизното, защото там графиката е при определена честота.
Като цяло VABH са много добри машини, зимата в големите студове при рязко увеличаване на градусите от дистанционното съм виждал консумация от 1900W, което при 2-та ми дайкина е невъзможно. Те се качват до 700W при подобно форсиране.