Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH
снощи чух машинката да дефроства .. беше тъмно и не знам дали е имало някаква скреж по питата .. интересно ,че няма никаква индикация за дефрост - нищо не мига .. беше кратък дефрост около 2 мин .. чува се доста силно съскане от вътрешното тяло обаче което не ме кефи ,дано не размразява често .. тука за 1 седмица май това му е първия дефрост де
Е, какво се оплакваш, други размразяват като часовници с кукувици - на кръгъл час, че и по-често.:))И на моя ТОШО няма никаква индикация за дефрост, можеш да го усетиш, че дефроства, само ако си край него в момента на обръщане на цикъла.
При мен дефроства доста често. Може би по 2-3 пъти на вечер. Най-интересното е, че когато се загледах вчера при дефроста никаква вода не изтече и като излезнах да видя питата си беше чиста. Не знам защо дефростваше. Иначе самият дефрост беше много кратък - около 2 минути. Но преди няколко дена ми направи впечатление, че когато дефроства много вода изтича. Сега защо така дефроства като няма лед не го разбирам.
мда ,с дефростите нещо не са се справили добре .. издирвам алгоритъма да го разгледам някой ако го има .. в сервизното го няма
колко често на 3-4 часа ли
ми горе долу на 2 часа ако е под нулата .. ама не е въпроса в това ами че питата няма скреж .. отделно се чува доста силно шум от фреон като размразява ,компресора вдига 800-900 вата и ме буди нощем ,и всичко приключва за 1-2 мин ама аз вече съм се събудил .. що за малоумен алгоритъм е това
Това по-зле и от Дайкин-а. Аз ти казах да сложиш Daiseikai V или Хитачи SX8, стана опитно зайче с тоя модел. В поста ми няма сарказъм, знам какво е да се настроиш на топ модел и после какво е чувството когато са окепазили машината с някаква недомислица.
нека притежателите на vehz (zubadan) кажат такъв ли е дефроста при тях на мен от клима ком ми обясняваха че бил с много по-различен софтуер
Гледам, че дистанционното има някаква "i-save" функция. Сигурно ограничава компресора, пробвай с нея да видим как ще е.
"i save" е опростена функция, която възвръща предишната температурна настройка на климатика с натискане само на един бутон на дистанционното. Натиснете същия бутон два пъти повторно, за да се върнете веднага на предишната настройка.
Аз помислих, че е нещо като "Econo" на Дайкин.
Цитат:
Първоначално публикувано от
imegogo
нека притежателите на vehz (zubadan) кажат такъв ли е дефроста при тях на мен от клима ком ми обясняваха че бил с много по-различен софтуер
същия е алгоритъма аз го намерих но е много семпло описан .. под -3 се пуска таймер който в зависимост от натоварването на компресора и дължината на предишния дефрост стартира дефрости на между 40 и 150 минути .. търсех едно като графика има ама не намерих а може и да не съществува
Аз не съм усетил кога дефроства.
При мен дефроства сравнително рядко - в интервала от 19 до 9 часа, за който имам наблюдения - 1 до 2 пъти. Иначе дафроста е шумен - определено разбирам, че дефроства. Може и да греша, но смятам, че ако е работил доста време на някакво ниско задание и му вдигна градусите рязко - примерно от 20 на 25, прави кратък профилактичен дефрост.
точно така прави напълно излишно при това .. Николай явно не спите в стаята в която е климатика или не е падало под -3 инак няма начин да не разбереш че дефроства :)