Пробвайте да намерите инфо за джъмперите. Нали и оттам може да се правят настройки на дефроста?!
Преглед за печат
Пробвайте да намерите инфо за джъмперите. Нали и оттам може да се правят настройки на дефроста?!
усещам как ще пробвам ( успешно ) да го наритам към вилата аз .. ще имам най класния климатик в селото :))
моментната е 250-350 вата ,средната около 270 .. не изключва но не се и мъчи
даже по евтино ама не е до парите .. окепазили са хубавия инак климатик с нечовешки куц дефрост
При FD дефроста не е такъв, но пък моя е VABH. Дефроста е рядкост, климатика спира отоплението, консумацията е около 160-170W предполагам това е нагревателя. Дефроста започва, шума от фреон се чува само в първите 20 секунди, консумацията скача до 1700W и всичко приключва за 1 до 3 минути. Пластмасите пукат само 2-3 пъти през цялата процедура.
При дайкин дефроста е 10-12 минути и консумацията е 600W, явно зубаданя се напъва, за да приключи бързо.
откъм консумация е добре .. средната ми консумация е 260 вата за последните 5 дни ,като през ноща пада до -4 -5 тука а денем е около 4-5 над нулата
абе той не е чак толкоз зле ама очаквах да дефроства когато има нужда а не като масовите клими .. инак топли много яко и харчи малко ...
И при FA-то си е такъв дефроста но си топли прекрасно:yahoo:
Здравейте,май аз ще съм 1-вият с негативно мнение за този климатик MSZ-FH35VE, на неговото място беше Chofu Sereno - RA-1232 PU от които бях доволен, но 30 кв.м му идваха на границата.
Така значи преди 3 дена като паднаха температурите в стара загора-пускам мицубишито,на обичайните 20 градуса топло на вентилатора AUTO и излизам за час,връщам се в къщи отварям вратата и ме лъхва студ меря,температурата с китаиски термометър на който не вярвам 16 градуса в другия край на стаята отидох до климатика а той духа на него си като струята се усеща гореща ама на метър от него зададох му да духа на силната степен и стаята се стопли, обадих се на приятелчето дето ми слага климатика,(много съм доволен от работата му вече 3-ти климатик ми слага без забележка) идва да види за какво иде реч- проби 3 часа на работата климата и установи че когато включи на AUTO то той минава степен на духане low и се топли сам него си на другия край в стаята с 3-4 градуса по ниска температура,на силна степен -равна температура навсякъде.В офиса съм с фуджицу 12-ка (не му поння точно модела)и топля 32кв.м. без забележки на топло и на режим AUTO, на другото място където е сега чофу-то също няма проблем с топлото 20 кв.м стая на 21 градуса прави баня на автоматичен режим.
Почва да ме хваща яд за 2250 лева похарчени за климатик който го бият машини 1-ната с 750 ,а другата с 400 лева по евтини,едиствения ми извод е,че (и не само на мен) му е объркан софтуера.Момчето което ми монтира климата пита шефа си и говори с друг клиент със същата машина,и пак по същия начин работи, след това пратиха на климаком запитване и сега чакам отговор???
Някой да има същите впечатления или само климите от тази година са нещо объркани:?
Така е и при мен - на Auto в далечния край на стаята температурата е с 2-3 градуса под заданието. И наистина на Auto духа предимно като на нощен режим/едва-едва/, освен ако не му зададеш висока температура - над 25-26 градуса.
На трета и четвърта степен ми е шумен, сега съм го оставил на втора и като че ли е по-добре, отколкото на ауто.
Определено Auto-то му е странно, да не кажа калпаво.
вентилатора се форсира ако има да догонва 3+ градуса в помещението инак не си дава зор .. пусни му и окото да гледа кво става по земята