Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH
ако има големи топлозагуби не би ли трябвало да влиза по-често в дефрост ,да се вдигне консумацията,компресора да работи на по-високи обороти.При мен го няма това .До сега близо месец работа нито един път не е влизал в дефрост,при консумация средно около 300вата.
Цитат:
Първоначално публикувано от
popov
5 серия.Autoto работи на много ниски обороти ,и в другия край на стаята има разлика около 2 гр.Трябва да е винаги на 2 степен на вентилатора.И друго някой беше споменал за някакви джъмпери или нещо такова,които трябвало да са там за да ги нямало тези разлики в температурата.В тези климатици за тази цена трябва да имат всичко ,иначе се получава ''егати ганьовското изпълнение'' срамота
Имам такъв във 52 кубика стая, този проблем не е наличен. Вентилаторът е автоматичен. Във всеки край на стаята температурата при отопление е точно толкова, колкото пише на дистанционното. При охлаждане е с около 0,5 до 1 градус по-ниска от зададената. Системата е толкова чувствителна, че реагира в рамките на 10 секунди след отваряне на врата или преминаване на човек около него, с по-различна температура. Наложи се да следя консумацията извън стаята с камера, за да разбера как стига до мининум. Случва се, след като помещението е темперирано на зададената температура и след два On-Off цикъла от 280 W. След това, в зависимост от външната температура и топлозагубите, които е изчислил, минава на 60 W или 100 W и остава така. Като вляза в стаята, заедно с по-хладен въздух от коридора, форсира леко до 140 W или 160 W. Заспива точно в 22.00 часа, когато задейства таймера. Така е при RAS-10PKVP, вътрешното тяло на който е монтирано където и както трябва.
Здравейте, стаята е 48 кубика + нея има преходна която е 30куб.м. в която няма как дапостигна равна температура с голямата стая и за нея нямам никакви претенции, но за която който предния инвертор се справяше повече от добре и при това на ауто,и пак на същото място монтиран и пак 12-ка и в случая аз виждам драма наистина защото мицубишито прави повече дефрости от чофу-то на което аутото му беше перфектно и да питам как така сереното превърта въздуха в стаята, а мицубишито дето се води върха на сладоледа не може,а топлозагубите в момента са по малко защото на малката стая си смених 4 камерната дограма с 24мм пакети с 5+6 с тройни 4 сезона.Снощи го оставих на ауто с вкючен датчик за присъствие,в стаята на 21 градуса и пак -5 градуса в стаята и духа на него си,а в малката стая -7 но пак казвам,че за нея нямам претенции и знам че няма как да се получи равна на всякъде температура.С най голямо уважение, към колегата Мega в колата климатика се проверява за коректна работа ако за 3 минути свали темпратурата при духалката на 5 градуса,при механичния климатик усилваш защото няма какво да ти каже на клолко градуса ,си ама на климатроника има балдър датчици и там ако всичко работи както трябва на ауто пак си преви зададената температура в купето(в момента съм с 2 мазди 626 с 2 литра 115 коня едната с климатик другата с климатроник и от към работа на климите съм твърдо за климатроника).
искаш да кажеш ,че в стаята е 16° при зададени 21 ? това няма как да стане ,явно имаш някакъв технически проблем с тая машина .. дори има склонност да оувърхийтва с поне 1 градус примерно задавам 22 в стаята е 23
Да така е -5 грaдуса на другия край на ауто, сега съм му дал средната степен,в момента на всякъде е равна 21 гр., но не искам да се съобразявам само с този климатик другите 2 който работят перфектно сбъркани ли са:? Да не казвам ,че при този климатик чувствам различно топлото и то е в минус , при сереното на 23 в стаята ми е горещо иде ми да си хвърля кожата (в офиса същата история с фуджицото) а при този съм със жилетка за да ми е нормално.Не казвам,че е токолва лош климатика,но спред мен е объркано нещо и не знам какво,е то но за тези пари би трябвало да може повече нали:! Ще чакам още малко да видим какво ще кажат инженерите на климаком като не искам и не мисля да оставям нещата така.
задай му повече градуси ,пробвай хай пауър бутона възможно е да има някакъв проблем .. според мен топли перфектно машината ,огромна крачка напред в сравнение с Панасоника който беше в тая стая и правеше силно хладно течение .. имай предвид ,че ако машината вижда над 3° разлика от температурата в стаята спрямо зададената сам си вдига вентилатора на 3та степен ( и консумацията отива на 600-800 вата ) .. ако това не става значи нещо има
1 Прикачен файл(ове)
Извинявам се за несконосаната скица, не е в мащаб, а само ориентировъчна.
Вечерта зададени 20 градуса на двата климатика и вентилатор на Ауто. Врати - отворени. Сутринта показанията на термометъра на съответните места на скицата 18 в стаята с FH25 и 19.5 в другата стая.
Прикачен файл 11855
А Митсубишито не че не може да топли - топли като калорифер, ама трябва да го юркаш през дистанционното.
Смятах, че като настроя седмичния таймер и ще пипам дистанционното чак на пролет, но явно няма да стане...
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
искаш да кажеш ,че в стаята е 16° при зададени 21 ? това няма как да стане ,явно имаш някакъв технически проблем с тая машина .. дори има склонност да оувърхийтва с поне 1 градус примерно задавам 22 в стаята е 23
Какъв е тоя датчик за присъствие, дето го е включил gin? При мен когато е включен сензора за присъствие и ако няма никой в стаята понижава заданието, мисля, с 2 или 3 градуса.
е такива елементарни неща се четат в инструкцията за употреба не вярвам колегата да е пуснал тая опция и да чака да стопли когато няма хора в помещението ..
Извинявам се, така съм го написал понеже в някой случай за датчик и сензор хората пишат,че е едно и също, то аз по инерция съм го написал -в упътването на климатика си пише сензор което е пшравилно.
Ама въпроса е: включваш ли сензор за присъствие или не?
IMAG1153.jpg - Prikachi.com споделяне на снимки в Интернет
Днес следобед се връщам в да кажем 15.00 часа, климатика нагласен на 23 градуса, в стаята 22,6.
Бях понамръзнал, увеличих го на 24, но след 5 мин реших да го върна на 23.
Нищо друго не е затоплило стаята, освен 3 човека, но в момента е 24 градуса в стаята.
А кажете ми, като всичко и посока и...всичко ми е на ръчно, това "око" играе ли роля?
@gin, оправи си малко правописа, за да те разберем по-правилно. Или смени езика.
1 Прикачен файл(ове)
Няма проблем сменям го;),снощи беше включен сензора и беше на ауто климатика както писах,но от около обяд без човек в стаята или най много аз за 10-15 минути за да драсна някой ред пак на вкл.сензор ,21 градуса,ръчно зададена степен на духане в стаята ,а сега като се прибрах е даже горещо и климатика си работи перфектно Прикачен файл 11861 ето това е от дистанционното му с вкл сензор и пак повтарям в момента е супер ама на аутото с вкл или изкл. сензор все тая.
е то 2ра степен си я пуска и на ауто обикновено .. на 1ва не съм забелязал да слиза за сега там потока е много слаб и е реално напълно безшумен