Ами като го гледам маи стария модел ( ge25va ) е по хубав и поне вече доказал се .
Ами като го гледам маи стария модел ( ge25va ) е по хубав и поне вече доказал се .
По КОП коефициент е по-добър, но не се знае новият може да работи по-тихо и меко.
А и има по нисък минимум, което си е важно за спалня.
Ако търсиш високи градуси,не мисля че този ще отговори на очакванията ти.Колкото и странно да звучи,ЛГ-то май е по добрия вариант.
Високи градуси няма да търся, най-вече ще се ползва лятото за спане, плазмата си е от значение ако е като на Дайсейкай 5 ще е много добре, при него въздуха е невероятен.
ge25va е много тих климатик и на практика няма да го чуваш въобще на режим охлаждане през зимата.
Колегата joro_vk в един пост над мене споделя, че ще се използва през лятото главно на охлаждане. Климатикът е доста безшумен и на режим отопление, аз лично по се притеснявам и му обръщам внимание, че този климатик има висок минимум при мен GE35VA ПОД 375 вата не може да влезне и започва да работи в on/off режим. При този режим съм установил, че е доста неефективен, поддържа температурата но има голям разход на ел. енергия.
Само за закачка и не съвсем .... най-тихото на пазара е Athena на LG ( 17dB) ... коректно е да кажа че съм обвързан "стопански" с марката, но все пак климатика е уникален![]()
Този пост е редактиран от pilot; 25-02-13 в 22:57.
[QUOTE=pilot;613369]Правил ли си сравнение с другите марки, понеже на книга и на практика нещата се различават?:rolleyes: Щото Тошиба с 27ДБ е по-тиха от Панасоник, дето обявява 20ДБ.
- - - Обновено - - -
Кой ти каза? На охлаждане го дават до -10*:rolleyes:
Ко реЧи ???????????????
Колега joro_vk, в крайна сметка сложи ли и какъв климатик предпочете, цена и мнение ?
Здр, сложих Mitsubishi GE 25 VA, доволен съм! Работи много тихо ползвам го повече от година, става за спалня, използва се повече за охлаждане, няма паразитни шумове, за което е много важен прецизният монтаж. Не го използвам много, за парите си е добра машина. Аз съм доволен, но знай че изборът на климатик е много специфично нещо/особено за спалня/! Всяко мнение което четеш е относително дори и аз сега мога да ти напиша поне 2 разнопосочни мнения, едното докато си мисля за климатик на който пише Made in Japan и друго докато си мисля за някой други климатици. Ако те интересува нещо питай.