Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 59
Like Tree4Одобрявам

Супер тих климатик за спалня!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Отговор: Супер тих климатик за спалня!

При мен единствено в спалнята 5-цата влиза в он/офф защото я държа на 21-22 градуса и стаята не е голяма. И то влиза в он/офф само при температури под нулата, когато минимумът не е малък. Сега като е 5-6 градуса навън, на зададени 21 градуса в 15кв стая климатикът изобщо не спира. Но при мен офф режимът е не повече от 30сек и след това пак си върти на минимум турбината. Това като на клипа 10мин да не работи климатика и после да се наема на 500 вата никога не ми се е случвало, ако ще и навън да пече слънце и в стаята да е 2-3 градуса над зададената. Дори сега в хола ако от 24 намаля на 21, спира за около 30сек, разхожда малко фреона и пак почва да духа на минимум турбината.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2012

Re: Супер тих климатик за спалня!

Цитат Първоначално публикувано от joro_vk Виж публикацията
    Здравейте, търся си климатик 9-ка за спалня, който да е много тих и да не ме буди нощно време. Стаята е 12кв.м. последен етаж, безизолация с отлична двойна дървена дограма, град – най-топлият в България. Климатика ще го ползвам предимно нощно време лятото, но също така и за отопление, кесията може да се развърже и до 2000лв., но знам че има и добри климатици на по-ниски цени и тъкмо за това отварям темата. Гледал съм всички модели (за Европа) на всички марки, но няма как да знам кой колко безшумно работи само по сервизните, интересуват ме мнения от първа ръка. Това което искам от климатика е:
    1.Много мека работа, в смисъл да е незабележим кога тръгва и кога спира, да няма излишни звуци
    2.Зимата да няма контролни дефрости
    3.За предпочитане нисъкминимум (имам Дайсейкай 5 и знам какъв комфорт е), още повече че е за спалня
    4.След като е достигнал температурата в стаята и е изключил, при стартиране да не се форсира и да прави в стаята Торнадо (най-вероятно ще работи само на Quiet/Sleep режим)
    5.Ако има плазмен филтър още по-добре (незнам LD на Фуджитцу, ако се намери как би работил в спалня)

Моля, ако може да ми помогнете в избора. Благодарение на Вас във форума си избрах Дайсейкай 5 за което не съжалявам, отличен климатик, бих казал ненадминат, само едно единствено но, за съжаление малко шумен ми идва, дори и на минимум като работи едвам върти вътрешната турбина и пак е по-шумен от конкурентите си в Топ класа (че и някой моделиот среден клас), а в тези 12кв.м. ще работи предимно на минимум, така че това е от първостепенно значение, на малък дебит пълна тишина. Не съм поклонник на определена марка, а на подходящия климатик.

Благодаря Ви!
    Аз имам LG H12MW и мога да ти кажа че е наистина най-тихия 17db
    1. има леки пукания отвреме навреме на вътрешното тяло при по-големите температурни промени иначе е много добра сглобката
    2. дефрост прави когато наистина има нужда
    3. минимума му е 300W
    4. винаги си тръгва на това което си го оставил няма форсиране освен ако в стаята е голяма температурната разлика тогава само компресора се форсира но вътрешния вентилатор си работи на едни и същи обороти
    5. има плазма, антибактериален, антиалергичен и филтър против вируси и най-хубавата екстра за лятото самоизсушаване. никога не ми е миришел гадно.
    дебита на тихия режим му е 5м3 но и на 2-степен пак е достатъчно тих
    “Тих” режим m3/min 5.0
    Ниско m3/min 8.5
    Средно m3/min 11.5
    Високо m3/min 14.5
    Max m3/min 16.5

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Gogo Byte, от колко време го имаш? Доволен ли си? Модела е впечатляващ на хартия. Ако и на живо е така браво на ЛГ.

5. Тук е от
    Dec 2012

Re: Отговор: Супер тих климатик за спалня!

Цитат Първоначално публикувано от biro Виж публикацията
    Gogo Byte, от колко време го имаш? Доволен ли си? Модела е впечатляващ на хартия. Ако и на живо е така браво на ЛГ.
    Имам го близо година.
    На живо даже е и още по-добре защото на снимките никъде не му се вижда красотата на релефа на капака
    Ето тук има доста писано по въпроса.
    https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...tml#post598406
    този месец още не съм засекъл че не е дошла чез-титката ама по груби изчисления ще е по-малко от миналия месец - 470в/ч за сега гледам че показва средно 320-340

6. Member
    Тук е от
    Sep 2011

Този климатик PANASONIC CS/CU-E9-NKE-3 Etherea би ли се справил със задачата по отношение на тихата и мека работа?

7. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Да модела е хубав тих и топли което е наи важното.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2011

Хубав хубав, колко да е хубав?! Като чета отзивите в раздела Panasonic за модела, как хората се оплакват с ненужните дефрости зимата май няма да го бъде, по-добре ще е Mitsubishi Electric MSZ-GE 25 VA, ще работи он/оф (заради малко по-високия минимум), но поне ще е по-тих, Вие как мислите?

10. Тук е от
    Jul 2012

Цитат Първоначално публикувано от joro_vk Виж публикацията
    Хубав хубав, колко да е хубав?! Като чета отзивите в раздела Panasonic за модела, как хората се оплакват с ненужните дефрости зимата май няма да го бъде, по-добре ще е Mitsubishi Electric MSZ-GE 25 VA, ще работи он/оф (заради малко по-високия минимум), но поне ще е по-тих, Вие как мислите?
    Аз (като потребител) спя на GE 25 VA и съм много доволен (имам малко дете и жена). Изключително тихо вътрешно и външно тяло! Има нещо което в началото ме дразнеше, но и за него си има решение. Тъй като работи он-оф, като си достигне температурата, клапите се вдигат и издава звук. Затова като си лягаме клапите ги оставам да духат нагоре.
    ccankov73 одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Странно, че клапите на GE се чуват. При FD се вдигат безшумно.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Да чуват се когато ги спуска бързо, при всеки on режим, когато работи с движещи клапи не се чуват.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Чуват се в пълна тишина, но то на всеки климатик се чува - нали се задвижват от моторче.
    Жоро, имай в предвид, че ако ще ползваш климатика лятото да спиш на него, не е добра идея/ то, въобще според мен на какъвто и климатик да спиш лятото не е добре/, понеже Мицубиши са с висок минимум и на охлаждане и се усеща по-студена струя, ако си близко до тялото. А, в тази малка стая...:rolleyes: Обаче пък зимата е кеф- само топло

Иначе, FD е друга бира в сравнение с GE, но и цената е друга:rolleyes:

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Е не може ли да се смажат тези гнездата клапите за да не скърцат?

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Е, те не стържат, той звука си е нормален. Като пускаш климатик, нали се чува едно леко цъкане като спуска клапата?

17. Member
    Тук е от
    Sep 2011

Благодаря за инфо-то, щом като са нагоре клапите не се местят значи това е решението. Лятото ще се пуска на градуси, колкото да раздвижва и малко да разхлажда въздуха, защото тук е ужасна жега лятото и много се напичат всички стени и вечерта дори и да е отворен прозореца пак е задушно, идеята ми е не да спя в хладилник лятото, а като стане 42гр. да мога да дишам.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Най-вероятно звука е от моторчето - зззззззт. Дайсейкай 6, който имах за малко и замених с FD, беше много шумен при отваряне на клапите. FD е супер тих изобщо не се чува, явно е до технология и къдърно проектиране.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за климатик за спалня
    От jikon във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 4
    Последно: 06-09-14, 10:28
  2. Избор на климатик за спалня!
    От TSH във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 39
    Последно: 01-07-13, 03:51
  3. Климатик за спалня...
    От pondzi във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-05-11, 10:05
  4. Климатик за спалня ...
    От webdude във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 61
    Последно: 30-03-11, 22:49
  5. Климатик за спалня до 1 200 лв.
    От divvakka във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3
    Последно: 03-10-08, 00:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе