MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FH25VE - 1-ва година впечатление и консумация
Етаж от къща калкан приблизително 60кв/м
външни стени 50 кв/м с изолация 10см
прозорци/дограма 20кв/м двоен стъклопакет алуминиева
отопляемо пространство отгоре, отдолу и отсрани
климатика е монтиран на 9/12/2013, зададена темп на отопление 23 градуса в стаята 21 измерена на 1м от пода, при охлаждане се задава 26 в стаята е около 27-28.
до 8/12/2014 консумацията е 1193kw/h около 218лв
доста съм доволен от покупката забележката е че вътрешното тяло пука от време на време.
Отговор: MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FH25VE - 1-ва година впечатление и консумация
така както си описал нещата излиза че отопляваш 60 квадрата с него ? стаи няма ли тоя етаж от къща :)
1 Прикачен файл(ове)
Имам стаи но не много врати :) ще се пробвам да кача един план за да стане ясно как е разположението. вратата на спалнята е държа предимно отворена а тази на банята затворена и на стълбището разбира се затворена. другите врати.... абе надявам се от плана да стане ясно..
Прикачен файл 15384
- - - - - - - - - -
Имам стаи но не много врати :) ще се пробвам да кача един план за да стане ясно как е разположението. вратата на спалнята е държа предимно отворена а тази на банята затворена и на стълбището разбира се затворена. другите врати.... абе надявам се от плана да стане ясно..
Прикачен файл 15384
колко градуса постигаш в спалнята ? това е огромен обем за такава машина ,и като знам колко мързелива турбина има и как духа на себе си на ауто ,учуден съм че си доволен :) имаш около 2.5 кВ отоплителна мощ при -15 .. за 60 квадрата помещения разделени с коридор ,врати ...
1 Прикачен файл(ове)
Да ти кажа честно в спалнята нямам данни но пък за там където е посочено на плана изглежда така:
Прикачен файл 15386не обръщай внимание на пиковете временни проблеми със софта на станцията.
това в кой град е колега :)
гледам едни градуси +10+15 януари ,минимална -7-8 .. тука в Шумен беше -18-19 нощем -12-13 денем 2-3 седмици .. при такива условия може да се справя някак машината ти но вижда зор което се вижда от графиката на вътрешната температура ,варира с 2-3 градуса което е огромна разлика ако не пипаш градусите .. дано ти служи дълги години в което се съмнявам :)
А парно има ли за по-студеното :016: ?
Има греяна ракия и винце :)) аз 2 години като ерген съм се отоплявал само с вино .. излиза най изгодно вечер пия по 1 кило и си лягам даже ми беше топло :)) сега ако някъде из апартамента е под 22-23° жената почва да мънка
Това ми се вижда като някое скандинавско изпълнение,те нали там слагат 9ки в 40-50кв.Явно колегата има много добра изолация на къщата и си е сметнал топлозагубите.Разхода даже ми се вижда много малък,дано издаяне още дълги години.
Един колега при -11 на 200м2 къща има 5кВт топлозагуби, така че не ме изумяват такива резултати.
Цитат:
Първоначално публикувано от
AC_From_Hell
Един колега при -11 на 200м2 къща има 5кВт топлозагуби, така че не ме изумяват такива резултати.
Умен човек! Не познавам колегата ти, но вече го харесвам. Поздрави го от мен!
там е работата ,че подобни изолации не могат да се избият в близките 15тина години с каквото и да се топлиш ..
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
там е работата ,че подобни изолации не могат да се избият в близките 15тина години с каквото и да се топлиш ..
Явно моята визия за следващите 15г. доста се различава от твоята :Drinks: