А дали ще има максимал в тоя студ?
А дали ще има максимал в тоя студ?
Божа работа.![]()
Не вярвам да е Божа работата. ZMX-S бил с повече фреон от аналогичния по мощност ZM-S, което значи, че в лигаво и студено време ще вкарва (пренася) повече топлина, поради по-големия обем на изпарителя. Освен ако повечето фреон на по-скъпия не са го наляли някъде другаде в кафеза, за резерва?![]()
Успех
С 7мица при -15 вътре да е 24...????
Вкъщи първия път ме излъгаха, че с 9-ка ще топля 20кв. преди да дойде зимата 9-ката преместих в спалнята (13кв), а за хола купих 12-ка. И мога да ти кажа, че съм в границите вътре 23 градуса,
а когато стане 0 или -1 нещо, хола държи 23 гр, а спалнята около 20гр.
Падне ли под -5 или -7 вече не знам колко хола понякога пада до 19, а спалнята до 18 и климатика се скъса от въртене...
Така че и хипер инвертор да е според мен поне трябва да е 12 или отгоре.. Но спецовете да кажат..
Климатиците ми са
MSZ-GV251-W (Продадоха ми го за 9000btu но може да е бил и 7000btu)
MSZ-GE35VA (12000 btu)
Този пост е редактиран от avenger; 12-10-16 в 10:35.
Вашите машини нямат нищо общо с марката и модела на темата.
Толкова ли са ефективни?
Този пост е редактиран от avenger; 12-10-16 в 10:35.
Колега твоите са базови и олекотени модели които изобщо не са за отопление по мое мнение ,докато модела за който иде реч е малко по различен![]()
Кратък обзор, работа в 15 m2:
- При on/off клапите се вдигат нагоре (не е болка за умиране). При разскрежаване клапите също се вдигат.
- Разскрежаването е изключително рядко. Тази сутрин по случайност хванах дефрост при суха пита, но никак не се подразних. Едно разскрежаване на няколко дни не е зле
- При започване на разскрежаването се чува типичното за MHI пръхтене като от кон![]()
- При ниски обороти на компресора се чува едно монотонно бучене от външното тяло, но като се вдигнат малко градусите изчезва напълно и се чува само звукът от турбината вътре.
- Най-тихата степен (21 dB) е една идея по-шумна от тази на General 12LUCA, който на хартия пак е 21 dB. (Това си е лично моето усещане. Може и да не съм прав.)
- Пластмасите пукат много малко в сравнение с General/Fujitsu (които пукат дори при on/off)
- След on/off турбината тръгва плавно.
В заключение: Машината е доста добра. Става за спалня. Изключително прецизна е. Не форсира излишно компресора - първо мери, после реже. В 18 m2 според мен ще работи още по-добре.
Да попитам дали при започване на дефрост се чува едно "пуффффф" като отегчителна въздишка звучи?
Питам тъй като едисвения климатик мойто имам от марката ( MHI SRK35ZG-S ) го издава този звук, което е едно от двете неща което не ми харесват в него.
Да, както казах по-горе - пръхти като кон. Въздиша тежко, уморява се добичето :D
Имам и много стар конвенционален модел на Heavy, който прави същото нещо. Явно така си ги правят.
Благодаря!
Значи ми отпада от списъка с възможен климатик за спалня (това пуфффф не мисля, че ще мога да му свикна някога).
Е то ти изреди поне 2-3 критерия по които отпада за спалня тоя модел ,пуфкането е само едно от тях![]()
А до колко вата работи без да изключва да не е като ZMS и да работи като конвенцинален он офф постоянно, това за вибрациите от компресора за топ модел също не е много добре.
При мен ДУ нощем е на 24 градуса и не изключва изобщо. Бученето е резонанс, реално като отвориш прозореца се чува мъркане. Бученето се чува само под 24 градуса на ДУ.
Клапите не се шумни. Е, не са супер тихи като на General 12LUCA, но не бих ги нарекъл шумни в никакъв случай.