http://lirik-bg.com/6.jpg
Изглеждат 1 към 1 с този. На дали са абсолютно същите, не мога да кажа.
http://lirik-bg.com/6.jpg
Изглеждат 1 към 1 с този. На дали са абсолютно същите, не мога да кажа.
Здравейте,
Появи се някакво тракане в Хеви-то. И преди съм го чувал, но беше за малко и после изчезваше. Сега се чува по-често. На моменти дори се усилва. Най-често се появява в режим standby - тоест когато си достигне температурата. В края на клипчето се чува най-добре тракането. Какво може да е дефектирало според вас?
Благодаря предварително!
https://youtu.be/k85by4ZatIg
И при мен го имаше, изчезна от самосебе си след няколко месеца. Турбината трака, нищо сериозно, препоръчва се смазване.
Същото тракане ми се появи и на по-евтиния модел -"25zm s fan-ЦЪК" В началото беше само на охлаждане, в последствие се появи и на отопление и с течение на времето се усили. В момента ту се разтраква, ту изчезва. Едва ли лагеруването на турбината е различно при различните модели на MHI - гумен тампон, втулка.
Определено при мене тенденцията не е затихваща.
Пост 34 - ЦЪК, но трябва разглобяване и няма гаранция за решение в конкретния случай.![]()
На захранването ми, когато се беше износила втулката на вентилатора, почна да трака по подобен начин. Първо провери дали не е от някоя пластмаса. Намести филтри, панел, клапи и ако тракането не изчезне, втулката е една от заподозрените.
Не го ли купи скоро тоя климатик? Кога го купи, кога се разтрака...
Не знам дали такова тракане може да се появи от недобре балансирана турбина.![]()
Като ви казвам, че MHI са най-калпавата фирма в Япония, а вие продължавате да си ги купувате европейките. Вместо такъв по-добре к2у Нокрия, *DR серия или най-високия клас на Санйо.
Как не видях разбита втулка от хиляди К2У...
Аз на MHI също не съм виждал разбита втулка до сега, но бързаш да поставиш диагнозата?
Този пост е редактиран от Mega; 06-04-17 в 23:07.
Споменаха втулка по-нагоре... Каквото и да е, все е в минус на тази марка.
Ти трябва да знаеш.
Фужитсу пука зъбно колело, Тошиба Дайсейкай с години го бавеха с неотложен проблем, на други им пукат пластмасите...
Митсубиши електрик може би.
Доста повърхностно е всичко това. Зъбното колело го пукат потребителите, няма да напиша защо, че ще има сърдити. За 8-ма серия е писано много, няма да започвам пак. А за МЕ изобщо няма да пиша и да взлизам в безмислен спор.
Тактично-заобиколно... Фуджитсу трябваше да предвидят система анти глупак за да не са виновни клиентите.
Всъщност само един климатик за европейския пазар изглежда да е направен от японски инженери(които знаят какво правят) и това е Уруру Сарара.
Румба, изказваш се малко неподготвен, ама нейсе....
Стоя си зад мнението си. Само дайкина бих сбъркал с японски. Поне от тези дето влизат в БГ. За Швеция може да има и други.
Не виждам причина за спор при положение, че няколко човека се оплакват от един и същи проблем при MHI.
Не може глупак да предвиди система антиглупакНяма по-тъпа идея от това, да направиш предния панел подвижен. И ако побързаш да ни припомниш, че това подобрява компактността на вътрешното тяло, значи уруру сарарата, която споменаваш, с формата на вътрешното си тяло представлява атрибут на нереновирана войнишка столова от миналия век (подобие на грозен аспиратор).
![]()