Едните измислиха клас Хиперинвертор другите клас почти Полуинвертор . "Сериозна" машина с 450 грама фреон почти колко маслото . А машините за UK са направо трепач .
Едните измислиха клас Хиперинвертор другите клас почти Полуинвертор . "Сериозна" машина с 450 грама фреон почти колко маслото . А машините за UK са направо трепач .
Знам, че има тема за съвет за избор на климатик и ако админа реши да махне поста, но реших тук да попитам за конкретен модел. Според вас MSZ-AP35VG ще се справи ли зимата в помещение 28-29 кв. (хол+кухня разделени със свод), 75 куб., североизток, панел, средно жилище на 6/8 етаж, външна изолация 10 см, изолация на тавани 5 см, дограма 5к Salamander, сравнително топло жилище. За сега в магазините, където съм ходил, половината казват ще стигне за зимата, другата половина казват, че няма. Някой ползва ли този климатик в подобно помещение? Дали MSZ-AP50VG ще дойде пък много за помещението? Помагайте, че избора не е лесен
svetlio1986, за Вашето помещение, според мен, оптимално ще е нужна машина с номинална отоплителна мощност 4.2 ~ 4.5 kW. Модела от заглавието е с отоплителна мощност: 4.0 kW (1.3 ~ 4.6), 13652 BTU (4437 ~ 15700). Не бих казал, че е подходящ модел, освен ако не искате да го "изнасилвате експериментално". Ако решите да заложите на друга машина, отговорете на въпросите в темата за избора и ще Ви бъдат дадени евентуални съвети.
Отиде си зимата обаче никой не сподели подробности за работата на АР в зимни условия. Дефрости, минимуми, максимуму, он/офф, шумове, шуртене на фреон,.....
Или няма много ползватели, които да следят форума, или машинката се справя перфектно.
Ще се радвам ако някой опише подробно съжителството си с АР през зимата.
За съжаление, напоследък е масово явление да не се споделя много информация за новите модели. Не само за конкретния.
Аз лично съм много доволен от ап-то. Работи тихо и топли. Засега поне няма паразитни шумове.
Аз бих го препоръчал на всеки този климатик.Работи си тихо и стабилно.
След няколко месеца употреба открих интересни функции в приложението-може да ти показва данни за средна температура,средна консумация на ток (макар че не знам колко е точно),грешки ако има такива,в какъв режим е ползван и силата на Wi-Fi сигнала.Втората и третата снимка са средна консумация за охлаждане в период от 3 дена,на 60 кв. с външна и вътрешна изолация и плътни щори.
Изпратено от моят SM-A750FN с помощта на Tapatalk
Здравейте, господа собственици на AP! Споделете, вертикалните клапи как се управлявят - ръчно или чрез ДУ? Гледах клип в тубата и ми се стори, че вече се управляват чрез ДУ. Отделно, клапите изглеждат доста по-големи от тези на предходната серия. Могат ли да се завъртат под голям ъгъл? Вътрешното тяло ми изглежда много добре, вдигнали са дебитите, чрез по-голяма турбина и са сложили по-големи хоризонтални клапи.
Този пост е редактиран от rosswen; 05-09-19 в 09:55.
New vertical and horizontal vane design
New vertical and horizontal vanes are double the size of the previous model, allowing the airflow direction to be adjusted and improving airflow control effectively. These functions can be activated at the touch of a button on your remote controller.
Веско, от кога го имаш този климатик?
Изпратено от моят Redmi Note 4 с помощта на Tapatalk