Може и при този да е така. 18-ка е, все си имаха някакви проблеми с него, според мен бяха именно свързани с недостатъчно количество фреон. Иначе самият дефрост беше по нужда. Беше побелял целия. Интересното е, че външната беше +3. Или е бил по-натоварен, (в офис на Спийди е) или наистина му е излетял част от фреона.
Замина си един стар климатик Osaka 18-ка и искам да го сменя, най-накрая. След кратко разглеждане се спрях на Mitsubishi AP50.
Имам Mitsubishi FH35 в друга стая, от който нямам никакви оплаквания вече 2-3 години. Работи си тихо и без никакъв проблем, без значение от външните температури.
Стаята е около 35-40 квадрата, панел, без изолация с дограма.
Имате ли някакви коментари за конкретния избор, предложения за други модели на други производители или направо да взимам такъв?
Аз имам същия.На 60 квадрата апартамент с изолация на стени,таван,под и външна такава.През деня отоплявам около 40 квадрата,а вечер целия апартамент на пълен комфорт(24 градуса).Климатика работи тихо.След няколко дена като излязат сметките за ток ще видиме как се е представил за последния месец.
Изпратено от моят SM-A750FN с помощта на Tapatalk
Модела AP е много добре изработен,тих ,икономичен и съвременен без забележки до момента.Това е най-продаваният за 2019г.модел на МЕ а може би и в БГ климатик.
m_dikov Начина на работа покрива изцяло очакванията на потребителите.Аз лично съм монтирал над стотина броя тази година и ми харесва как работят.Контактувам и с колеги от цяла България и те нямат никакви оплаквания от модела.Все пак е машина и всичко може да се случи,но части има вносителя.
Тъй като съм се насочил към този модел климатик, бих искал да попитам нещо, относно вентилатора.
Сравнявам го със сегашния климатик, който ползвам, а той има 5 степени на вентилатора + автоматичен режим. Когато го пусна например на четвърта степен, той духа силно докато достигне някаква температура и след това сам се намалява на трета, втора, първа степен, после пак се усилва, пак намалява...все едно е на автоматичен режим, но ограничен до мах 4 степен. МSZ AP по същия начин ли работи или на която степен го настроиш на нея си духа постоянно? И колко степени има вентилатора на MSZ AP?
Питам, защото другият ми климатик има 3 сепени + автоматичен режим, но на която го настроя на нея си духа, без да се намалява или усилва, дори да е достигнал температурата.
Поздрави
Димитър
5 + авто.
Задаваш 2-ра, работи на 2-ра. Задаваш 4-та, работи на 4-та.
Бях обещал да кажа сметката за ток в периода 19.11-19.12
45 лева е сметката за целия апартамент.
Скоро ще кажа и за декември-януари.
Изпратено от моят SM-A750FN с помощта на Tapatalk