Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане
  Ти сигурен ли си че климатика ти е наред ?  Освен теб друг не съм чел да пише за дефрост на +10 ?!? представяш ли си на Миланов Zs а ако го правеше каква дъндания щеше да вдигне във форума :)) 
И от кодекс ти казват че не е нормално , ти пак си мрънкаш ...
     Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
mimojef  
 Е нали при тази марка уж не трябва да има пунта мара.

При моите няма пунта мара, както и при ZS-S на майка ми. 5-та зима карат, на майка ми ZS 4-та.
  Да взема да купя още един. Барем случа да няма проблеми от първия път.
   Цитат:

mimojef  
 Да взема да купя още един. Барем случа да няма проблеми от първия път.

Аз от два месеца чакам 35ZSX-W. Като го сложат ще видим дали съм уцелил и с 3-тия.
  Явно машината не е изправна. При -8 ,дори и натоварени не дефростваха, но влажността беше ниска. Когато заваля сняг и температурите бяха около и под 0 дефростите бяха на над час при работа на и над номинал. Външните тела приличаха на снежни човеци. 

Само 35-цата монтирана в 16 кв.м беше леко заскрежена, но все пак е доста разтоварена. Имало ефект от преоразмеряването. :)
  мимоджев като не слушаш и допусна да ти промият мозъка ще е така ,свиквай :) не го казвам иронично ,човек от акъла си пати .. отделно имаш такъв още един и му знаеш работата
   Цитат:

Alexi  
 ..........................човек от акъла си пати .. отделно имаш такъв още един и му знаеш работата

Така е. Просто ме кефи шумът от турбината. Много е мазен и приятен за спане.
Улучих не тракаща бройка, но с други дефекти! :(
Карай. Малкия си спинка под него и е много доволен. Не му правят впечатление дефростите. Ама аз като направя преглед на Графиките от Хоум Асистант и ми се повдига :)
   Цитат:

mimojef  
 Под нулата ги прави честите дефрости. 
И са винаги много кратки. По една минута.

Че и една минута дефрост ?!? и такова не бях чувал , сигурен ли си че обръща цикъла ?
  Видял ли си го как превключва цикъла и се размигва зелената лампичка или само по хоум асистента съдиш, че прави дефрост. Да не се гъбарка тоя хоум асистенг...
  Не се гъбарка. Докато спах при него събрах подробна информация. Лампата започва да мига, фреона започва да ври, развърта се за 1 минута над 800-900 вата и всичко приключва.
     1 Прикачен файл(ове)
  Здравейте и аз се сдобих с srk35zsw. Машината е пусната в апартамент ново строителство 10 см външна изолация, холокухня 23 кв. м. южно изложение. Температура в помещението 14 гр. Зададени от ДУ 24. При тези параметри машината работи 1.30 мин на над 3000 вата. Мисля, че в темата беше писано макс 1400. След намаляне на темп.на 22 гр. климатика работи на на 1300 вата поне още 2 часа. Най ниските стойности които видях бяха около 800 и за целия ден никакъв он/оф или да е бил най много един. Дефрост 2 броя. Външна температура около минус 3. Машината работи тихо, топли супер но това потребление ме учуди след, като във форума се пише около 400-500 вата. От 9  до 15 часа беше навартял 8 кв.  Това може ли да се дължи на това, че помещението не е отоплено?Прикачен файл 39039
  Ресетни или смени това с което засичаш.То ако можеше да развърти до 3kW щеше да е най- за парите си.
И изчакай ден - два :).
  Ами уреда си мисля че е доста точен.Ще го ресетна все пак. Тези които са с постоянен товар ги заковава според техническите данни. Не мисля, че инверторите му убягват. Октавил към го да работи и утре ще видя какво показва.
  Аха, точно тоя уред(боклук) го имам и ми е правил същите номера.
Ресет му е майката.
  И аз го ползвах преди време, но такива стойности не съм виждал. Пробвай с ресет както казаха по-горе. 

Дори и на 50-zs-w не съм виждал показания над 2kw.