Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане
Цитат:
Първоначално публикувано от
alkibg
Как се изказвате за софтуери на климатици като си нямате и понятие как се пишат:) Да не мислите ,че софтуера се пише само за вашето село или град . Програмистите няма как да знаят каква ви е изолацията на къщата или апартамента за да ви напишат оптимален за вашите условия софтуер.
За много хора не е важно какво знаят,а как изглеждат.Дори няма значение пред кого.
След като фирми с хиляди лаборатории(не специалисти или писатели)не могат да го напишат този софтуер,а тука си го знаят по рождение,не знам кой още не е разбрал,че става въпрос за ''много шум за нищо''.
Купуваш си нов климатик,той разбира се е боклук и отиваш да му сменяш софтуера.
После продължаваш да вярваш на ''чистата наука'' и пийваш по малко хлордиоксид против короната.
Всички прилики с действителнои лица и събития са случайни.
Нека се придържаме към темата за MHI...
Говорих със сервизния център на Кондекс относно моят проблем с дефростите на 50 минути под нулата.
Казаха ми, че не е нормално такова поведение. Посъветваха ме от фирмата която го монтира да поръчат датчици и да ги сменят. Имало вероятност някой от датчиците да дава отклонение и за това да се магарясва.
Интересното е, че ако не изключва под 0-та, не прави дефрости, доколкото съм запознат? Ако е от датчиците, не би трябяало да се случва така.
Защо ли имам едно съмнение, че от "фирмата, която го е монтирала" няма да горят от желание да поръчват и сменят датчици.
В интерес на истината, онзи път като го бях оставил на 26 и бачка цяла нощ на 400 вата без ОФФ и без дефрост температурата беше около и малко над нулата.
Ще пробвам тези нощи да го накарам да работи без да изключва при минусови температури. Да видя как ще е.
Винаги ли,когато падне под нулата започва с дефрости през 50 минути?
При мен го прави,но трябва да е поне минус 12-15 .
Цитат:
Росен
Винаги ли,когато падне под нулата започва с дефрости през 50 минути?
При мен го прави,но трябва да е поне минус 12-15 .
При външни под -15, по сервизно си е дадено, че влиза в дефрост по часовник (на 45мин).
Защо тогава от Кондекс са му казали,че няма причина да дефроства по часовник?
Цитат:
Росен
Защо тогава от Кондекс са му казали,че няма причина да дефроства по часовник?
Ами при температури над 0-та, няма причина това да се случва. Дори и под 0-та. Колкото и натоварен да е (а той не е), поне час-час и половина ще изкара между дефростите. Моята 60-ка в гъста мъгла и -4, изкагва по час и половина, а работи на 600-800W.
За над нулата е ясно,но Mimojef говори за температура под нулата или аз нещо не съм разбрал.
При мен от известно време пък прави много къси дефрости, върви го разбери какво иска.
Цитат:
Росен
...върви го разбери какво иска.
Нов софтуер иска.
Под нулата ги прави честите дефрости.
И са винаги много кратки. По една минута.
Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане
Цитат:
mimojef
Под нулата ги прави честите дефрости.
И са винаги много кратки. По една минута.
Защото са ненужни (на чист ТО).
Това важи за всички клими. Къс ли е дефростът, никой не може да ме убеди, че бил "по нужда", разбираш ли малко водица е изтекла. Моя ЗМХ като дефтоства, удря почти винаги 15 минути, защото наистина има нужда. Но това пък се случва много рядко. Тази зима, например, още не се е стигало до такова положение. Всеки дефрост под 5-6 минути, си е пунта мара.
Е нали при тази марка уж не трябва да има пунта мара.