Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане
Цитат:
Първоначално публикувано от
zxc0
Аха, точно тоя уред(боклук) го имам и ми е правил същите номера.
Ресет му е майката.
Значи наистина е голям ментак. По ирония на съдбата, аз имах същия и още след няма и месец започна да прави магарии, и да показва големи глупости.
Иначе е много вероятно да може да развърта над посоченото в сервизното. При Хеви я има тази тенденция. На моя ЗМХ му дават 1000W максимал, а той на 0 прави 1500W, на +7 вдига до 1600W. 60-ката също минава посоченото по сервизно, а доколкото съм запознат и по-малките модели също.
П.п. Но чак до 3000W граничи с невъзможното. Виж, нещо от сорта до 1800-2000W е в границите на възможното.
Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане
Аз на Национала го ползвам. Максимума му е 2500W. Но съм го ограничил на 1750W.
И тоя уред ми показа 2800W, както е ограничен.
Но имам и истински електромер и го хванах веднага.
След спиране на тока стана това.
Ресет и се оправи.
Не знам дали този уред е причината, не мога да твърдя, но ми се загуби веднъж максималната степен на вентилатора.
Ще го следя.
Цитат:
zxc0
Аз на Национала го ползвам. Максимума му е 2500W. Но съм го ограничил на 1750W.
И тоя уред ми показа 2800W, както е ограничен.
Но имам и истински електромер и го хванах веднага.
След спиране на тока стана това.
Ресет и се оправи.
Не знам дали този уред е причината, не мога да твърдя, но ми се загуби веднъж максималната степен на вентилатора.
Ще го следя.
Аз го ползвах на МЕ-то. Много често се бъгваше и показваше също по-високи стойности. Като гледам не е само при мен, явно трябяа да се избягва точно този модел.
Явно съм бил късметлия с моя. Сега сравнявам показанията със смарт контактите и консумацията е еднаква при равни условия.
Утре ще го ресетна и ще видим имали промяна.
Цитат:
Rogi
Утре ще го ресетна и ще видим имали промяна.
След ресет моя се оправяше...за определено време и после пак.
Сутринта ватметъра отчиташе над 1000 вата при 20 гр. След ресет нещата придобиха друг вид. Работа в диапазон 412-506 вата при минус 4 гр. След като го видях че изключи му отворих 6 кв. коридор от там 4 кв. баня и 2 кв. перално. Цял ден нито влезе в оф нито дефрост при отрицателна температура. Потреблението варираше от 385-до 720 вата. Благодаря за помоща с ватметъра, че вече си мислех, че съм си купил радиатор за окачване на стена.
Цитат:
Mig82
Ти сигурен ли си че климатика ти е наред ? Освен теб друг не съм чел да пише за дефрост на +10 ?!? представяш ли си на Миланов Zs а ако го правеше каква дъндания щеше да вдигне във форума :))
И от кодекс ти казват че не е нормално , ти пак си мрънкаш ...
При моята 25-ца също дефроства над 10 гр. температура и като наближи нулата започва с регулярни 2, 3 минутни дефрости на 40-50 мин. в спалня е и почти е неизползваем под нулата. Добре че имаме парно. Замерваха датчика и казаха, че е ОК но вяра можеш ли да имаш. Разбрали сме се пак да го погледнат.
Здравейте, тъй като от известно време ползвам srk35zsw искам да споделя какво наблюдавам. Климатика е пуснат на 25 градуса в хол 23 кв. с отворена врата към коридор 6 кв. и спалня 13 кв. При тези условия климатика работи 4 дни без да изключва. Поддържа зададената температура в хола и около 21 гр. в спалнята. Дори при външна температура от 18-19 градуса само намаля консумацията на около 230-250 вата но не изключва. Това до момента, когато жената реши да готви и затвори вратата на хола. След половин час вече сме в on-off. Отваряме отново вратата към другите стаи охлажда се но режима тръгни спри продължава въпреки че не достига зададената температура. В хола вече е 22 гр. Върнах го в нормален режим след изключване от контакта и махане на батериите от ДУ. Според мен нещо се бъгва когато друг източник затопли помещението. Явно няма да се готви;)
Пробвай след оф да го пускаш на фиксирана средна или по-висока скорост на вентилатора и не я сменяй поне 30минути и сподели дали така влиза в режим.
Може те ли да ми кажете от какво е този звук,машината е седмица?
https://www.youtube.com/shorts/U26uaNmOwhM
https://dox.abv.bg/download?id=b401aac322# - Линк за сваляне
В DOX като че ли се чува по-добре.
турбина която чука някъде на всеки оборот?
Нормален дефект ли е за този модел?Още е в гаранция, на няколко месеца е машината.
Цитат:
presents
Нормален дефект ли е за този модел?Още е в гаранция, на няколко месеца е машината.
Според мен,тръбния път ти предава вибрациите от компресора.а турбината си върти без проблем!
Цитат:
presents
Нормален дефект е за този модел. При някой късметлии това чукане го няма. Аз извадих късмет с моя втория климатик от същия модел, но с първия не можах.
Викай ги да сменят турбина. При мен проблема се реши с подмяна на вътрешното тяло. Няма смисъл обаче да се сменя тялото. Да сменят турбини докато улучат добре балансирана.