-
Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
Много странно нещо се случи днес. При външна температура 16 градуса , без мълги и каквото и да било defrost...
-
Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
И как установихте, че е точно дефрост?
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
daKity
Много странно нещо се случи днес. При външна температура 16 градуса , без мълги и каквото и да било defrost...
Дай малко повече инфо какво стана - климатика си беше включен и изведнъж спира да дефроства ли? Колко време продължи дефроста?
Или го включваш и започва да премигва като дефрост.И на мен ми се случи веднъж така с едно от първите ми Мицубишита -включвам го и започва да премигва като за дефрост, като това продължи съвсем малко, под минута.
Отдавам го, че в паметта му е останал запис, че при предното използване скоро е трябвало да дефроства, а съм го изключил преди да дефростне.
Та, сега при следващото включване си прави тест дали има нещо за дефростване и като няма, бързо обръща на отопление.
-
Цитат:
Aleksandars
И как установихте, че е точно дефрост?
"изпъшка' и започна да мига зелената лампа.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Palev
Дай малко повече инфо какво стана - климатика си беше включен и изведнъж спира да дефроства ли? Колко време продължи дефроста?
Или го включваш и започва да премигва като дефрост.И на мен ми се случи веднъж така с едно от първите ми Мицубишита -включвам го и започва да премигва като за дефрост, като това продължи съвсем малко, под минута.
Отдавам го, че в паметта му е останал запис, че при предното използване скоро е трябвало да дефроства, а съм го изключил преди да дефростне.
Та, сега при следващото включване си прави тест дали има нещо за дефростване и като няма, бързо обръща на отопление.
Климатика работеше, вдигнах му градусите, понеже не си беше изпълнил програмата за ранно стопляне и след няма и 10 мунити 'изпъшка'. Не е спиран от вчера следобед,а преди това от началото на октомври.
-
Това, че е "изпъшкал", не означава дефрост....
-
Имам ги от година и половина, знам как работят, отделно явно не сте дочел докрай какво съм написал....
-
не се притеснявай - дефростват си - напълно контролни . А отделно някъде пишеше ,че като вдигнеш с повече от 2 градуса на дистанционното прави дефрост. LG-то на работата е по същия начин , ама на хевито не му пипам дистанционното , та не занм
Според зависи от температурата при мен си дефростват на 4ч, на 3ч, на 2ч или на 1ч - е има и на 35минути , ама тях не ги броим - това при напълно суха пита и няма как да е друго , освен софтуерно зададено -можеш да си свериш часовника по дефростите
Вчера( неделя ,та си бях в къщи) - гадно , облачно, дъждовно ,ама температура +5-6 - еми точно на 2часа дефрост цял ден.
-
На моите Хевита, дефрост при вдигане на градуси може да се случи само при външни температури под 0гр. Ама те са друг модел...
-
Моите са zs-w и също понякога пускат дефрост след промяна на градусите, но външната трябва да е под 0 градуса.
-
Здравейте, през последната седмица две времето се затопли навън и моята 35-ца започна доста да влиза он-оф режим. При включване вдига на около 600 вата после не може да се успокой навреме и да започне да работи на минимума и пак се изключва и знате за тоя омагьосан кръг.
Вчера направих сопол мода и да си призная работи доста по добре от колкото преди. Успява да си падне на минимума и си държи около 220 вата постоянно. Определено климатика работи по добре при по топло време.
Изпратено от моят 2109119DG с помощта на Tapatalk
-
-
-
Цитат:
KanevT
Определено климатика работи по добре при по топло време.
Не съм сигурен какво си имал предвид, но ми звучи като - "Определено колата върви по-добре и харчи по-малко, празна по нанадолнище, отколкото пълна на баир " :azn:
-
Цитат:
stivi
Не съм сигурен какво си имал предвид, но ми звучи като - "Определено колата върви по-добре и харчи по-малко, празна по нанадолнище, отколкото пълна на баир " :azn:
Точно така, това са твой лични заключения.
Не съм споменавал че климатика харчи по малко електроенергия. Реалното подобрени е в това че влиза в един много по равномерен режим на работа. Работи на минимума и не влиза в он-офф цикли постоянно.
Също така тук някой беше споменал че на определен брой включвания и изключвания прави дефолтен дефрост, без значение дали е замръзнал. Така и безсмислените дефрости намаляват.
Изпратено от моят 2109119DG с помощта на Tapatalk
-
Цитат:
KanevT
. Реалното подобрени е в това че влиза в един много по равномерен режим на работа. Работи на минимума и не влиза в он-офф цикли постоянно.
При 95% от пишещите в темата, този начин на работа се получава при ниски температури, при теб незнайно защо е обратно !? Първо пишеш, че откакто се е стоплило е започнал да цикли on-off , а после точно обратното, че като се е стоплило е започнал да работи по-добре...леко сме объркани :)