-
Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
Някаква роля вероятно ще играе и мястото където се намира външното тяло и дали понякога го брулят по-силни ветрове, дори посоката им, ама да не го усложняваме чак толкова хаха.
-
Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
Цитат:
Първоначално публикувано от
Danzki
В неговият регион е друга България, не се гонят минимуми.
Там в онзи регион работата на машините е сериозна.По другите места може да няма зима,но по течението на Дунав зимата си е сериозна.Тази година и в южна България имаше студени дни(Пазарджик),и при мен имаше доста дефрости през ноща,поне когато ги чувах,на един единствен бях свидетел миналата седмица когато при нас имаше гъста мъгла и външна температура около нулата една вечер.Доста добре беше заскрежил топлообменика и дефроста продължи около 6 мин.Тази зима се наложи да обуя на моето MHI тампони понеже имам ударена арматура и по време на дефрост през ноща се чуваше резонанса от фибрацийте в панела.
П.С.При мен когато няма никой вкъщи и трите машини не работят,пускат през телефона 30 мин преди някой от семейството да се прибере.Като цяло и тази година сметките за ток са както минало годишните.
-
Гена, тампоните свършиха ли работа?
Не го мислете ZSX, той и -15гр е виждал, не е много по-различна графиката. Бачка кучето в 45м2, външно помещение, 14м2 прозорци и без никакви топлещи съседи. Ония дни нали беше -12гр при нас. На задание 23гр и вент Ауто, си държи 24гр и си свирка. Реално седи на 3-та скорост (medium) или степен под нея. Никога не ми се е налагало да му вдигам градуси или да пипам турбината. Минимумите ги има, когато трябва, над +4-5гр си работи на тях.
П.п. Тази зима при нас е почти идентична с тази от 2016г.
-
Цитат:
rosswen
Гена, тампоните свършиха ли работа?
Не го мислете ZSX, той и -15гр е виждал, не е много по-различна графиката. Бачка кучето в 45м2, външно помещение, 14м2 прозорци и без никакви топлещи съседи. Ония дни нали беше -12гр при нас. На задание 23гр и вент Ауто, си държи 24гр и си свирка. Реално седи на 3-та скорост (medium) или степен под нея. Никога не ми се е налагало да му вдигам градуси или да пипам турбината. Минимумите ги има, когато трябва, над +4-5гр си работи на тях.
П.п. Тази зима при нас е почти идентична с тази от 2016г.
Да Рос,тампоните свършиха работа.Общо взето напоследък въобще не гледам коя машина на колко вата е,важното е да е топло вкъщи.
-
Радвам се. Съгласен съм, аз избишках тази зима и на другите две машини смарт контактите. Вече във всякакви условия съм наблюдавал, каквото ме интересува. Остава само да ме слушат дълго време, каквото се иска от тях го правят качествено.
-
Тази зима загатна леко,но си е далеч от 2016г-2017г
Януари 2017
Това беше един от най-студените месеци в историята на града, със средни дневни температури често под -5°C.
- 1 – 5 ян: Начало на сериозното застудяване. Температурите паднаха от -2°C до -8°C.
- 6 – 12 ян: Пик на ледения период. Минималните температури в района на Козлодуй достигнаха до -15°C / -18°C, а максималните останаха трайно под -7°C. Дунав започна да замръзва при някои участъци.
- 13 – 25 ян: Студът се задържа, като температурите варираха между -12°C и -2°C. На 25 януари например са отчетени минимуми от -9°C.
- 26 – 31 ян: Леко „затопляне“, като дневните стойности се доближиха до 0°C / +2°C, но нощите останаха мразовити.
-
Говоря конкретно за нашия град. Спомням си я много добре зимата от 2016-та година. Дори прогнозата, която дават за града се разминава с действителността често пъти. Имаше две седмици с минимални под -10гр и максимални -5гр., след което 1-2 седмици малко под 0-та, с денонощни мъгли. Да, една идея бях по-ниски минималните температури през 2016-та, но да речем 3-4 гр.
-
Климатичните ентусиасти могат да минат и за метеорологични ентусиасти:thumbsup:
-
Ами те двете сфери са пряко свързани. :) Аз чак толкова подробно не искам да задълбавам, по-скоро ме интересува как се държат машините. Заради зимата 2016-2017та се регистрирах във форума...
-
Офтопик: точно заради тази зима съм се изолирал като за Якутск :thumbsup: а тя така и не дава реванш.
-
Цитат:
HiDefinition
я така и не дава реванш.
Дава, дава у "панело" винаги се изплаща с единственото условие да е направена качествено.
-
Така е, свързани са темите. Иначе аз не мога да се сетя каква е била тази зима преди 10на години. Миналата зима сякаш беше с по-продължителен мразовит период от тази до момента и до към -15 пикова отрицателна температура. Спомням си до -18 преди години, откакто ползвам климатик. Но миналата и тази зима леко напомниха, че не трябва да се разчита само на глобалното затопляне, когато се избира климатик за отопление. Пак зависи и от конкретния район разбира се.
-
Извод: Купуваш си ZSX-W Diamond и си решаваш проблемите през всички сезони, при всички възможни варианти на Българската Зима и в който и район от страната да живееш. :2guns:
-
3 Прикачен файл(ове)
-
Реално погледнато трябва изолация, а не скъпи климатици. Като гледам голяма част са с разни Грий и подобни и пак оцеляват, а и до -30 да падне, такива мразовити периоди са само няколко дни, а през останалото време всяка едноредова цепеница ще свърши работа, а ако се изолираш зверски и със свещ може да се топлиш;)
- - - - - - - - - -
А дали японците не си помпят климатиците до такава степен на отопление, заради показаното в това видео
https://www.youtube.com/watch?v=CieC7Gfa3lU