Страница 211 от 214 ПърваПърва ... 161201209210211212213 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,151 до 3,165 от общо 3196
Like Tree1965Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2021

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми

Влажността е висока, а температурата беше около 0гр, но дефростите са на леко заскрежен топлообменник като по часовник при положение, че си работи постоянно. Пак е по добре, понеже преди като беше он - офф и на 10 цикъла си разскрежаваше на напълно чист топлообменник. Ще пробвам в мъглите как ще се държи със изместен датчик върху питата. Така или иначе ми е под ръка външното и ако не е ок или пък вместо да се разредят се учестят размразяванията ще си го върна пак в кутийката. Интересувах се дали някой е правил този пиниз върху хеви, за да знам дали да се занимавам или е мисия безуспешна.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2023

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми

нищо не става с тия местения на датчика - закачал съм го за топлообменника , слагал съм го вътре в тялото , закачал съм резистори - всичко е временно и пак си почва неговата си песен. Даже и нови датчици взех за проба , че не бях сигурен дали тия не прекъсват

дефрост под часовник (35 до 60 минути) без значение суха или заскрежена пита при едни определени градуси на външната температура ( от -2 до -7 при мен ) - като е ясно ,че на суха пита дефроста няма и минута

над -2 дефрост няма , под -7 дефрост няма , ама то тва са редки случаи през нощта . Реално за едно денонощие си изпрасква 10 дефроста при мен , като в сухо време са абсолютно ненужни , ама вече ми писна да се чудя защо ги прави и съм го оставил да работи

вътре е 24гр , сметката е 50лв - не го пипам
    HRS9 одобрява това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2021

То и при мен е същата работа. Само мята клапи и прещраква. Поне като му изкарах вътрешния извън тялото спря да работи он офф.

5. Member
    Тук е от
    Feb 2023

тук по интересното е ,че във форума битува мнението , че MHI прави дефрости само при нужда,че даже и го дават за пример , ама то на суха пита 10 пъти на ден - явно голяма нужда ще да е

по интересното е , че като заскрежи питата държи кучето по 2-3 часа , ама на суха ги мята на поразия

иначе да - със сопол мода намалява оф-овете , а може и да включиш F2 функцията - изключва турбината при офф - поне за мен е по комфортно така

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020

Което си е така. Имам 5 броя от 20 до 50. Всички се държат по един и същ начин. Няма излишни дефрости, освен тези на 10 он-офф цикъла. Вече 6 години дефрост на чист топлообменик не съм видял.
    HRS9 одобрява това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2021

Да спрял съм го вътрешното да не върти когато е офф. То и с тоя сопол мод е все едно да се зададат 2-3 градуса по нагоре от дистанционното, че при мен с толкова превишава зададената. Иначе ефект от местенето на външния датчик наистина няма. Снощи пак на час си размразяваше при много леко заскрежен топлообменник, без да е правил он-офф цикли.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2022

+1 за мнението на Данзки, аз имам 3 броя, отделно имам наблюдения въру още 3 ( общо 3 ZS20, 1 ZS35, 1 ZSX20 и 1 ZTL15) дефрости основно на ОН-ОФ цикли тъй като нощем се държи на 18 градуса, виждал съм и на суха пита но само няколко пъти общо за 3 години, това 10 пъти на ден е прекалено( не казвам, че не е вярно) и сигурно има някаква конкретна причина при тази машина.

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Ами вече нямам смарт контакт и на ZSX, иначе можех да ви покажа графики, как на -10 сух студ, няма дефрост с денонощия. Не че не съм качвал такива многократно из темите. Моят е в голямо помещение, така че и на он/офф цикли никога не е правил. Имах и ZMX в спалнята. На него му давах високо задание, за да не офф-ва. Тогава спях под него, та и при него голям процент от вечерите минаваха без нито един дефрост. Старият ми 60ZSX-S също размразявашв само по нужда. Не казвам, че не ви вярвам, но явно при ZS-W има бройки с прецакан софтуер.

11. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2021

20 zsw2 от -2 до + 2 външна при мен си ги пуска на всеки час. От -2 до -6 са на 2 часа и половина. По надолу в Пловдивско не е падало, та не знам как е. Явно попадам в температурен диапазон, в който дефростите са просто уникални.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2024

При мен 9-ката не прави кой знае колко дефрости. Най много бяха миналата зима по време на ледената мъгла, и пак бяха на около 3 часа. Но тава при постояна работа в темперирано помещение. Веднъж ми се наложи да затоплям от 12 градуса при външна около нулата, зацикли на дефрости през 35 минути, но това беше докато не го ограничих на 3 степен вента да не се пъне на макс и следващия дефрост беше след 2 часа

13. Member
    Тук е от
    Dec 2024

И аз си мисля че дефростите зависят и от условията на работа на вътрешното тяло, като степен на духане и температурата горе до него, а и колко се напъва компресора и оттам и степента на вентилатора във външното тяло. И като се намесят и външните температури и влажността на въздуха, може да има безброй сценарии.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2023

При мен работи в голямо помещение, много рядко надкача 500в постоянна работа ( главно посред нощ на студено) , 3та степен на вента ( и си сваля сам надолу) , обаче падне ли външната под -2 почва да цикли на суха пита . Тази година е топла , суха , няма мъгли при нас и пак си цикли

пробвах първо да вдигна датчика на външната , ама то пък веднаха коригира делта Т и честито дефрости
    после вдигнах температурата на дефрост термистора , но явно не взима само оттам инфо и реално минималния прозорец го вдигнах от 35 на 45 минути

тая година съм с нови датчици - същата история

единственото дето не съм пробвал е да допълня малко фреон - пътя е 8метра и не би трябвало да допълвам, но пък мнения из нета за 50гр отгоре колкото щеш ,ама честно не ми се и занимава

а ако е ошашкан софтуера - няма как да го оправя, така че така ще кара

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Намерих няколко скрийншота от миналата зима в клауда. Качвам две графики при -8 -9гр. външна температура. Едната обхваща 12ч. работа, другата около 8ч. Ясно се вижда, че няма нито един дефрост.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    HRS9 одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Сериозни топлозагуби. Ако се повтори 2016 ще вземе да изтърва градуса.

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020

В неговият регион е друга България, не се гонят минимуми.
    HRS9 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
    От rosswen във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 2129
    Последно: 24-01-26, 22:15
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 10:58
  3. Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 35 ZS-W Premium не поддържа температурата в стаята
    От mar7ooo във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 29-01-23, 15:54
  4. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе