При тези условия, ще Ви посъветвам за 20ZSX-W.
Преглед за печат
При тези условия, ще Ви посъветвам за 20ZSX-W.
Благодаря!
Последно питане,а с 9ка ще бъде ли дискомфортно,относно шум?
Предлогам,че може би имате предвид,че 7цата ще влиза по-рядко в им/офф режим или и друго?
Здравейте,
при мен се получи следния проблем, за който ще се обадя на фирмата, която монтира климатизатора, но сега са поредни почивни дни, а проблема ме човърка от вътре, затова реших да питам и тук.
На 22.05. четвъртък ми монтираха 2 климатизатора - SRK25ZSX-S/W Diamond и SRK25ZS-WT Premium.
След монтажа и двата климатика бяха пуснати от монтажниците в режим охлаждане, тъй като навън беше 27° и всичко си беше наред, като след около 2 часа работа ги изключих, вечерта пак ги включих за около час само на режим охлаждане и си духаха доста студен въздух и повече не съм ги включвал. Тази сутрин включих Диаманта на режим отопление, тъй като навън беше 14° и той не работеше както трябва. Какво имам предвид - външното тяло започва да работи, развърта доста, но от вътрешното тяло изобщо не започва да духа топъл въздух, като изчаквам 20 минути, което при сегашните температури е напълно достатъчно. Изключих климатика, извадих щепсела от контакта, изчаках около 30 минути и пак го включих, но резултата е същия. Пробвах и на режим охлаждане и там не духаше студен въздух. Да уточня, че и в двата режима вентилатора на вътрешното тяло си се върти. Светлинния индикатор RUN свети постоянно в зелено, което е при нормална работа на климатика. Другият индикатор TIMER не свети. Имам предвид, че индикаторите не показват никаква грешка от изброените комбинации за грешки в инструкцията за експлоатация. Пуснах другия климатик и на двата режима - пушка е, работи перфектно.
Ще съм благодарен за съвети и мнения!
Здравейте,от чисто любопитство ще попитам,колко е тръбния път на проблемния климатик?
Този модел има само диагностика,вижте как се стартира ръчно от дистанционното и какъв е реда за стартиране в ръководството за употреба.Там трябва и да са описани възможните грешки.Пиша не като разбирач,техник или майстор,а обща култура и ровичкане.
Успех.
Не намирам никъде в ръководството за употреба как се стартира самодиагностиката.
Ако сте прочели поста преди редакцията го игнорираите.Самодиагностиката се стартира автоматично и трябва да апокаже грешка на дисплея на дистанционното.
Пробвахте ли по-голяма температурна разлика между външната температура и зададената от вас?
- - - - - - - - - -
Климатикът Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZSX-W използва система за самодиагностика, която показва кодове за грешки при възникване на проблеми. Тези кодове се изобразяват на дисплея на вътрешното тяло и могат да бъдат интерпретирани по следния начин:
Списък на възможни кодове за грешки
E11: Грешка при настройка на адреса между вътрешни единици (мастър/слейв).
E39: Неисправност на сензора за температура на изхода на компресора (ThOD).
E55: Неисправност на сензора за температура на компресора (Tho - C1).
E5: Грешка в комуникацията между вътрешната и външната единица.
E59: Повреда на проводника на компресора или блокиране на компресора.
E42: Блокиране на компресора или проблем с фазата на изхода на компресора.
Модела няма дисплей....къде ги четете тези глупости?!
Да, модела няма дисплей. В ръководството на потребителя гршките са описани като различни комбинации на мигане и светене на двата индикатора на вътрешното тяло.
Странното при мен, е че индикатора RUN си свети постоянно, както при нормална работа на климатика.
Прав сте, Александърс,просто го копирах,вярно е,че няма дисплей.Може би се има предвид светлинните индикации на панела на вътрешното тяло.Не се ли показват и на дисплея на дистанционното?
Модела си има много добра диагностика и грешките се изразяват в броя мигания (комбинация) на работната индикация и индикацията за активиран таймер. Има възможност за диагностика и чрез външния електронен блок.
Ясно, благодаря за информацията.Може би е по-добре хора като мен да не пишат,за да не объркват другите.Извинявам се за неразборията.
Нищо не е станало. Просто не се доверявайте на всичко написано в мрежата...
Извинявайте, но не разбрах климатика като засече грешка сам ли ще я индикира, чрез светлинните индикатори или трябва да се стартира ръчно диагностика?